PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Slovenski izhod iz krize je edino PROTI-SOCIALISTIČEN

Objavil pavel, dne 27.12.2013

Slovenijo je v krizo spravilo socialistično čudaštvo:

  1. gospodarstvo podržavljeno, kolhozi, državno zdravstvo, državno šolstvo, državno varčevanje za penzije

  2. od tega ima eksta profite samo mafija, ki s korupcijo pleni skupno premoženje, pohlepno GRABI

  3. kratkoročno korist ima birokracija, ki pa nima alternative kot samo to, da čaka, da pridejo boljši časi. Je pasivna, dobiva vedno manjše plače in se upira vsaki spremembi.

Svetovno gospodarstvo je v letu 2013 izstopalo iz krize. Cene zlata so padle za 30%, kar pomeni, da investitorji zapuščajo absolutno varnost brez donosa ( ali bolj verjento izginjanje, izgubljanje kapitala zaradi negativnih donosov) in začenjajo tvegano vlaganje s ciljem po večjem donosu. Vlagajo v gospodarstvo. Leta 2014 bo cena zlata padla verjetno na polovico, kar pomeni, da bo več svežih financ prišlo v kvalitetna podjetja, ki bodo odpirala nova, kvalitetna delovna mesta.

Samo še Slovenija bo zelo dolgo v krizi, v živem blatu socializma. Edini ukrep, ki bi nas rešil, pa očitno nima podpore niti pri delavcih, ki so najslabše plačani in najbolj brutalno obdavčevani.

Nemška predsednica gospodarske zbornice ga. Gertrud Rantzen pove tisto kar večino Slovencev noče slišati:

Potrebno je prodati resnim in dobrim ponudnikom vsa državna podjetja. Tako bomo odsekali mafijo od parazitiranja milijonov € na mesec. Kar škodi vsem v Sloveniji. Pozitivno pa bo, da bodo dobri delavci v teh podjetjih imeli delo in da bo država dobivala več denarja iz teh podjetij, ker bodo postajala bolj uspešna in bodo tako plačevala večji absolutni delež davkov.

Toda tega ta vlada Bratuške ne namerava narediti, ker ni vlada Slovencev, temveč vlada, ki služi delnim interesom:

  1. interesom aktivne rdeče mafije
  2. interesom pasivne ( ultrakonzervativne) rdeče birokracije
  3. in škoduje vsem delavcem
Ravno zato ta vlada ni hotela sprejeti cenejših posojil Evrope, ki so bila pogojevana s temi reformami. Ki bi preprečile krizo v Sloveniji in sočasno odsekale mafijo in zmanjšale birokracijo, šolstvo in zdravstvo pa naredilo bolj smiselno in učinkovito. Raje ta vlada plačuje 6% strošek visokih obresti samo za to, da lahko dela “reforme” po svoje, to je da dela neke navidezne, papirne reforme, ki mafiji še kar naprej omogočajo brutalno plenjenje državnega gospodarstva, birokraciji pa Status Quo privilegijev in preživetja.

Kar pa je najhujše pa se že kaže: vlada bo samo del podjetij prodala, toda podmizno ( kriminalno, mafijsko), fevdalno in to mafijcem. Običajno tej mafiji, ki že 70 let ropa delavce in nam vlada iz ozadja. Pa ravno, ko je že en poskus tajkunske privatizacije neuspel ( kako so rdeče banke posojale na rdeče oči rdečim direktorjem). Skrbno poglejmo kako bodo kupci Ruski, Hrvaški, Srbski, Azarbejdžanski mafijci ( ki bodo v resnici povezani z našimi mafijci) in neki XY skladi iz davčnih oaz v katere se je 70 let stekal nakraden kapital rdeče mafije.

Ker mafijci ne znajo ustvarjati, delati, poslovati. Oni znajo grabiti, krasti, ropati in privatno trošiti, porabljati. Oni niso kapitalisti ( odprto tekmovanje), ampak fevdalci.

http://www.siol.net/novice/rubrikon/siolovintervju/2013/12/gertrudrantzen_1.aspx

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.