PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Idealizacija je povezana z agresijo

Objavil pavel, dne 7.03.2014

Sigmund Freud: ” V vsaki idealizaciji je tudi nekaj agresije!”

Samo pomislimo, koliko je romantična ljubezen polna nekih idealizacij, je projeciranje lastnih idealizacij v drugo, nič krivo osebo. Koliko je tukaj enega osebnega nasilja in brezsmiselnega trpljenja. Koliko postopkov ČARANJA, ZA-čaranja, O-ČARANJA in seveda neizogibno RAZ-o-čaranja.

Druga idealizacija je na strani novih, progresivnih, socialističnih, gnostičnih, pozitivističnih gibanj, ki kreirajo vedno nove in nove utopije ( ideologije) KAKO ČLOVEKA ODREŠITI NA ZEMLJI TAKOJ, TUKAJ IN ZDAJ! Zgodovina zadnjih 400 let nam kaže na porast agresij, vojn za zmago ideje, ideologije, revolucij. Na družbenem polju pa čarajo družboslovni znanstveniki, marketing, politkomisarji, statistika, množični mediji, reklame, …

Vir je citat papeža Frančiška, ki je citiral Sigmunda Freuda

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Idealizacija je povezana z agresijo”

 1. kozmonavt pravi:

  Ko smo že pri idealizaciji, tule je povzetek tvojega bloga: vsi so v vsem boljši od nas, razen Srbov, ki so živali

 2. pavel pravi:

  Tega nikjer nisem direktno zapisal, niti posredno, niti tega nisem nikoli imel v mislih. Tako, da mi podtikaš svinjarije. Tvoje bolne projekcije, frustracije dejansko preganjavično projeciraš v mene.

  Od Srbov zelo močno cenim dve osebi kakršnih Slovenija nima: dr.Mićo Mrkaić in dr. Zoran Milivojević. Od njiju sem se veliko naučil in ju mnogokrat citiram na svojem blogu.

  Kadar pa je govora o narodih kot celoti, pa sem bolj previden in sem zelo kritičen, sploh če ti narodi s kolektivno norostjo ogrožajo druge narode. Srbi definitivno ogrožajo večino Balkana, medtem ko Rusi ogrožajo večino Evroazije s svojo fašistično politiko, ki je samo podmnožica komunistične patologije in zločinskosti.

 3. kozmonavt pravi:

  Ničesar ti ne podtikam. Jaz ti samo dajem kompliment za leta in leta konsistentne neprištevnosti

 4. Alter pravi:

  Neprišteven si ti kozmonavt.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.