PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Ruski vzorec podoben srbskemu

Objavil pavel, dne 28.02.2014

Ko se narodi pod imperialistično komunistično silo osvobajajo in hočejo na svoje, večinski narod in njegovo komunistično vodstvo sproža nacionalistični pogrom tako, da najprej začnejo govoriti o genocidu. Ali je to slaba vest? Če so prej večinci pod okriljem komunističnega režima naseljevali množično tuja ozemlja z namenom etično spremeniti teritorij, jih je sedaj strah, da jih bodo spodili. Ali pa je samo to način sodobne državljanjske vojne, kjer mainstream mediji ščuvajo ljudi v nacionalistične ekstreme.

Pred 25 leti so bile največje žrtve Srbi. V vseh medijih so stokali, da jim posiljujejo žene, da jih bodo napadali itd., hkrati pa so sami imeli vso orožje, z njim napadali in imeli hrbet krit z letalstvom in tanki iz komunistične cntrale: spomnimo se, da so najbolj nasrkali tisti narodi ( Bosanci), ki so do konca verjeli, da ne bo šlo tako daleč in se niso oboroženo uprli na tak nov potuhnjen tip sodobne vojne.

Politiki bodo za obdržanje oblasti in fevdov naredili vse. Zakuhali tudi medetične spore in netili nacionalizem. Samo reform iz komunističnega, socialističnega sistema v zdrav kapitalizem ne bo.

http://www.siol.net/novice/svet/2014/02/ukrajinakrimletalisce.aspx

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Ruski vzorec podoben srbskemu”

  1. stricmarc pravi:

    Vzorec je splošen in v zgodovini vojn pogosto uporabljen. Milošević je tiho upal, da bo mu svet dopustil konsolidirati Kosovo, kot je Tuđmanu Krajino. Ni štos v receptu. Štos je v moči uporabnika.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.