PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Slovenski pokojninski sistem je PONZIJEVA shema

Objavil pavel, dne 15.01.2014

Berem, da so danes “na Jesenicama” priprli posameznika, ki je organiziral piramidno denarno igro, ki je povsod v normalnem svetu K R I M I N A L. Gre za to, da obljubljajo nenormalne donose in prvi, ki vstopijo v igro res imajo take nenormalne donose, naslednji igralci, ki vstopajo par dni ali tednov kasneje pa imajo že normalne donose, medtem ko največja množica ljudi, ki je pravkar vstopila v sistem in vplačala velike vsote ostane ne samo brez velikih obresti, temveč tudi brez glavnice.

To je na koncu delal tudi sloviti direktor investicijske družbe Bernard Madoff in za to kriminalno dejanje prevare dobil preko 200 let zapora.

Pozabljamo pa, da je na tak način narejen slovenski pokojninski sistem. Prvi vplačniki so dobro skozi prišli, saj so imeli nadpovprečno dobre penzije glede na socialistične nizke plače. Večina danes dobiva solidne penzije, a je vprašanje časa koliko mesecev bodo te pokojnine še prihajale, kajti država se vsako leto zanje zadolži za 2 milijardi € in temu zadolževanju ni videti konca, ker že padamo v pogubno spiralo vedno večjih obrestnih pribitkov, ker nam noben posojilodajalec več ne zaupa, da bomo kdaj kot država prišli nazaj na zeleno vejo. Ta vlada ne dela nobenih resničnih reform, le ščiti mafijo in birokracijo ter davi vse delavce in ustvarjalce dobrin.

Ampak važno je večini, da ima ta pokojninski sistem poleg PONZIJEVA shema še pridevnik SOCIALNA. Seveda je beseda socialna v Sloveniji laž in sprevržena beseda. Označuje to, da imajo nekateri sloji PRAVICO do rente, drugi pa do tlačanstva in suženjstva.

Jaz, ki v ta sistem vplačujem 20 let po približno 300€ na mesec, bom izgubil ves ta denar. To pa je 72.000€. In takih ljudi je v Sloveniji preko 400.000, ki bodo izgubili vse prihranke, ki bi jim lahko služili za varno pokojnino.

http://www.zurnal24.si/40-vlagateljem-pobral-12-milijona-evrov-clanek-219549

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Slovenski pokojninski sistem je PONZIJEVA shema”

  1. amot amot pravi:

    Denar od vplačil za pokojnine je izgubljen zato pa sedaj država “jadikuje” da bo potrebno dodatno varčevati za dodatno pokojnino v raznih “pokojninskih stebrih”, od kod le naj ljudje vzamejo denar ? Reforma na reformo, ki pa ničesar ne rešuje, “vrata” pokojninske blagajne bi bilo potrebno na stežaj odpreti in narediti “en orenk” prepih, sam ga ni junaka, ki bi to naredil !

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.