PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Neodvisni politični strokovnjaki, kolumnisti, analitiki

Objavil pavel, dne 15.03.2014

Če nekdo preveč glasno razlaga o STROKOVNOSTI, potem vem, da gre v takem primeru za privilegirane komuniste.  Če je bilo v prvih desetletjih komunizma 10% ljudi privilegiranih, je ta % vedno bolj rastel. Danes bi vsi radi črpali davkoplačevalski denar in imeli privilegije “KAR MI PRIPRADA”.

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/ljubljanski-privilegiranci-profesorica-fdv-za-100-kvadratov-placuje-283-evrov

Ko smo čakali leta v vrsti za nakup edinega avtomobila Zastava 101, ko je bilo pomanjkanje cementa in drugega gradbenega materiala, ko so bile plače mizerne, ni bilo praška, kave, banan, elektrike, bencina in tehnične robe – so ti privilegiranci po lastnih besedah živeli veliko bolje kot večina ljudi.

Jaz pa vam pravim: Lahko ste v avtoritarnem socializmu živeli veliko bolje kot danes v permisivnem socializmu. Toda mene in mojih sorodnikov ni bilo med njimi. Mi smo živeli obupno slabše, v veliki revščini. Ker se nihče razen očeta ( ki je bil na liniji) ni ukvarjal s politiko, vsaj nismo imeli problemov v smislu zaporov, obiskov UDBE, likvidacij, metanja ven iz službe.

Če so v poznem srednjem veku ljudje izgubili službo, ker so bili drugačne vere ali napačne vere – sem jo jaz po osamosvojitvi par krat zgubil, ker so sodelavci od nekoga zvedeli, da hodim k bogoslužju in zato nisem bil več pravi, Njihov. Nisem bil njihove vraževerne socialistične religije, ki je edina prava, edina dovoljena in edina napredna religija v Sloveniji. Socializem je državna religija v Sloveniji v 21. stl. Ker je brez boga, je to praznoverje ali vraževerje. Država bo dala, Država bo vzela. Država daj nam danes naš vsakdanji kruh. Vsemogočna Država. In ja, to lahko rečem, ker sem spreobrnjenec in sem alergičen, če mi kdo vsiljuje svoj prav, svojo religijo – tako da tudi sam nikomur ne vsiljujem svoje vere. Se niti ne pogovarjam o tem, če to človek zavrača. Danes je sovraštvo do katolištva in celo do krščanstva v Sloveniji histerično, protiustavno, na ravni zblojenih komunističnih funkcionarjev, ki so uspeli svoje sektaško in razredno sovraštvo prenesti na množice, kjer se imajo posamezniki za strašno pametne, čeprav vsi enako, kolektivno in neumno razmišljajo. Kdaj pa je bila drhal barbarskih lumpenproletarcev ( ki imajo danes celo doktorate) še pametna?

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.