PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Vojna za odprtje arhivov

Objavil pavel, dne 12.02.2014

Resnica titoizma je kriminalni prihod na oblast in vzdrževanje Kapitala in Oblasti s kriminalom.

Permanentna revolucija slovenske tranzicijske levice (druge levice pa v Sloveniji tako ali tako ni) so memorialne vojne, ki jih bijejo, da bi prikrili resnico o zločinih titoizma in zaščitili njegove zločince. Resnica titoizma je, da so tako kot v drugih totalitarnih režimih kriminalci prevzeli oblast in jo ohranjali na vse načine. “Vseskozi se zdi, da sta ostala sodelovanje pri izvirnem umoru ali molk o njem vseskozi bistveno določilo režima. Bilo je temeljna zaveza in izvor osebne lojalnosti.” (Jambrek)

Igor Omerza ( raziskovalec arhivov, Kocbek) o omejevanju dostopa v arhive

Jože Dežman piše o arhivski vojni v časniku Večer. Dežman piše briljantno. Škoda, ker več ne objavlja na blogu ali Časniku.

“Temeljni cilji titofilne fronte so bili razmeroma jasno postavljeni v okviru dolgoročne obrambe simbolne premoči totalitarne preteklosti. Še danes nam prodajajo spravo, ki naj bi z obredom in spomenikom nadomestila resnico in pravico. Tranzicija iz totalitarne v demokratično družbo ne more biti zaključena, dokler pomembni del družbene moči ščiti storilce in se še vedno znaša nad žrtvami. In sicer tako nad tistimi, ki jih je titoizem pobil, kot nad preživelimi. Temeljna tranzicijska fronta se bo, če bomo demokratična država, sklenila s porazom titofilov in z obsodbo političnih teroristov, ki namesto socialnega iz titoizma v demokracijo uvažajo kriminalno in skušajo obraniti zločinsko bratovščino krvavih rok tako pred resnico kot pred pravico.

Poleg varovanja privilegijev komunističnega “novega razreda” so titofili na vse načine ovirali tako sprejetje zakonov, ki naj bi tudi v Sloveniji uveljavili tranzicijsko pravičnost za žrtve titoizma, kot tudi njihovo uresničevanje. Titofilna fronta proti resnici in pravici je v devetdesetih letih temeljila na zaščiti zločincev, ki so brezsramno lagali parlamentarnim komisijam in kriminalistom v akciji Sprava. Toda laž ima kratke noge. ” .. piše Dežman v Večeru

Rok Čakš na svojem blogu o nategu SDS ( ali je SDS proti popolnemu odprtju arhivov?) vs NSI in naivni (neiskreni?) NSI, ob polomiji RTVSLO  intervjuja predsednice na omizju z Igorjem Omerzo.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.