PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Socializem je posledica bolnega ali zelo šibkega uma

Objavil pavel, dne 15.03.2014

Odličen prispevek mag. Bernarda Brščiča. V enem sestavku napisati vsa bistva socializma, vse. To bi se morali vsi demokratični ljudje naučiti na pamet. V Sloveniji obstaja realna verjetnost, da socializem demokratično ( tako kot Hitler) z glasovanjem večine še bolj močno pohabi slovensko gospodarstvo in družbo in nas pahne v naslednjih 50 let totalne revščine, strahovlade in umorov. Če govorim o revščini mislim na to, da bodo prebivalci dobivali karte ali plače in penzije po 200€ mesečno. Večino dobrin pa bo zmanjkalo. Samo plina uvozimo 100%, prav tako nafte, 70% mesa, in 60% zelenjave. Nekateri psihopati res želijo totalno bedo, da bodo lahko vladali oz. ostali v sedlu.

Jaz pa dodajam, da ima socializem tudi duhovno komponento. To je vraževerje, sanjarjenje ob luči ali praznoverje. Dostikrat srečavam socialiste med osebami, ki čisto dobro funkcionirajo v življenju, tudi dobro razmišljajo. Ko pa je govor o gospodarstvu in politiki, takrat pa se jim zmrači um, nobeno dejstvo ni več sprejeto, logika totalno odpove. Ostajajo samo močni religiozni predsodki, ki jih je nemogoče omehčati pri takih osebah. Za celo življenje te osebe ostanejo zamrznjeni socialistični roboti, kloni. Čeprav je komunizem propadel, oni še vedno naprej živijo in verjamejo v komunizem. Nobeno dejstvo jim ne pride do živega. V 21. stl. oni še naprej živijo 19. stl. Poglejmo zblojene sindikaliste v Sloveniji.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Socializem je posledica bolnega ali zelo šibkega uma”

 1. kozmonavt pravi:

  Brščič je samo bebava papiga, ki v neskončnost ponavlja besede, kot so “ontološko” in “epistemično”, opleta s svojim ničvrednim nazivom, ker z dejanskim znanjem pač ne more, in ki je, kakšno naključje, do svojega šihta v elektrogospodarstvu prišel po strankarskih vezah, ko mu celo FDV ni več pustil, da bi bil asistent. Ampak vse v redu, kdor je tako zabit, da se mu zdijo njegove blodnje dovolj smiselne, da bi se jih splačalo učiti na pamet, več od učenja na pamet itak ni zmožen

 2. Alter pravi:

  Z drugimi besedami povedano: Kozmonavtu gre v nos, ker je Brščič tako zelo dobro povedal.

 3. Alter pravi:

  In Brščič je v primerjavi s kozmonavtom zelo zelo pameten.

 4. kozmonavt pravi:

  Dva butasta komentarja nista enakovredna enemu pametnemu. Sori

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.