PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Kako mafija črpa iz državnih firm milijone € dnevno?

Objavil pavel, dne 5.03.2014

Danes sem se pogovarjal s prodajnikom iz polja financ. Povedal mi je informacije iz nadzornih svetov firm, kjer imajo nadzorniki vpogled v svetovalne pogodbe. Kaj je glavni razlog obstajanja državnih firm?

 1. za mafijo je to bazen, iz katerega črpa milijone €. Ta mafija ima največjo podporo pri “levih” strankah, kjer je ves čas najmočnejša SD

 2. za birokracijo so državna podjetja bazen za sinekure, za naše kadre, ki ves čas vlečejo zelo lepe plače, rezultatov pa ni za firmo nobenih oz. so negativni. Sem spadajo skoraj vse stranke, ki so do danes podpirale državno lastništvo v podjetjih. Skupaj s sindikati, ki imajo retoriko iz 19. stl. in tudi znanje in inteligenco.

 3. parazitske firmice in posamezniki, ki imajo po vezah posle s takimi državnimi podjetji in potem v medijih pišejo peticije, kako bi prodaja državnih podjetij pomenila konec stroke, konec napredka in ne vem še česa.

Omenil mi je informaciji, da ima Luka Koper kar za 30 milijonov € svetovalnih pogodb na leto. Telekom pa kar za 100 milijonov € svetovalnih pogodb letno. Te vrednosti in imena bi morala sodišča, KPK razkriti. Spomnimo se kakšne vazalne posle so se šli naši socialisti na Balkanu, kjer so prav po srednjeveško kupovali ničvredna podjetja za 100 milijonov € in na koncu se je izkazalo, da je ta denar izpuhtel.

Da se vrnem nazaj k zgodbi o svetovalnih pogodbah. Na koncu ti svetovalci dostikrat oddajo zmazke, neuporabno blebetanje ali pa samo poberejo denar in svetovanja niti opravijo ne, ker ga nihče od njih v državnih firmah ne zahteva.

Češnja na torti pa je, da imajo vsi slavni SLO ekonomisti socialističnega nacionalnega interesa ( gradualisti) ves čas roke v smetani. Te naše svete krave služijo ogromne denarje s “svetovanjem”. Medtem, ko jih zvečer poslušamo, “kako morajo podjetja ostati v državni lasti”, si oni cel dan preštevajo stotisoče € za razna ekonomska svetovanja v državnih firmah.

Tako, da res ni težko folka spraviti na ulice in iz ulic. Ti ljudje samo prgišče € vržejo med to rajo in podkupijo liderje vsesocialističnih vstaj in že se vse zgodi po njihovi volji. Par % nakradenega denarja vržejo za protestnike in par % nakradenega denarja porabijo za korupcijo glavnih trobil, mainstream medijev, urednikov, novinarjev.

Edino privatizacija in liberalne reforme lahko še Slovenijo rešita tega mafijsko-birokratskega sranja. Toda rešitve očitno ne more biti prej, dokler ne bo vse skupaj propadlo. Kajti mafijska birokracija s fevdalnim kapitalom drži na povodcu množice, kolektiv, večino prestrašenih državljanov, ki so nesamostojni, in kar je še huje: ne znajo svobodno in pametno razmišljati. Mafijski psihopati jih z lažnimi pravljicami psihirajo, držijo v velikem odklonu od realnosti, držijo jih v kolektivni psihozi.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Kako mafija črpa iz državnih firm milijone € dnevno?”

 1. stricmarc pravi:

  Stanje, ki ti ga je opisal tvoj vir, je verjetno realno, le podatki so pretirani (30 in 100 evro mio svetovalnih pogodb). Vendar pa pojav korupcije, izčrpavanja firm, plačevanje lobistov in podobno pozna tudi tako opevan Zahod. Npr. Hipo banka. Ko bodo znani stresni testi v EU, bodo marsikje zazijali od presenečenja. Avstrija bo že med njimi.

 2. Alter pravi:

  A to je izgovor zato, da lahko delajo tudi v Sloveniji?

 3. pavel pravi:

  Mislim, da niso pretirani. Vsak pošten politik oz. politik, ki dela za dobro države in ne svoje mafije – bo zahteval in glasoval za razkirtje vseh pogodb državnih podjetij. Posli morajo biti transparentni in davkoplačevalci kot lastniki tega denarja in teh podjetij morajo imeti vpogled v managerske, organizacijske strukture in kam grejo denarni tokovi.

  Prepričan sem, da je večina managerjev od visokih do nizkih v državnih podjetjih zelo pokvarjenih in zelo slabe kakovosti. Večina niti pod razno ne bi uspela dobiti ali obdržati službe v privatnem podjetju. Večina od njih služi SD ali postkomunistični mafiji, ki ima z mrežami prepredeno cel javni sektor in vodi večino kolhozov.

 4. PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje » Arhiv Bloga » Mečkator Leni pravi:

  [...] – podkupnina 100.000€  strani DL za glasovanje o Mercatorju. Druga državna podjetja pa imajo za 30 milijonov “svetovalnih pogodb” ( beri izčrpavanje) na leto ( Luka Koper) al… [...]

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.