PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Birokracija in mafija noro zapravljata, vlada davi delavce z davki

Objavil pavel, dne 17.01.2014

V igri je predlog, da bi “managerji” državnih podjetij in institucij imeli višje plače. Ker v državnih podjetjih hara negativna selekcija, kjer na mesta pridejo vedno samo zelo “naši”, hkrati pa z odgovornostjo nad slabimi rezultati podjetja še nihče ni odgovarjal s kaznijo na odvzem svojega premoženja, sem ostro proti. Ravno ljudje, ki vodijo propagando, da privatni lastniki v privatnih podjetjih dajejo previsoke plače managerjem, s čimer se zavistno vtikajo v tuj denar, po drugi strani brutalno izčrpavajo davkoplačevalski denar.

Drug primer je Evrovizija. Namesto, da bi varčeval RTV, bo raje povišal naročnine, da bo pokril tako kot Zoki izgube, ki jih je naredil z megalomansko negospodarnostjo. Naj se vidi razkoš. Poglejte, kako “reveži na pozicijah” razmetavajo naš denar. Tipičen sindrom banana diktatorjev ala Tito. S tujim denarjem razmetavajo za svoj razkoš.

A se je Bratuškova že vrnila iz nakupov v Rimu?

http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/kocka-je-padla-slovenija-gre-na-evrovizijo/327590

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Birokracija in mafija noro zapravljata, vlada davi delavce z davki”

  1. NoMercy NoMercy pravi:

    takih “managerjev” (od direktorjev knjižnic, muzejev, galerij, agencij, …. velikih javnih firm je cca 10.000 — z izjemnimi plačami :) — brez “rezultatov” :(

    in za to v SVN gre – za “službice” plačane iz davkov :)

  2. pavel pravi:

    Za dobro plačane sinekure. Brez dela, brez odgovornosti, hkrati pa velike plače. Slovenija bi se lahko poimenovala Republika Sinekura. Birokratsko-mafijski aparthaid.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.