PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Konflikt s Tino Maze

Objavil pavel, dne 5.02.2012

Konflikti so vsak dan prisotni, sploh če nisi oseba z mehko hrbtenico. Sploh če si ustvarjalec in razmišljaš in delaš sebi zvesto.

“Konfliktne osebe” so v resnici tiste, ki jih konflikti zadržujejo v neustvarjalnosti, ki so jim konflikti glavna utež. Če pa gledamo uspešne ljudi, ki so v desetletjih doštudirali ali podjetniško ali športno plezali – potem pa se znajdejo v medijih očrnjeni kot ” konfliktne osebnosti”, pa moramo vedeti, da živimo še vedno v socialistično SUPERzavistnem sistemu, ki na prvo mesto nabija zvestobo uravnilovki in KOLEKTIVU in zahteva utapljanje v kolektivu. Ok, lahko zaslužiš več – a razliko bomo dobili mi, kolektiv.

V Sloveniji, kjer je na prvem mestu KOLEKTIV socialistov, je zelo težko uspeti z znanjem in delom. Zato imamo zelo malo uspešnih podjetnikov in uspešnih športnikov, a ti so izredni na svetovni ravni, ker so se uspeli prebiti iz močvirja zavisti, pohlepa, birokratizacije, šikaniranj, metanja polen, onemogočanja.

Za Tino Mazo so vsi ustvarjalni ljudje. Za kolektiv smučarske zveze pa so mafijci in birokrati ( skratka paraziti, ki znajo le črpati davkoplačevalski denar ali denar, ki ga zaslužijo uspešni kreativci kot je Tina maze.).

Danes je moderno prebirati v socialističnih medijih, da je za krizo kriv pohlep. Seveda pohlep drugih. Seveda pohlep bogatih, seveda pohlep kapitalistov. Mi vsi, ki smo revni, seveda ne moremo biti pohlepni, smo namreč absolutno dobri.

Ljudje ne zmorejo poštekati, da je v Sloveniji 99% ljudi slabše plačanih kot švicarska snažilka, ki živi v najbolj kapitalistični državi. In pri nas ovce volijo mnoično tiste politike, ki spadajo med tajkune oz. med 1% v Sloveniji. Mafija je čislana kot še nikoli, ker ljudje otroško in magično razmišljajo, da jih lahko mafijec v trenutku reši iz revščine in jih povzdigne med zvezde. Čeprav rad nosim trenirke v rpostem času, moram priznati, da so trenirke simbol mafije tako kot so bile pred 100 leti gamaše, klobuki, balonarji in pod njimi brzostrelke.

V resnici pa je ravno obratno. Za krizo je kriv pohlep kolektiva. Pohlep množic, ki parazitirajo ustvarjalno manjšino. Ne samo tiste redke podjetnike in delavce, tudi generacije otrok in vnukov s pomočjo EKSCESNEGA zadolževanja države, t.i. socialne države.

Če bi bili ljudje pošteni do sebe, bi vedeli, da je pohlep imanentno čustvo vskemu človeku. Pozitivni pohlep človeka spodbudi k ustvarjanju, negativni pa h kraji ( prerazdeljevanju tujega denarja) oz. h ekscesnemu zadolževanju. V stvari naj bi bilo na svetu ravnotežje med pohlepom ustvarjalnih ( kmet, obrtnik, podjetnik, ustvarjalni učitelj, umetnik, znanstvenik,…)  in pohlepom neustvarjalnih ( mafijci, tajkuni, birokracija, kolektiv).

V vseh socializmih ( fašizem ,komunizem) so ustvarjalci grobo davčno zatirani ( aparthaid), medte ko so neustvaralci = paraziti prezaščiteniin razvajeni.

 • Share/Bookmark

En odgovor v “Konflikt s Tino Maze”

 1. Rado Rado pravi:

  “Za Tino Mazo so vsi ustvarjalni ljudje. Za kolektiv smučarske zveze pa so mafijci in birokrati ( skratka paraziti, ki znajo le črpati davkoplačevalski denar ali denar, ki ga zaslužijo uspešni kreativci kot je Tina maze.).”

  Površno razmišljanje in kot takšno zelo zavajajoče in gotovo ne nosi vseh resnic.

  • Nedvomno sposobna ekipa Tine Maze, je postavila zgolj višnjo na že izdelani tortici. Tino Maze je financiranje Smučarske zveze pripeljalo tako daleč, da bila ob dobrem vodstvu sposobna doseči svetovni vrh. V svojem blogu Pavel pozablja na vsaj 15 let po vsaj 30.000 evrov letno***, ki jo slovenska družba (beri Smučarska zveza) vlagala vanjo. In da zdaj, ko Tina pobira smetano, mora nekaj tudi vrniti.

  . . . da ne naštevam naprej Pavel. Popolnoma si nesposoben kompleksnega razmišljanja.

  *** 200.000 evrov letno je strošek Tininega enoletnega pogona. Le tega v celoti plača SZS. Vso ostalo smetano od svojih sponzorjev pobira Tina sama, ob čemer ne izpolnjuje svojih obvez do sponzorjev SZS.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.