PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Primerjava Hitlerjevega fašizma in Kučanovega fašizma

Objavil pavel, dne 5.07.2011

[vrac] Čakaj malo Enfrice, nekaj tu ne gre skupaj, ti govoriš o novodobnem fašizmu v Sloveniji in to povezuješ z ekonomsko politiko, ki sta jo na osnovi tekovin iz leta 41 nadaljevala tudi po letu 91 Partija in Kučan. V tej primerjavi me moti to, da je nacistična Nemčija gledano iz razvojnega vidika bila izjemno uspešna! Pred dobrim tednom sem na satelitu gledal oddajo Hitlerjeva nova orožja in tu sploh ni dileme, naciji so bili tehnološko vsaj deset let pred zavezniki, tudi Američani, če odmislimo seveda atomsko orožje. Po moje so naši komiji v zvezi s sposobnostjo voditi uspešno gospodarstvo bolj podobni bratom Marx kot nacijem, ti so bili svetlobna leta bolj sposobni. Je pa res, da so zločini predhodnikov obstoječe nomenklature popolnoma isti kot zločini nacijev, celo hujši, ker so se spravili na lasten narod. V bistvu bi moralo biti zagovarjanje komunizma kaznivo dejanje, častilce Tita in drugih komunističnih zločincev pa bi morala demokratična država preganjati kot stekle pse, popolnoma enako kot zagovornike Hitlerja in drugih nacističnih zverin.

Verjetno si opazil kakšen post v katerem o tej temi govorim bolj na kratko. V obširnejšh postih na to temo navajam inferiornost Kučanovega sistema nasproti Hitlerjevemu. Zlasti so tu pomembna naslednja dejstva:

1) Izven ideologije rasizma Hitler ni nikogar okradel, Kučan pa je z ideologijo super enakosti okradel dva milijona ljudi. Kučanova ideologija je, ravno tako kot Hitlerjeva, potrebovala notranjega sovažnika. Pri Hitlerju so bili to Židi, pri Kučanu pa slovenski delavec sam. To je razumljivo, saj je Slovenija v primerjavi s Hitlerjevo Nemčijo le naznaten pezdetistan, ki nima moči, da bi izven sebe proti komur koli resnično pokazal silo (odbit napad JLA je bil le operetna vojna), zato pezdetistan silo (oblast) izraža navznoter, proti svojim ljudem. Ker Kučan za izkoriščanje in krajo premoženja ni imel na voljo Židov, je uporabil kar slovenskega delavca.

2) Sociološko gledano je bila Hitlerjeva družba veliko bolj demokratična od sedanje slovenske. Zlasti gledano z vidika družbene stratifikacije in mobilnosti. Tako so pri Hitlerju vsi sposobni ljudje imeli enake možnosti, nesposobni pa enako usodo. Zato je tudi bila vodilna tehnološka sila tedanjega sveta. V Sloveniji nove tehnologije ni, ker so vsi nasilno izenačeni v podpovprečju. Zato gre pri Kučanu za najbolj primitivno obliko nacionalsocializma, ki fungira daleč izpod Hitlerjeve in je zato veliko bolj zločinska kot je bila Hitlerjeva. Ta ideologija je tudi bolj zločinska kot je bila Brozova in Kardeljeva, saj je Slovenija tedaj mnogo manj zaostajala za razvitim svetom kot danes.

3. Perspektiva Hitlerjevega sistema (po eventualno dobljeni vojni) je bila čudna, saj ni bilo jasno, kdo bo v novem supertehnološkem imperiju kupec, v Sloveniji pa ni jasno niti, kaj je vloga producenta in lastnika.

Celovit pogled zato pokaže, da je Kučan v bistvu obnovil Mussolinijev ekonomski korporativistični fašistični sistem in ne Hitlerjevega. Od Hitlerja je bil Kučan pobral samo idejo nacionalsocilazima.

Enfrice.

vir

http://www.finance.si/forumi/?m=1276056&single

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.