PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

V Libiji huje kot v SFRJ ( 2. Jugoslaviji)

Objavil pavel, dne 21.02.2011

“Libija je na razpotju. Če se ne bomo sporazumeli o reformah, ne bomo žalovali samo za 84 ljudmi, ampak tisočimi, in reke bodo krvave tekle skozi Libijo,” je dejal Saif al Islam Gadafi. Ljudi je pozval, da izberejo med reformami ali nečem hujšim kot je bila Jugoslavija.

Okrog 1.000 civilnih, neoboroženih žrtev na ulicah v Libiji, v treh dneh, je sproduciral kralj Gadafi, eden največjih afriških, socialističnih in neuvrščenih samodržcev, diktatorjev. Terorist, ki je dal podstaviti bombo v ameriški CIVILNI Boeing s 350 potniki na Lockerbyem). Dober prijatelj domačijskih socialistov: Pahorja, Türka in psihopatskega bleferja Tita, ki so se nekoč družili v isti zločinski politični organizaciji.

Gadafijev sin, zamorc iz Afrike, je vedel, kar večina Slovencev in Balkancev ne ve oz. NOČE VEDETI ( ker je preveč boleče priznati lastne napake in lastno kriminalnost), kako krvavo je bilo v SFRJ, ker takratna komunistična oblast ( in tudi birokratski kader do večine delavcev z opranimi možgani) ni bila spsobna narediti gospodarske reforme iz večkrat bankrotiranega in opustošenega ter zapufanega gospodarstva v moderno kapitalistično gospodarstvo. Kar je uspelo Poljski, Češki, Slovaški, Madžarski, Estoniji, Litvi In Latviji, zadnje čase pa uspeva tudi Romuniji in Bolgariji.

Raje so takratni absolutistični oblastniki v republikah zmanipulirali ljudi, naredili iz avtoritarnega socializma ( komunizma) malce bolj permisivni socializem na polju osebne svobode ( ne pa na ekonomskem = astronomski davki,  in medijskem in sodnem območju). Permisivnemu socializmu ( socializem “samoupravni” verzija 2.0) so dodali še moča nacionalistični oz. provincialni oz. domačijski naboj, ki je eskaliral v zadnjih balkanskih vojnah, novih koncentracijskih taboriščih ( Manjača) in novih množičnih ekskekucijah civilistov ( primer Srebrenica, kjer so pobili med 8.000 in 9.000 civilistov, da ne govorimo o modernem podjetniškem mengelejevem centru na Kosovu, kjer je menda izginilo prav tako 8.000 ljudi, ki so bili ubiti in razrezani za prodajo notranjih organov na mednarodnem kriminalnem trgu.

V Sloveniji je prevelika kritična masa socialistov, zato se bo Slovenija lahko reformirala šele sedaj, ko padamo v pekel, v totalni bankrot.

Oblastniške strukture se začele poleg izvajanja vojne še plenjenje državno -družbene lastnine. Denar so kot sodobna mafija akumulirale na kriminalen način ( trgovina z orožjem, mamili, prostitucija ( UDBA), kraje podjetij, bank (način kreditiranje je podoben primeru Dimic) in so ga nato vlagale v legalne posle ( gradnja igralnic, deleži podjetij in bank, investicije v velike trgovske centre, ki so se polastili monopola vsak v svojem rovtu).

Gadafijev sinko, ki me mimogrede zelo spominja na Jankovićevega sina, je ugotavljal pred pol dneva, da bo v Libiji huje kot v Jugoslaviji. Sam pa sem ob tem takoj pomislil: “NE bo huje, saj zamorci niso tako psihično oprani od psihopatskega fritzla Gadafija kot Balkanci od pravljic psihopatskega fritzla Tita.”

Sedaj, ko to pišem, so normalni ljudje že zavzeli večino libijskih mest razen Tripolija. Njegovo visočanstvo Gadafi ( in ves njegov dvor tajkunov) pa je že pobegnil tja, kjer ima shranjene miljarde € naropanega in od sužnjev izmolzenega denarja v zadnjih 41 letih. Še ena koristna lekcija zamorcev, ki preživijo z 1€ na dan, nam Slovencem, ki pa je verjetno večina Slovencev spet ne bo zmogla dojeti. Kot že 1.000x v zadnjih 70ih letih. Ali pač kak posameznik?

Kaj se bo zgodilo z miljonom Gadafijevih fanatičnih tovarišev ( ovaduhov, varnostnikov, policajev, novinarjev, zagovornikov Gadafija, birokratkov vseh vrst, ki so živeli malenkost bolje kot ostala raja), ki so do zob oboroženi odprli ogenj na goloroko množico miljonov  sodržavljanov? Ki niso imeli dovolj denarja in letal, da bi pobegnili kot gadafijeva elita tajkunov in ostali dvorjani. Ki so res tragične žrtve svoje neumnosti in slepote. So se potuhnili, jih bo goloroka množica vse zlinčala ( kar si zaslužijo ti zločinci)?

Se Slovenci in Balkanci lahko kaj naučimo iz teh dogodkov v Egiptu, Tuniziji in Libiji, kjer so živeli Titovi, Pahorjevi in Türkovi prijatelji in socialistični samodržci, ki so brez predsodkov živeli na bogato perverzen način kot kaki kralji v suženjski državi izpred tisočletja? Mar ne vidite, da je socializem v vseh svojih izpeljavah ( od komunizma, fašizma in nacional socializma, do YU samoupravnega socializma) zgolj marketinška olepšana in PR spolirana oblika neo -FEVDALIZMA, kjer obstajajo tri kaste:

1. kasta elite, morilcev, roparjev, lažnivcev in TAJKUNOV, sodstva, direktorji državnih podjetij ( “plemstvo”, ORAGANIZIRANO plenilstvo, mafija, kriminal belih ovratnikov)   ki je z revolucijo prišla na oblast in živi izredno boagato življenje ( včasih 1%, danes okrog 10%)

2. kasta pomočnikov dvora, ( dvorjani, dvor), ki zaradi malih ugodnosti, bombončkov ali zaradi fanatičnosti zvesto služi eliti ( 20% v srednjem veku in danes 40%)

3. kasta tlačanov, nekoč okrog 80%, danes okrog 50% – v Sloveniji tisti s plačo nižjo od 1.000€. Morda sužnjev. Če gledamo ponižane in oropane bosanske gradbene delavce v SCT in Vegradu in povsod okrog, bi celo rekel, da imamo neo -SUŽNJELASTNIŠTVO., kar je bil komunizem sigurno za polovic državljanov, ki jim je urk tako lepo rekel DRUGORAZREDNI ( nanižja, tretja kasta).

Kaj bo sedaj v teh afriških državah? Bodo prevladali resnični reformisti kot na Poljskem in Češkem pred 20 leti, ali pa bedno kot slovenski Demos prestreljen z drugo kasto tako zelo, da je bila to že kritična masa in je težnjo po resnični reformi družbe in gospodarstva vrnila v prvotno stanje nereformiranja in zgolj utrditve položaja stare plemiške strukture.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.