PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Mečkator Leni

Objavil pavel, dne 19.03.2014

Državni trgovski kolhoz je imel dolgo časa trgovski monopol in velike privilegije pri državni birokraciji in občinskih birokracijah. Zagovarjali so ga predvsem birokrati, socialistični kupci. Še danes ga zagovarjajo kot nacionalni interes.

Mečkator je imel dolgo časa reklamo za svoje zveste kupce. Nazival jih je točno tako kot so si sami najbolj pohlepno in častihlepno želeli: ” Najboljši sosed!” Kdo tak naziv tako obupano potrebuje? Tisti ljudje, ki nimajo dobrih sosedov, ki so povprek z vsemi okrog sebe skregani. Ker so pretirano zavistni, škodoželjni, ljubosumni – zaradi teh čustev povzročajo spore in sovraštvo med sosedi.

Sedaj je šla MKT strategija še korak naprej, v še večji absurd! Koga sedaj nazivajo? Star zakonski par pred TV? Socialistična birokrata, upokojenca pri 50ih letih, zvečer na kavču: ON velikanski, brezjajčno-copatarski in debeli lenivec Leni s pirom v roki in ležerno in poženšeno -tiho vse prenaša. ONA kratkonoga, čvekava in agresivna, možato-pasja z imenom Mali, ki ves čas ropota, se zafrustrirano postavlja na zadnje tace ( da bi bila višja in pomembnejša) in teži.

YouTube slika preogleda

Zadnjič je Pezdir govoril, kako je Jani Soršek na svet stranke prinesel ponudbo državnega kolhoza Mercator – podkupnina 100.000€  strani DL za glasovanje o Mercatorju. Druga državna podjetja pa imajo za 30 milijonov “svetovalnih pogodb” ( beri izčrpavanje) na leto ( Luka Koper) ali celo za 100 milijonov € ( Telekom).

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.