PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Ministrstvo za nekulturnike

Objavil pavel, dne 13.02.2012

Če je Janša to potezo predvidel že kar nekaj dni prej, kot šahist, ki vidi že 5. ali 6. potezo naprej, potem mu vsaka čast.

Na videz zgolj združitev ministrstev v ministrstvo za USTVARJALNOST, pa je parazite pognala v obup in na ceste v tem mrazu. Najprej smo poslušali nekega režiserčka, ki je govoričil “kakšna kurba je politika”, pozabil pa je povedati, da tudi sam kot kurba služi določenim politikom. Torej kurba na kvadrat.

Potem pa so se v medijih zvršali levi ni desni socialistični kulturniki. Požgali so tudi inštrument.  Vrh ni bil napad drhali na ministra z zmerljivkami, ampak tipična socialistična gesta: kulturniki, ki so organizirali proslavo v čast Kulturi, so to predstavo zlorabili:

  1. pobrali so denar za ustvarjanje
  2. iz predstave so naredili temo in tišino
  3. Prešeren, ki je po Mazzinijevem mnenju amater ( še nikoli ni Mazzini napisal slabšega in bolj nelogičnega teksta, zelo me je razočaral), saj je pesmi pisal v prostem času in ni bil plačan za pisanje pesmi, še manj je imel Svetlanino nekajtisočeevrsko penzijo za ustvarjanje, bi prav gotovo spregledal te razvajence in prezaščitence, ki se šemijo v kulturnike
Všeč mi je bilo pisanje Crnkovića in pa posebej Luka Novaka na to tematiko, kajti ostala so si podobna kot jajce jajcu, saj se zvesto držijo načel enakosti, enoumnosti in uravnilavke.

Vsi, ki delamo za svoj kruh, smo naveličani, da se ena skupina ljudi ves čas postavlja na pediastal, kako posebni so in kako boljši so od drugih. Dovolj imamo subvencioniranih parazitov. Zanimivo bi bilo narediti anketo med ljudmi, delavci, kmet in obrtniki, ki trdo delajo za vsakdanji kruh in se zavedajo, da jim država večino denarja pobere za futranje takih parazitov, ki ne vedo kako bi se še bolj arogantno norčevali iz te dobrote. So kdaj kulturniki v zadnjih 20 letih izražali solidarnost v tovarnah in obrtnih delavnicah, ki so zapirale svoje obrate in odpuščale delavce zaradi prilagajanju trgu s kakšno pro bono ustvarjalnostjo, da bi dvignili duha delavcem, duha ustvarjalnosti in duha človeške bližine. Zgolj enosmeren tok denarja iz gospodarstva, ki se že 20 let skuša prebijati za preživetje in pa do manipulanta, ki se zgolj zbaše do korita Skupne sklede.

Na trg pojdite vsi, ki se imate za kulturnike. Prodajajte svoje umetnine. Če ne drugače, jih bo kupoval Forum21 ( glavni fevdalec Slovenije) ali pa vsaj dvorne dame ( bohotna birokracija). Ti imajo denar. Ti so 1%. In kulturniki, pustite že rajo 99%, ki komaj shaja z denarjem. Čez leta (ali če sem ciničen: čez par mesecev: bo trg pokazal, kdo je preživel: preživeli bodo le umetniki, umrli pa paraziti.

Če že mora biti Ministrstvo za Kulturo naj bo, a pod enim samim pogojem: da je Minister Mićo Mrkaić in da mu mandatar da popolnoma proste roke pri doseganju učinkovitsoti ministrstva.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.