PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

115 mio € nacional-socialističnega kredita

Objavil pavel, dne 17.07.2010

V medijih so bombastične novice. Slednje pa ni bilo, ali pa je bila tako kot v Delu objavljena na dnu strani, zelo sramežljivo, v štirih vrsticah. Mediji večinoma niso objavili, da je ta teden konzorcij državnih bank, ki jih vodijo politično nastavljeni ljudi z interesi politikov, sprejel sklep, da financirajo 115 mio € firmo GREP, ki gradi Jankovićev štadion v Ljubljani.

Tako kot je pred 5 leti rekel eden od ameriških diplomatov nekemu ministru, ko je videl kako je organizirano slovensko gospodarstvo: ” Pa vi imate enako organizirano gospodarstvo kot fašistična Italija leta 1922!” Državna podjetja, kjer so na vrhu politiki, ki dostikrat nimajo ne z ekonomsko stroko in tehnično stroko kakršnekoli veze, kaj šele s podjetništvom in svobodnim trgom. Gredo s petletke in všečnosti vladarjem. Plačujemo pa davkoplačevalci vse te nasedle, slaboumne, prepotentne investicije. Kako? Z nizkimi plačami, z večjimi obdavčitvami, z zelo nizkim standardom. Kdo pa pridobi? Predvsem interesne skupine, mafijske skupine, fevdalna oblast. Nekaj drobtinic pa ostane dvorjanom, to so birokrati. Večina delavcev in davkoplačevalcev pa ima pod črto ena samo veliko izgubo, ki jo niti tri generacije ne bodo odplačale.

Socializem z nacionalnimi interesi oz. ULTRA fevdalni monopol oz. sodobni nacional-socializem. Kako ena ozka elita enormno krade velik denar iz davkoplačevalskih žepov in se nam psihopatsko smeji v obraz. Pri tem pa jih ploska 80% Butalcev, ki imajo IQ nižji od 50 ali pa jim bo kakšna drobtinica oz. € od te kraje kapnilo v njihov privatni ULTRA POHLEPNI žep. Torej ali so ULTRA BUTASTI ali pa ULTRA POHLEPNI lenuhi.

Citat liberalnega ekonomista dr. Šušteršiča na to novico je malce ciničen, če vemo, da imajo te banke spet veliko luknjo, izgubo, ki so jo pridelale z nedavnimi nekritičnimi in kontra ekonomskih in kontra poslovnimi odločitvami do tajkunov ( političnim managerjem, ki so čez noč obogateli s pomočjo politike, sodstva, medijev): “Dobra novica je, da banke očitno ne potrebujejo dokapitalizacije, če imajo denar za stadion.”

Posojilo veliko 115 milijonov €  za Jankovićev stadion, za Stožice, ni odobrila nobena tuja banka, nobena privatna banka, ki sledi ekonomskemu, podjetniškemu interesu, ki je z dobrimi ekonomisti izračunala, da je tak projekt dolgoročna izguba oz. ima preveliko DVS ( RoI). Odobrile so ga samo državne, socialistične banke, ki jih neposredno ali posredno vodijo politiki koalicije, ki so v zadnjih 20 letih pokazali, da nimajo pojma o podjetništvu in dobrih podjetniških odločitvah, imajo pa veliko pojma, kako si čim več denarja iz skupne sklede davkoplačevalcev pobasati v svoje žepe, medtem ko imajo na sladkih in osladnih ustnicah polno realsocialistične poezije ( ki gre Butalcem sladko v ušesa) o socialnosti, socialni čutečnosti, čim manjšim socialnim razlikam in ostalo socialistično propagando, ki je prisotna v realnosti samo v socialističnih nebesih:

  1. NLB največji delež, 45 milijonov evrov
  2. NKBM10 milijonov €
  3. Factor banka ,
  4. SID banka ,
  5. Gorenjska banka ,
  6. Abanka
  7. Banka Celje .
razmišljanje glede na vir: Časnik

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.