PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Ženske 40+

Objavil pavel, dne 7.02.2014

Tole sporočilo je krožilo v verižnih emailih in na FB:

»V zadnjem času nas je vedno več moških, ki cenimo ženske, ki so stare več kot štirideset let. Za to je veliko razlogov. Na primer, 40 + let stara ženska te nikoli ne zbudi sredi noči in vpraša: “Kaj pa ti misliš ?”.

Če je 40 + let stara ženska soočena s tem, da boš ta večer gledal šport na TV, ne bo sedela zraven tebe in jamrala o tem. Šla bo in naredil tisto, kar hoče – navadno nekaj veliko bolj zanimivega. 40 + let stara ženska je samozavestna in dovolj dobro ve kdo je, kaj hoče in koga pozna. Zelo malo žensk te starosti še zanima tvoje mnenje o tem ali naj nekaj počne ali ne. 40 + let stare ženske zaupajo vase. Do sončnega zahoda so lahko povsem fit v operi ali v spodobni restavraciji. Seveda, če presodijo da si to zaslužijo, da se počutijo varno in da so v pravi, nje vredni družbi. So velikodušne s pohvalo, pogosto tudi čeprav si tega drugi ne zaslužijo, saj vedo kako se počutijo nehvaležni. 40 + let stare ženske so dovolj polne sebe, da ti predstavijo svoje prijateljice. Mlajše ženske lahko povsem zatajijo svoje prijateljice, še posebno če so te čedne, kar ne zaupajo svojemu partnerju. Starejša ženska tega ne bo storila, četudi je njena prijateljica privlačna. Ona ve, da je njen partner ne bi nikoli izdal. Sicer bi ga že zamenjala. 40 + let stare ženske imajo strašno intuicijo. Ničesar ni, kar bi jim bilo treba priznati – ker vedo vse o tebi. Svetlo rdeča šminka zgleda na 40 + let starih ženskah super, kar pa ni mogoče reči za mlajše. Če jim zmoreš prezreti nekaj gubic tu in tam, se pokaže, da so pogosto celo veliko lepše kot mlajše. 40 + ženske so iskrene in poštene. V obraz ti povedo če si zver ali ko se obnašaš kot žival. Nikoli ni potrebno ugibati kaj si mislijo o tebi, ker ti to naravnost povedo.

Torej, ja, obstaja veliko razlogov, da občudujem ženske, ki so stare več kot štirideset let.

Na žalost, ne morem reči isto za moške. Prav pogosto je videti poleg pametne, dobro urejene ženske nad štirideset let, opite, plešaste, trebušaste fosile v ponošenih, izrabljenih oblačilih, ki se spremenijo v popolne idiote, ko se pokaže dvajset let stara kolikor toliko joškasta natakarica.

Dame, se opravičujem. Za vse moške, ki radi rekli “zakaj kupiti celo kravo, če lahko dobiš mleko zastonj”, imam novico. Danes 80 odstotkov žensk ne zanima poroka. Zakaj? Ker so doumele, da nima smisla kupiti celotnega prašiča če si zaželiš le klobase.«

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.