PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Nova (ustvarjalna) delovna mesta

Objavil pavel, dne 6.02.2014

Odkar obstaja država Slovenija mi je – razen prvih nekaj let romantičnih pričakovanj – bilo jasno, da novih kvalitetnih delovnih mest ni. Ker se niso odpirala nova podjetja. Ostajali so stari komunistični kolhozi, kjer se je večina delavcev tresla za službe, saj je bilo jasno, da je glede na slabo učinkovitost teh kolhozov vsaj 1/2 delavcev preveč. Mladi nismo imeli šans dobiti kake dobre službe. Bilo je sicer nekaj malih podjetnikov. Sindikati pa so ves čas ščitili ne pravega delavca, temveč birokratskega, stare socialistične kadre.

Glavni problem zakaj tujci ne investirajo v Slovenijo in zakaj tudi naši investitorji zapuščajo Slovenijo je PREDRAGA DELOVNA SILA. Toda ne zaradi neto plač, temveč zaradi bruto bruto plač. Nek inženir, ki dobi 1.000€ neto plače ( bi jo dobil v Avstriji ali Italiji med 2.000 do 3.000€), zelo dober inženir pa tudi 10x več – v Sloveniji državi mora prisilno odvesti 2.000€ z davščinami in prispevki.

Sindikalisti pa še vedno pokvarjeno zagovarjajo svoje birokratske, parazitske podpornike. Sindikati v Sloveniji večinoma živijo v 19.stl., so popolnoma neizobraženi in mafijsko grdo manipulirajo s presstrašenimi delavci.

Noben resen delavec in ustvarjalec ne bo socializma ( in slovenskih, gnilih sindikatov) podpiral. Slovenske sindikate podpirajo samo lenuhi, socialisti, birokrati.

Vsak, ki pridno dela, bo podpiral svobodni trg, kjer lahko največ iztrži od svojega pridnega dela, saj v taki kapitalistično vitki  državi najmanj plačuje vmesnike, posrednike in birokrate.

Prvi ukrep je, da delavci dobijo na svoje TRR izplačane BRUTO BRUTO plače, saj bi večina buteljnov šele takrat uvidila, kako pohlepno jih izmolze birokratski aparat, ki je popolnoma neučinkovit.

Drugi ukrep pa je zmanjšanje davkov na PLAČE DELAVCEV in (podjetij iz plač= danes odvajajo iz bruto bruto plače) iz 60% na 20%. Naj se konča diktatura vampirjev, lenuhov in bleferjev.

Če Slovenija in Evropa ne bosta šli TAKOJ na prosti trg, sta mrtvi. Socialna država nas duši in ne deluje, nas pokopuje, kot živo pokopane.

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo/2014/02/donovihdelovnihmestzznizanjistroskovdelainzreformami.aspx

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.