PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Vsemogočni BIROKRAT in POHLEPNO VRAŽEVERJE

Objavil pavel, dne 7.01.2014

Socialisti zagovarjajo, da mora podjetnike in delavce nadzorovati birokrat. Mora jim pobirati VIŠEK oz “preveč” denarja ( normo ali uravnilovko določi firer Birokratov) in ga dajati tistim ljudem, ki ga imajo manj.

Uvedli so nov psihopatsko-manipulirajoč pojem UTD ( univerzalni temeljni dohodek). Nerazmišljujoči pohlepni ljudje ( večina v družbi) si želi od države prejemati denar in potihem ali na glas pritrjevati, da je prav, da država vzame ta denar tistim, ki ga imajo “preveč”. Čeprav je to nerealno ( zato ga na začetku marketirajo kot nadomestilo za socialna nadomestila), je ravno to ista finta moralnih sprijencev ( psihopatov ) kot sta jo pred volitvami obljubljala Križanič in Erjavec o tem, da bodo ljudje dobivali 1.000€ penzije. Ljudje pa volijo zlo, na podlagi sladkih, sprijenih obljub, ker jih sladkobnost premami in niti nočej slišati realnih sporočil in opozoril o sprijenosti psihopatskih manipulatorjev.  Temu zaupanju v vedno nove “socialne” ( v resnici pa antisocialne) NATEGANCIJE  ( nov tip socializma, demokratični socializem, UTD, samoupravljanje, participacija pri dobičku, …) rečem POHLEPNO VRAŽEVERJE ali neo-socializem.

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo/2014/01/utd_mnenja.aspx

Mar res obstaja birokrat, ki ga deljenje milijonov in milijard € ne bi spridilo?

Ravno za to, ker ne obstaja tako moralno čist birokrat ( pa tudi če bi obstajal, bi ga denar in oblast in moč prej ali slej grdo spridila) – je bistveno, da država nabere čim manj denarja z davki.

Kdo so najbolj socialni ljudje? To so ustvarjalni podjetniki, ki jih je Uroš Slak- nekdaj špica novinarstva –  zbral v društvu Slovenski podjetniški klub, ki je antipod mafijskemu YES in Forum21, kamor so ljudje vabljeni s strani političnih vplivnežev ali mafijskih vplivnežev. Glavni kriterij je, da ustvarjajo z delom denar v svojih podjetjih, in prodajajo izdelke in stroitve v tujini.

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo/2014/01/urosslakslovenianbusinessclub.aspx

Zakaj so oni socialni, ne pa birokrati ali delavci v državnih podjetjih?

Ker ustvarjajo denar, nova delovna mesta za pridne državljane, plačujejo visoke davke ( ta denar kuri javni sektor, birokrati, paraziti).

Tak podjetnik bi moral biti vsak državljan Slovenije.  A ker obstajajo lažji načini poti do denarja kot je znanje in delo in ustvarjanje – je Slovenija danes v takem dreku.

Kako lahko normalen človek trdi, da kolektiv birokratov lahko nadzira podjetje ali pa tisoč podjetij ali pa multinacionalko? Ne more je, ker nima ne znanja in ne etičnosti. Prej ali slej se spridi. Eno podjetje lahko nadzira samo množiča konkurenčnih podjetij in lastniki podjetja ter kupci podjetja. To je najbolj UČINKOVIT, NAJCENEJEŠI in najboljši nadzor, kajti širjenje birokracije vodi ali pa že je TOTALITARIZEM in s tem vsesplošna revščina.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.