PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Revežem pomaga samo tisti, ki USTANOVI SVOJE podjetje ( je ustvarjelen)

Objavil pavel, dne 23.11.2013

Ni socialen tisti, ki kriči PROTI KAPITALU, proti kapitalizmu, ta je parazit.

Ni socialen tisti, ki voli leve stranke in dela v sindikatu ali v javni upravi – ta je parazit.

Socialen in solidaren je tisti, ki ustanovi svoje podjetje in ustvarja uspešno nove izdelke in nove proizvode. Več kot zaposli delavcev, bolj je solidaren. Tudi več prometa ima, več davkov plača.

Veliko davkov, veliko zakonov in podzakonov in veliko subvencij je značilnost socialističnega totalitarizma. V resnici pa gre za odtok denarja od revnih delavcev, ustvarjalcev k bogatim mafijašem.

V pravem kapitalizmu subvencij ni, zato so tudi davki nižji. Pravi kapitalizem omogoča, spodbuja in ščiti zdravo podjetnost, ustvarjalnost.

Sužnjelastništvo, fevdalizem, socializem ( Marx, komunizem, fašizem), mafija, birokracija, politika pa igrajo IGRO NIČELNE vsote. To pomeni, da mora nekdo izgubiti, da drug pprejme. Davki so legalizirana kraja. Subvencije pa legalizirani rop. Kadar imamo skupno skledo ( davkoplačevalski denar) in skupno lastnino – je jasno veliko mafije in korupcije na kupu, vsi bi radi imeli monopol na SKUPNO SKLEDO, vsi bi črpali, jemali.

Socializem stavi na iskanju revščine in vzrokov za revščino. Vzrok za revščino je neustvarjalnost in lenoba, neznanje, nerazvitost. Kapitalizem pa išče vzroke bogatenja posameznika in družbe. Kapitalizem je ustvarjanje, spravljanje idej v blaginjo.

Vse nerazvite države opozarjajo, da je pomoč v denarju, kmetijskih izdelkih in starih oblačilih za njih škodljiva, ker ta denar prejme mafija ( skorumpirane elite) in vse to uničuje njihov svobodni trg malih podjetij. Pomoč revnim državam:

  1. A. je denar revežev v bogatih država, ki steka k bogatašem mafije v revnih državah
  2. B. ali pa je prodaja viška izdelkov kmetov, korporacij Zahoda, namesto da ti izdelki propadejo – a s tem monopolom ( politično – mafijsko – gospodarske navezave) uničujejo svobodni trg malih podjetij v nerazvitih državah.
  • V zadnjih 200 letih je civilizacija zrastla iz 1 miljarde na 7 miljard.
  • Od leta 1860 do 1950 je % revnih RAZPOLOVIL in blaginja prebivalstva se je zaradi kapitalizma ( zasebna lastnina, ustvarjalnost, podjetnost, nova odkritja, dobra organizacija, orientacija na kupca) nekajkrat zvišala, tako da ima največji revež danes boljše pogoje življenja kot kralji in dvorjani v peteklosti.
  • Od leta 1950 do 2010 se je % revnih spet razpolovil. Spet zaradi kapitalizma.
Vsak revež, invalid, bolnik, ostareli, otrok, študent, majhen človek in delavec bi si moral prizadevati za VEČ PRAVEGA kapitalizma ( proti državnem kapitalizmu, proti monopolom, proti kartelom, proti dogovorni – podmizni ekonomiji, proti pajdaškem = CRONY kapitalizmu) – ker bi imel več od tega.

Socializem vsem škodi, razen rdeči ( rjavi, črni) mafiji. Na dolgi rok škodi tudi birokraciji in delavcem v državnih podjetjih – KOLHOZIH. Celemu KOLEKTIVU škodi, ker VSI PADAMO V REVŠČINO in mafijsko -totalitarno družbo. Skupna lastnina poveča neodgovornost do dela, do skupnega, to lastnino v resnici upravlja ozek krog ljudi: nestrokovno in kriminalno. Organizacija je katastrofalno slaba, zato se revščina poglablja.

Privatno šolstvo je veliko kvalitetnejše kot državno ( mafijsko-birokratsko) šolstvo.

Privatno zdravstvo je veliko kvalitetnejše kot državno ( mafijsko-birokratsko) zdravstvo.

ideje so iz knjige Roberta Sirica – Zagovor svobodnega trga – poglavje: Najbolj pomaga revežem ( najbolj solidaren, socialen je) tisti, ki ustanovi (in podjetno vodi) svoje podjetje.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.