PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Nebrzdan pohlep socialistične Države, GURS, CSD, DURS

Objavil pavel, dne 7.02.2014

Od CSD sem dobil odločbo, kjer so mi šteli v igro vse premoženje družine, ne upoštevajo pa kredita.

Vsi vemo, da je ta država umetno rastla z napihovanjem nepremičnin. Večino županov je služilo s trikom spremembe namembnosti in tako so iz 1€ na m2 “ZASLUŽILI” 200 ali 300 ali celo 500€ na m2. In prav oni in njihovi lobiji so kupovali te nepremičnine tik pred spremembo. “Pravna” država seveda ni nikoli nikogar obsodila za ta mafijaška dejanja. Tudi gradbeni sektor je na milimeter natančno vsako leto gradil odseke AC, da je bila gospodarska rast 3% kakor so v centralnih planih pisarili in zapovedali mencingerji, križaniči, kovači, štiblarji. Danes slaba banka, ki jo je vlada perverzno oslabila ščiti nepremičninski balon, saj bi po prvotni različici slaba banka morala vsako leto prodati 10% novih stanovanj po tržni ceni. Če bi se to res dogajalo, bi cene nepremičnin v Sloveniji padle takoj za polovico in potem bi šle proti 0. Tako pa bo slaba banka zavlačevala 10 ali 15 let s prodajo.

Skratka podedoval sem preko sto let staro hišo. V njej živi klošar, ki ima po pogodbi dosmrtno pravico za bivanje. Hiša poka, se ruši, v njej piha, na fasadi so veliki črni fleki plesni, iz stropov gleda slama in deske, malta pa se drobi in pada. Okna so prav tako 100 let stara. Ta klošar pride zvečer samo spati in si greje majceno sobo z električnim grelcem celo noč. Živi že 50 let na invalidski penziji. Hišo so ocenili na 100.000€ in parcelo na 30.000€. Država diktira cene. Še vedno smo v komunizmu. In to visoke cene nepremičnin, ker si pohlepno oblizuje od davka na nepremičnine in hkrati kaznuje vse, ki si drznejo lastiti nepremičnino. To niso tržne cene, kajti če nihče ni pripravljen kupiti, potem je vrednost 0€. Ta hiša bi bila v resnici vredna  MINUS 30.000€, saj bi vsak normalen kupec to ceno upošteval pri nakupu, ker ve, da mora napol podrto hišo porušiti, za to pa mora najeti arhitekta, ki bo naredil Projekt za rušenje, kar bo stalo z dovoljenji občine cca 15.000€, potem pa še gradbeno podjetje, ki bo par dni podiralo to malo hišico in odvažalo material na drage deponije, kar bo spet stalo cca 15.000€. Če bi bila država res pripravljena upoštevati tržno ceno, potem bi bila to nepremičnino tudi zavezana odkupiti. Jaz bi jo po tako svinjsko visoki ceni takoj odprodal, ker zaradi tega naša družina pade ven iz dobivanja otroških doklad.

Drugo oderuštvo pa so visoke obrestne mere. Najprej ti neke zakotne njive, gozodove in 100 let stare hiše ocenijo na nivo posesti Jankovićev in ostalih tajkunov, potem pa država reče, da na ta kapital delamo 4,06% donosa in nam to upošteva kod dohodke. Takih obresti nima na kapital nobena banka v EU razen Ciper jih je imel in zaradi tega propadel. Večino podjetnikov dela 10% donos na kapital letno, obveznice in delnice pa ne dajo takega povprečnega donosa.

Seveda je v neki vasi najbolj vpliven človek in potencialno nevaren človek tisti, ki je najbogatejši ali ki ima edini orožje ( največ orožja, najsodobnejše orožje). V fevdalnih časih so bili veleposestniki in plemiči najbolj bogati in imeli so oblast. V kapitalizmu pa enega bogataša na trgu “lovijo” konkurentje, ki z nižjo ceno zmanjšujejo njegovo moč in je njegova moč in oblast relativna, kratkotrajna. A še vedno je največja nevarnost v moči birokratov, birokratske države – kar smo videli v romanu Kafke : Proces, pa v vseh etatističnih, socialističnih in komunističnih državah – ter vidimo tudi v obnašanjau ZDA kot svetovnega policaja. Tu pa to vidimo v obnašanjih DURSA, GURSA, CSDjev, ki lahko mirno ukradejo otroke, na drugi strani pa otroci v posameznih družinah umirajo zaradi fizičnih in seksualnih zlorab.

Vidimo kako so v Sloveniji pohlepni sindikati in birokrati. Kako se trdovratno oklepajo plač, privilegijev, moči. Vlada bo birokratski sistem ščitila do konca, prej bo gospodarstvo in cela država propadla, kot da bo znižala število agencij in sinekurni službic za 10% ali plač visokih birokratov za 10%. Kajti catch je, da v birokraciji delajo edino tisti, ki so najslabše plačani.

Pohlep socialistov je veliko večji kot povprečni pohlep podjetnika na svobodnem trgu, kjer jih večina zgolj želi preživeti in normalno ustvarjati, peljati posel. Pohlep socialistov in države lahko primerjamo zgolj s pohlepom kockarja, ki želi svoj vložek na hitro multiplicirati. Tako kot je Križanič jemal 8 milijard pufov in govoril, kako bo birokracija ta denar multiplicirala.

V Sloveniji nimamo kapitalizma. Imamo pa partijske mafijce in partijske birokrate, ki se do nas državljanov obnašajo kot tisti zlobni buržuji, oderuhi, stiskači, črnoborzijanci, kapitalisti – ki se pojavljajo v učbenikih večernih partijskih šol iz Kumrovca. Ne samo, da je bila analiza slaba in pravljica tragična, temveč to tragično pravljico sedaj ti Fritzli nad nami izživljajo.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.