PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Režiser Igor Prodnik o filmski mafiji

Objavil pavel, dne 29.01.2014

Prebral sem v Reporterju intervju z Igorjem Prodnikom, ki ga je minister Grilc odstavil zato, ker je hotel neko uslužbenko odstaviti. Ta uslužbenka ( naredila naj bi nekaj kriminalnih dejanj v podjetju)  se je povezala naslednji dan s sindikalnim zastopnikom sindikata Glosa in v gostilni sta zamenjala naslov sindikalnega zaupnika. Postala je sindikalna zastopnica, ki je po pravilih ni več mogoče odpustiti.

Vprašanje sindikatu Glosi: zakaj podpirate kriminalce?

Prav tako omenja, da Filmski sklad podpira 5 dvornih ( PRIVILEGIRANIH, Birokratskih tajkunov)  producentov, ki dobivajo od države preko 5 mio € VSAK  letno ( eno celo 6 mio €) in imajo v Vibi še vse ZASTONJ storitve. Še en prikaz povezave mafije, fevda, producentov z politiko Jankovićeve vlade ( minister Grilc).

Prodnik na direktno vprašanje o imenih teh 5 mafijašev iz filmskega gospodarstva, posla – ni hotel direktno govoriti. Rekel je le, da vsi, ki se v Sloveniji ukvarjajo s filmom zelo dobro vedo, kateri so glavni Fevdalci ( tajkuni), ki dobivajo milijone € od države. Namignil je tudi na splletni naslov SUPERVIZOR, če kdo pozna imena podjetij teh mafijašev, ki imajo rilce globoko potopljene že desetletja  v birokratsko korito davkoplačevalskega denarja.

Med pogovorom pa večkrat kot enega od vplivnih rušiteljev omenja Metoda Pevca.

Omenja, da ima samo Viba zastonj storitve v celi Evropi in da to zelo dobro vedo producenti v nekdaj “bratskih” republikah, ki skozi luknje v zakonu dobivajo zastonj usluge v naši državi ( manjšinjski filmi).

Prodnika je lažno ovadila KPK pod Dragom Kosom in Prodnik je na sodišču dobil ta spor.

Zanimivo je kako mafijske strukture lahko enega napačnega človeka uničijo in izločijo zaradi vejice v proceduri, medtem ko same delajo milijonske škode državi in podizvajalcem. Seveda KPK ni preiskoval teh 5 dvornih producentov in Majde Širca ali ministra Grila.

V Sloveniji sta umetnost in kultura narejeni tako, da imamo dvorne prisklednike, ki s pomočjo socialističnih birokratov in politikov vlečejo milijone € iz državnega proračuna. S tem denarjem se pasejo njemu ljubi umetniki in so veselo tiho ali celo branijo te mafijaše. Večina umetnikov in kulturnikov pa je odvisna od drobtinic in igrajo tlačansko ali suženjske vloga: TIHO so, da se ne bi zamerili mafiji, “politiki”, birokraciji in enoumnemu Kolektivu umetnikov in kulturnikov in potem bi bili obsojeni na lakoto v Sloveniji, da nikoli in nikjer več ne dobijo dela.

Seveda je podobno kot pri mafiji, ki pleni 100 milijonov € letno iz zdravstvenih ustanov oz. iz davkoplačevalskega denarja. Tudi tukaj policija, tožilstvo in sodišča niso naredila v 20 letih nič. Kaj šele Gestapo v obliki KPK, ki preganja samo male ribe med žvižgači in konkurenco.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.