PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Amoralna avtoriteta Milan Kučan

Objavil pavel, dne 20.06.2010

Stanislav Kovač v svojem komentarju v Financah s pomočjo stavkov in dejanj Milana Kučana dokazuje to, kar bi moral sam videti in razumeti vsak, ki ima IQ večji ali enak 100:  to je, da so komunisti eni veliki hinavci, hipokriti, bleferji – ki govorijo belo, delajo pa črno. Po eni strani govorijo o socialni državi, po drugi strani pa delavci ravno zaradi njihove parazitske države živijo nekajkrat slabše kot v kapitalistično-demokratičnih državah. Kajti en priden in pošten delavec zasluži 400€ v komunistični džamahiriji Slovenistan, medtem, ko pa nanj pride vsaj en ( če ne dva ali celo trije) socialistični birokrat v državni upravi oz. v državno-lastniškemu podjetju, ki si v življenju s poštenim delom in rezultati dela na trgu še ni niti enega kosa kruha zaslužil. Pa ima kljub temu ves čas 3-kratnik ali celo 10-kratnik delavčeve mizerne plače (kakršne bi se sramoval tudi najbolj zaguljen buržuj v času Karla Marxa).

Prav tako razni tajkuni, ki so v resnici komunisti, ki so si pokradli družbeni -državni denar ( kapital, firme, institucije) niso niti kapitalisti, niti podjetniki, temveč običajni fevdalci oz. najbolj tipični NEOLIBERALCI ( to je ekstremno negativen izraz, ki so ga skovali borbeni socialisti in pomeni človeka, ki brezobzirno izkorišča druge, predvsem delavce. Oseba, ki kuje prihodke in dobičke ne na račun znanja, dela, podjetnosti, temveč na račun pitja krvi delavcem kot kakšen grof Drakula Transilvanijski, delavce, ki so kot sužnji njegova lastnina od rojstva fevdalca do smrti, ko postanejo lastnina njegovega sina ali hčere, npr. Kim Il Sung mlajši). Se pravi, ravno to proti čemer se socialisti populistično borijo ( proti buržuju, izkoriščevalcu, neoliberalcu), ravno to sami so in izvajajo podmizno, netransparentno in kriminalno. Uzakonili so mafijsko,  monopolno strukturo fevdalizma in grobega izkoriščanja delavcev in državljanov s hiper astronomskimi davki. Uzakonili so negativno selekcijo v družbi na vseh ravneh in v vseh zakotjih družbe. Na vse pretega konzervirajo vse fevdalne mehanizme družbe in grobo nasprotujejo kapitalističnim mehanizmom svobodnega trga, konkurence in pravne države, ker bi tako zgubili privilegije “modre krvi” in rente ( da so lastniki miljona zelo revnih delavcev, kar pomeni da jim lahko dan in noč pijejo kri).

Liberalci pa se zavzemamo za to, da je več podjetnosti v družbi in da so delavci bolje nagrajeni za svoje delo ( to se zgodi v dogovoru in pogodbi med dvema človekoma, tistim, ki plača delo in tistim, ki delo opravi)  kot v komunističnih in socialističnih državah ( nacističnih in fašističnih), kjer se bohoti absurdno slaboumna in avtoritarna kafkovska birokracija, negativna selekcija in parazitiranje delavcev in podjetij. Socializem je totalno nerazumen pojav, ki ga zagovarjajo samo 2 skupini ljudi:

 1. neracionalni ljudje, neinteligentni ljudje, sanjači
 2. ali pa zelo racionalni paraziti, lopovi in lenuhi.
Socializem nima negativne plati, ampak je absolutno negativen pojav od ideje do tisočerih izvedb, ki so pokazale klavrnost, gospodarsko neučinkovitost, revščino delavcev in družbe, razvojno nazadovanje in družbeni propad zaradi negacije osnovno-človeških in nekaj tisočletnih družbenih vrednot. Pri socializmu je možno reči, da je samo sanjarjenje oz. fantaziranje edino kar je pozitivnega. Svetobolje. Če pa svetobolje postane osnovni smisel človeka in družbe, pa že v osnovi pomeni to pot v propad.

