PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Ukrajina je naprednejša od Slovenije

Objavil pavel, dne 20.02.2014

Ukrajina je največja Evropska država. V njej se je začel podoben scenarij kot v Siriji. Sklepam, da je to model Evrope v 21. stl. : državljanjske vojne med parazitskimi socialisti ( ki si lastijo represivni aparat in 99% kapitala) in svobodomiselnimi in ustvarjalnimi delavci.

Spoštujem ukrajinske ljudi, ki se že celo zimo v hudem mrazu herojsko borijo proti militantnemu socialističnemu aparatu. Tu vidim dve razliki v primerjavi s Slovenijo, ki ima podobno strukturo socialistične birokracije in socialistične mafije ( tajkunov, direktorjev). Janković, ups Januković je prigrabil 130 milijonov dolarjev odkar je na oblasti.

  1. razlika je, da ima UKRAJINSKA OPOZICIJA, ki je prozahodna, prokapitalistična in prodemokratična tudi svoj kanal, svojo TV. Pri nas v Sloveniji tega ni.

  2. razlika je pogum ljudi in hkrati realnost ljudi, da vidijo situacijo taka kot je, drsenje v revščino, povečanje fevdalizma, ki drsi še v večjo revščino in proti suženjstvu. Zdrave tekmovalnosti in odprtosti ni. Ker le ta bi spodbujala odpiranje novih delovnih mest in povečanje blaginje. Grabežljivci imajo monopolno moč. Ustvarjalci pa so podjarmljeni med tlačani in sužnji teh tajkunskih grabežljivcev, ki so prosovjetski, prokomunistični.

V Sloveniji je večina državljanov ali socialističnih ovc ( in majhen % med njimi t.i. “upornikov”) ali pa hlapcev, ki tiho in ignorantsko delajo. Zelo malo je svobodnih, odgovornih ljudi. Podjetnih, ustvarjalnih.

REAL TIME TV IZ UKRAJINE, kjer je v 2 dneh policija pobila že 40 ljudi, v času 4 mesečnih demonstracij pa cca 100 ljudi.

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

En odgovor v “Ukrajina je naprednejša od Slovenije”

  1. stricmarc pravi:

    Tudi pri nas je bil poskus vstaje, ki pa jo niso podprle zahodne demokracije, niti opozicija, oziroma le toliko, da je pomagala zrušiti Janšo. Se pa dogodki v Ukrajini dejansko vse bolj odvijajo po sirskem scenariju. Podpora ( verbalna in moralna) EU samo zato, da se oslabi vpliv Rusije, je za resne vsebinske spremembe premalo.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.