PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Potapljanje Rusije

Objavil pavel, dne 19.03.2014

ZDA in Evropa uvajata vedno strožje akcije zaradi Putinove hitlerjanske politike spreminjanja mej in priključevanja teritorija “kjer so srbski ruski grobovi”.

Kako se odzivajo trgi: kot strogi oče, ki ostro kaznuje brutalno silo največjega otroka! Še ne dolgo nazaj je bila točka delniškega sklada vredna 100€ ( vir VZAJEMCI.COM). V enem tednu je padla iz 70€ na 50€, povprečno 3€ na dan. Pričakujem, da bo padala proti 10€. To je sklad delnic pomembnih ruskih bank in podjetij.

Noben politik, kaj šel diplomat, ne more tako močno kaznovati brutalnega diktatorja, ki ima za seboj 70% spranega ljudstva, ki po povprečju zagovarjajo nacionalistične, imperialistične in socialistične vrednote.

Nekaj podobnega je pri Srbih, kjer je pravkar zmagala stranka “napredka” oz. SNS v kateri so ljudje, ki so pripadali norcu Šešlju in razmišljajo isto v okvirih nacionalizma in socializma in dosegajo skupaj s socialistično stranko 75% volilnega srbskega telesa. ( A je v Sloveniji kaj bolje? Tudi tu imamo 75% ljudi, ki zagovarjajo provincialni socializem – le da se za razliko od Rusov in Srbov sramujejo Slovenskega naroda – obožujejo pa Balkan, Srbe, Ruse.)

Dejstvo je, da je Rusija še vedno zelo gnila država zaradi 100 letne škode povzročene s strani komunizma. Seveda ima še jedrsko orožje, toda njeno gospodarstvo je slabo, nerazvito. S pripojitvijo Krima so si priključili popolnoma nerazvito območje, kjer imajo ljudje 2x ali 3x nižje plače. Še Nemčija je bila 20 let v krizi zaradi priključitve komunistične NDR, ki je bila prava puščava revščine in ponikalnica milijard € denarja.

Gospodarstvo RUSIJE

Rusko gospodarstvo temelji na prodaji naravnih bogastev: nafte, zemeljskega plina ( monopol v Evropi), kovin. Očitno mafija ( KGB, FSB) ki vodi ta slamnata državna, tajkunska podjetja, hoče Rusijo še bolj IZOLIRATI, provincializirati, ker noče konkurence doma.

Država bi se izvlekla iz krize samo, če bi se še bolj odprla tujim investitorjem, ki bi v Rusiji odpirali nova podjetja.

Prebivalci so zelo revni, brezperspektivni, brezposelnost je velika, služb ni. Plače so okrog 400€ neto.

Putinova okupacija bo v Evropi sprožila vedno večji revolt do Rusije, sovjetske zveze in socializma. Kar je dobro.

Če bodo KGB (FSB) tajkuni s Putinom na čelu hoteli Rusijo spraviti nazaj v tirnice, bodo morali Krim vrniti nazaj Ukrajini. Upam, da slabič Obama ne bo igral iste vloge kot angleški minister Chamberlain, ki je SOCIALISTU Hitlerju s svojo permisivnostjo dovoljeval, dopuščal razrast in imperializem.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.