PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Demonstracije v Bosni 2014

Objavil pavel, dne 11.02.2014

“Zdaj vemo, zakaj je čisto slučajno zagorelo v bosanskih arhivih.” (“Predsednik predsedstva BiH Alija Izetbegović celo lastnoročno sestavljal sezname orožja in streliva za potrebe bosanske vojske in jih pošiljal takratnemu predsedniku RS Milanu Kučanu. (http://www.politikis.si/?p=18895 “)

Strinjam se, da je živeti v Bosni težko. Toda tudi v Sloveniji je težko živeti. Strinjam se, da so večino podjetij prigrabili ljudje, ki niso gospodarstveniki, managerji. Vsaj dobri ne. Ker znajo samo črpati denar iz narave in delavcev, ne znajo pa ustvarjati boljšega, večjega, uspešnega podjetja. S kriminalno privatizacijo ( ki jo je omogočila SOCIALISTIČNA ! ( proti svobodnemu trgu!) politika NACIONALNEGA interesa in gradualizma) so v glavnem prišli do podjetij in  kapitala rdeči direktorji, rdeči gospodarstveniki – ki ne znajo ustvarjati in NIKOLI ne bodo znali nič ustvarjati, razen drek iz tujega denarja ( to kar tipični socialist edino zna). Ki nimajo zveze s kapitalisti ali zahodnimi managerji. Imajo pa vezo s kapitalisti ( Big Bad Wolf) v Marxovih “znanstvenih” pravljicah . Kako Reševalci (revolucionarji, ki so bili proti Kapitalu)  hitro postanejo Preganjalci ( krvosesni fevdalci, marxovi “kapitalisti” ,oz. politično korektno “spoštovani gospodarstveniki s srcem na levi in s socialnim čutom”, ki so UKRADLI oz. UGRABILI ta Kapital). Kako že pravi vic o komunistu:

Kako veš, ali bo novorojenček komunist?

Če te lepo in nedolžno  gleda z iskrenimi in velikimi očkami, se ti sladko smehlja, vmes pa se ti podela v roke, ko ga držim v naročju!”

Tudi v Bosni nimajo “vsebosanskih vstaj”, čeprav jih določena dobro hierarhično organizirana sila širi kot požar po celi Bosni, ker si ta sila želi postaviti politike po svoji meri: ” Naredite mi to deželo ponovno SOCIALISTIČKO!” bi rekel ta nevidni Hitler, ne v Mariboru, ampak v Bosni.  Njihovi ustaši ( vstajniki) so v bistvu VSE-SOCIALISTIČNI ustaši. Noro – tudi v Bosni se derejo parole proti kapitalizmu ( prostemu trgu, tujim investicijam, široki rasti podjetnosti in ustvarjalnosti, tehnološkega napredka in blagostanja, širjenja svobode, odgovornosti in utrjenosti pravne države), tega pa pri njih res nikjer NI. Kradejo jih pa socialisti, ki se najbolj pozivajo na humanistična načela. Bo ta narod kdaj dojel, da si sam strelja v koleno? Bo vsaj slovenski narod kdaj dojel to isto?

Reform v propadajoči SFRJ ni bilo. Marković si je leta 1987 ( ob 20% brezposelnosti, večina delavcev ni dobivalo plač, inflacija je bila 1.000,00%, večina podjetij je bilo prezadolženih in niso mogla prodajati slabih izdelkov na zahod) naprezal, a vmes mu je mafijsko-birokratska banda po republikah fevdalizirala svoje posesti z “rdečim monopolijem”, in poraženec JLA je sprožil vojno, a jo izgubil kot je prej JLA izgubila svojo rento in ostala mafija brez kapitala in fevdov.

Tudi v novih državah ni bilo resnih reform. “Kapitalistični” komunisti so samo grabili premoženje, ustvarjati ga niso znali. Vmes so podkupovali birokracijo s predobrimi plačami in službicami  in reveže s socialnimi podporami.  Resnih sprememb, liberalnih reform pa ni naredila nobena provincialna komunistična režimska klika. Denarja zmanjkuje, ZDA in EU zapirajo pipice. Ustvarja pa ga nihče. Kako bodo fevdalni komunisti sedaj podkupovali rajo? Ker zmanjkuje denarja za korupcijo, so se začele “PROTI-korupcijske vstaje”. Ne, sedaj bodo naredili novo revolucijo, ki jim bo omogočila še bolj trdno oblast in več diktature.

Proti komu protestirate? Komu zvoni? Proti sebi protestirate, socialisti. Vam zvoni!

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.