PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Jamranje tlačanov v Javnem Sektorju ( rdeči birokrati so tlačani rdeče mafije)

Objavil pavel, dne 27.12.2013

Miha piše o protestantski in mediteranski naravi. Protestantska narava ( pri nas je bila še 50 let nazaj zelo živa v obliki janzenizma, pa jo je lenoba socializma popolnoma opustila) cel dan trdo dela, celo leto trdo varčuje in ima problem pri zabavanju. Kafiči v Berlinu, Londonu, New Yorku in v skandinaviji so dopoldan prazni. Medtem ko mediteranska narava že dopoldan poseda po kafičih mest in se zabava in troši.V Španiji, Franciji, Italiji in Grčiji ( ter ponovem balkanski sloveniji, ki je daleč od janzenistične) pa so dopoldan in čez dan nabito polni ljudi, ki ne delajo, ampak čvekljajo, počivajo in jamrajo.

Slovenec ( iz Javne uprave, javnega sektorja, iz Kolhozov (podjetij v DRŽAVNI lasti), penzijonist, študent) je pregorel od jamranja. Slovenski birokrat ( Javni sektor) tekmuje edino v tem, kdo od njih bolj  jamra, šimfa, zavida. Edina produktivnost slovenske javne uprave je jamranje in opravljanje.

Nekdo od komentatorjev je napisal zelo duhovito: ” Če gledate slovenske kulturnike, jih najdete dopoldan v kafičih, popoldan pa na vstajah”

Drug komentator je napisal :” Miha, ne vem kje ti živiš, a mi v podjetju cel dan delamo na projektih. Morda se preveč družiš z vstajniki!”

Tretja komentatorka pa je napisala: ” Miha, preveč se že ponavavljaš. Ali lahko kaj več napišeš kot samo jamranje!”

Jaz pa pravim, da Miha upa do neke meje pisati ( kot so ZSMSejevci dražili svoje fotre v 80ih letih in jih kritizirali), potem pa ga notranji socializem cenzurira in Miha se začne neustvarjalno ponavljati. Socialisti so tako obupno sivo dolgočasni.

Sicer pa so jamranje, zavist, ekstremni POHLEP ( po tuji lastnini) tipične lastnosti socialista. Socializem je stanje trajne krize. To pa že vem, saj več kot 40 let že živim v socializmu oz. v njihovih marketinških permutacijah.

http://www.siol.net/priloge/kolumne/mihamazzini/2013/12/obenajstih_dopoldne.aspx

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.