PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Slovenija bo pregnala Renault, ki bo zaprl Revoz

Objavil pavel, dne 7.03.2014

Pred tedni sem govoril s finančnikom, ki mi je razlagal kako Romunija napreduje. Baje romunsko državno gospodarstvo in njegove hitre reforme vodijo upravljavci vzajemnih skladov TEMPELTON. Romunijo delajo vedno bolj konkurenčno za tuja vlaganja, za rast podjetij, za rast gospodarstva. Pometajo ven množico nesmiselnih ovir v socialističnih zakonih, manjšajo število birokratov, večajo učinkovitost dobrih birokratov. Ker število podjetij v Romuniji raste, raste tudi zaposlenost delavcev, rastejo njihove plače, raste celoten standard Romunov. Slovenski pa v resnici pada že 20 let ( ker je bil prvih 10 let napihnjen, umeten, zaradi napihovanja gradbenega balona = lažna “zgodba o uspehu”, nepremičninskega balona, ki še vedno obstaja).

Zdejle sem prebral odličen članek Vodopivca v Financah, ki z grafi prikaže rast DACIE in upad REVOZA, ki je že pred leti z ukinitvijo Clia dobil jasen diplomatski signal, naj Slovenija izboljša poslovno okolje ( in opusti večino birokracije). SLOVENIJA NI NIČ IZBOLJŠALA, KVEČJEMU JE Z NOVIMI DAVKI ŠE POSLABŠALA pozicijo slovenskega gospodarstva.

Vodopivec je bil pred leti član nadzornega sveta Revoza in je poslušal tudi viceguvernerja Romunije, ki je z odličnim znanjem ekonomije prepričeval smiselnost vlaganj v Romunijo. Takrat je Dacia naredila s 3x večjim številom delavcev Revoza tudi 3x manj avtomobilov kot Revoz. Sedaj jih naredi 10x več. Poslušal pa je tudi viceguvernerja Banke Slovenija, ki je z bednim znanjem angleščine tipa Bratušek in z nesmisli mencingerjancev jamral o nesmiselnosti tujih naložb. Ta ultrakonzervativna, socialistična, gradualistična, provincialna klika ekonomistov ( brez znanstvenih rezultatov) je v Sloveniji mainstram, svete krave v medijih so, hkrati pa so še glavni krivci za polom Slovenije zadnjih 20 let.

Zadnjih 10 let sledim samo novice o Sloveniji, da povprečno 3 podjetja mesečno crknejo, 3 podjetja mesečno pa zapustijo Slovenijo. Nova podjetja ne prihajajo v Slovenijo, niti ne vlagajo denarja.

Očitno bo francoski Renault v naslednjih 5-7 letih spokal iz Slovenije, ki je ne samo za večino prebivalcev, ampak tudi za večino podjetnikov in investitorjev BREZUPNI primer. Tisti stari FEVDALCI (psihopati, mafijci, glavni birokrati), ki si lastijo večino državnega gospodarstva,  še vedno Sloveniji vsiljujejo svoj edini prav, svojo socialistično -tajkunsko ( mafijsko-birokratsko) resnico. V ljudeh je očitno še premalo pameti, da bi zmogli kritično večino.

Mami, zakaj jemo travo?

http://www.finance.si/8358320/Mami-zakaj-me-vsi-prehitevajo-po-desni

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Slovenija bo pregnala Renault, ki bo zaprl Revoz”

 1. kozmonavt pravi:

  Renault bo spokal predvsem zato, ker mu je drastično upadla prodaja. Gledano globalno. Slovenska birokracija ima bolj malo s tem

 2. pavel pravi:

  Sploh nisi članka prebral. Če bi, potem se ne bi pogovarjal s svojimi strahovi, ampak z mojim člankom. V članku je eksplicitno prikazano, da prodaja Dacie raste zelo hitro, cca 200% letno. Res pa je renault kot avtomobilska znamka v riti in jaz ga ne kupim, ker je zame francoz ali italijan KlUMP. Raje kupim nemca ali korejca.

 3. kozmonavt pravi:

  Česa nisem prebral? Napisal si eno blodnjo o davkih in zajebani birokraciji, na vse to pa obesil povsem neprimeren primer Revoza, ki zaposluje nizko kvalificirano delovno silo, ki izvozi nad 95% proizvedenih vozil, ki trenutno obratuje s polovično zmogljivostjo in ki je samo podružnica brez razvojnih kapacitet, ki bo verjetno ukinjena zaradi strateškega položaja matičnega podjetja. Eno nima veze z drugim. Pa a ni Revoz dejansko tudi prejemnik državnih subvencij? Pa a ne dajejo Renaultovi saloni naravnost huronskih popustov za nakup? Že vsaj pet let? Pa nič ne pomaga, nič ne pomaga :)

 4. Alter pravi:

  Nikoli se pa nisi vprašal, zakaj se v Sloveniji izplača najemati ne nizkocenovno delovno silo.

 5. kozmonavt pravi:

  “Ne nizkocenovno?” Ugh… verjetno res ne

 6. Alter pravi:

  Mislil sem le nizkocenovno.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.