PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Certifikatski nateg ljudi

Objavil pavel, dne 20.02.2014

Danes sem na svežem zraku razmišljal nekako takole: najprej so določeni ljudje razdelili ljudstvu certifikate, ki jih je bilo mogoče zamenjati za neko premoženje. Potem so neki drugi ljudje (ne nujno povezani s prvimi, vendar še manj ločeni od njih) odkupili te certifikate ali deleže v premoženju za majhen del njihove nominalne vrednosti. Pazite zdaj tale catch: nato so ti drugi ljudje ta isti papir prodali tretjim (tokrat pod trdnim nadzorom prvih) za denar, namenjen pokojninam, odškodninam in drugim prihodkom omenjenega ljudstva. Ali zdaj razumete nateg? Penzionistu dajo certifikat. Ta ga poln upanja vloži v nek ničvreden sklad. Ko vidi, da vse skupaj ni nič vredno, papir za drobiž proda posredniku. Ta pa ga potem za drag denar preproda državni družbi, ki zastopa interese taistega penzionista. Človeku so na ta način pobrali 80% in jih vložili v svoje umazane posle oziroma prenesli v davčne oaze. V tem je bil pravi namen slovenskega borznega balona – po napihnjenih, 10 do 20x previsokih cenah prodati brezperspektivno slovensko gospodarstvo državnim in paradržavnim skladom, bankam in zavarovalnicam, prevaliti breme na upnike, davkoplačevalce in prihodnje generacije ter nagrabljene milijarde pospraviti na varno.

Naloga za junaka: povezati dogodke, dodati imena, sestaviti case ki bo zdržal pred sodiščem in končati zgodbo o uspehu.

vir D.K. na FB

Kako so stare socialistične elite pokvarjenih in neustvarjalnih partijcev prišle po navidezni razdelitvi do večine premoženja, hkrati pa so še nekaj kratnik zaslužile z izdelavo in napihovanjem balona.

V Sloveniji sta samo dva akterja problemov:

  1. preobilna  birokracija, ki ne dela nič pametnega, veliko sestankuje, nič odgovorna, dobre plače ima, v vsaj 30% pa so to sinekure, sploh vodstvena mesta in svetovalna mesta

  2. mafija, ki je rekrutirana predvsem iz birokracije. To so najbolj brezvestni in najbolj pokvarjeni birokrati, vršilci dolžnosti, stečajni upravitelji, sodniki, socialistični direktorji. Ti z vezami v mafiji, s korupcijo in z ustvarjanjem in izrabljanjem zakonskih lukenj LEGALNO kradejo milijone in milijarde slovenskim davkoplačevalcem.

Ko je ogrožena njihova oblast, vržejo par drobiža kulturnikom in razgrajačem, ki vpijejo “ZA ČLOVEKA IN PROTI KAPITALU” in propagirajo ” NOVE”, “BREZMADEŽNE”, “POŠTENE LJUDI”, kakršnih ni.

Rešitev je, da se lastnina proda lastnikom, ki so dokazano dobri lastniki.

Druga rešitev je, da se vzpostavi tekmovalen sistem. Da si bodo ljudje gledali pod prste. In prinašali informacije o kriminalu, korupcijah, zlorabah ravno organom pravne države. Nek zapit in len birokrat pojma nima kaj se dogaja v poslih. To ga lahko samo eden od akterjev obvesti. Potem nas ne briga več barva ljudi, ker si bodo gledali pod prste in počasi bodo iztrebili in zmanjšali kriminalce v poslih.

Rdeč rakav tumor in njegove socialistične metastaze

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.