PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Cicero o ljudeh: se je kaj spremenilo?

Objavil pavel, dne 11.02.2014

V Sloveniji ni nič drugače, ker še vedno velja mešanica suženjstva in fevdalizma. Tako kot v starem Rimu, kjer so imeli moč lastniki velikih posesti, ki so jih dedovali. V Sloveniji rdeči bogataši BRUTALNO izkoriščajo rdeče delavce in peščico delavcev, ki nismo rdeči.

Od časov ZDA naprej, pa je veliko ljudi obogatelo z ustvarjalnim delom. Enostavno so našli tržno nišo, kaj ponuditi kupcem, kar še nihče ni. Velik delež med njimi so bili t.i. tehnološki podjetniki, ki so obogateli z vpeljavo novih tehnologij, novih izdelkov, novih storitev. Vmes se je spremenil sistem: iz fevdalizma in sužensjtva v prosti trg, ustvarjalno podjetnost in pravno državo.To je ustvarjanje nove vrednosti z ustvarjalnim delom. Tu vsi pridobimo: kreator dobi veliko bogastvo, veliko delavcev dobi ustvarjalna delavna mesta in plače, država dobi veliko denarja z davki, kupci dobijo nove storitve, izdelke, tehnologijo in družba dosega večjo blaginjo.

Razen v večjem delu Evrope, kjer še vedno vlada nova oblika socializma = neo-fevdalizem. Tu se igra igra ničelne vsote, Monopoli: če želiš priti do bogastva, ga moraš nekomu vzeti. Ali, da ubiješ bogataša ( začetek socializma) ali da kradeš revne delavce in jih pokvarjeno, perverzno manipuliraš ( nadaljevanje socializma).

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Cicero o ljudeh: se je kaj spremenilo?”

  1. ehmojdragipavel pravi:

    In kje je v tej zgodbi neoliberalizem in nobelovec. Vse doktrine vrtijo eni in isti.

    Zdaj pa Pavel k raziskovalnemu delu se lotit.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.