Solidarnost je nujna sestavina družbe, nujna sestavina v vrednostnem sistemu vsakega človeka. Toda solidarnost deluje samo takrat, kadar se človek sam ravna in deli drugim svobodno. Pa naj si bo sam ali s pomočjo organiziranih civilno-družbenih in humanitarnih skupin. Takoj pa, ko na polje solidarnosti stopi država, pa je solidarnosti konec in se začne birokratsko parazitiranje. Pojavi se prva rakava celica, ki začne zajedati in uničevati telo družbe in gospodarstva. Podobne je, če država vstopi na področje gospodarstva in se infiltrira v lastništvo in vodenje podjetij, bank ( bohotenje parazitske birokracije pri koritu). Takrat se tudi začne pojav imenovan rak rana katerega logična konsekvenca je smrt gospodarstva in družbe.

Tole pa je umetniški Shamanov traktat o negativni avtoriteti Kučana, ki bo vsakemu povprečno pametnemu in socialistično nezadrogiranemu državljanu jasen kot mu je jasna razlika med dnevom in nočjo.

_______________________________________________________________________

Predstojnik vrhovne murgljske kurije in hkratni suveren, papež takorekoč, celotne inštitucije KURAC (Komunajzarska Uradno Registrirana Autokefalna Cerkev) je đast enader komunajzer tiranski avtokratski pizdek najslabše aparatčik boljševiške vrste. Kali tega kdo še ni vedel, al kak?

Tak, kot recimo oni komunajzarski lopov Tito. Oni dan so nam razodeli, da je krvožejni ključavničar iz Kumrofca, na žalost tudi on slovenske matere sin, poleg tega, kar smo o njem že vedeli,

 • da je imel blazno rad občutek nežnega dotika svilenih gat,
 • občutek žlahtnega okusa Henri IV Cognac Grande Champagne in
 • vonj najžlahtnejših Altadis Cohiba Behike,
 • ter samega zavedanja, da z vsako cigaro , ta naš rdečebaronski salonsko-komunajzarski aficionado pokuri 420 dolarof, kolikor je, uradno, bila mesečna plača Brozekovih ministrov, (nek se vidi raskoš i ko je tu glavni,bre, he,he),…
… torej, poleg vsega tega, kar smo vedeli že od prej, so nam gospod zgodovinar razodeli, da si je mala zagorska dušica Brozek dal izplačevati celo otroške doklade, ki si jih ne bi smel in še tantieme za knjige o njemu.

Penezi, penezi, penezi, vile, ladje, otoki, kraljevi dvori in gradovi, dragi avtoti in luksuzno opremljena podzemna komunajzer gnezda v katerih je v vseh bila sekcija za Tita z družino. 15 meljard ojrof vsaka! Krat 8! Do sedaj odkritih! he,he. Plebs pa na povprečni plači 150 dojčmark. 70 dolarof. 6 delouskih plač je Brozek pokuril z vsako Cohibo Altadis Behike!

Svinja neoliberalna, takorekoč, bi rekli oboleli za virusom N571-H572.

Kraljevsko plačilo in to ne za njegove knjige, ampak za knjige o njemu. Imaginirajmo: “Tovarišica trgovka, tale od tovariša Maršala v rdeči mi bo fino pasala v regalu v dnevni, dajte mi za meter teh rdečih, ja pa tole belo, ka je ta, aaa ta je tud o tovarišu maršalu, fino, fino, tele mi tudi dajte za en meter, kaj pa modra, modre pa nimate. Kaj pa Kardelj, a Kardelja imate v modri, …jooj, kak je to nerodno, rdečih je tolk, modre se pa tak težko dobi, pol pa moram ovitke delati, saj veste, pa se potem naslov ne vidi……itd…

In potem ko so tovariši in tovarišice kupovali knjige o Brozu na metre, za v dnevno, pa za v spalnico, je tovariš Broz zaslužil več kot ona Rowlingova s Harry Potterjem, jebote Alah. Kdor ne verjame, tam je Švica, v Švici banka, v banki račun, na računu pa penezi, pa si oglejte, he,he. Jovanka bo fsak čas izposlovala dostop do teh penezof.

Tudi tovariš Bifši, papež oz. veliki oče đamahirijske inštitucije KURAC, se še danes da pedenati (svinja neoliberalna, takorekoč, he,he), kjer ga ona njegova pupika skupaj z golobčkoma, nesramno med prihvatizacijo obogatelima, Janezkom in Neniko, fsak dan kraljevsko razvaja v pisarni Velike Slovenske Lože praetorijanske Falange 21, ki za razliko od prve petoletke, ni več eksplicite oz. odkrito, po črki komunajzer zakona, na račun davkoplačevalcev, pač pa člani Falange najprej preko “poštenih javnih razpisof” dobijo od svojih bratof komunajzarof podeljene posle, iz katerih se potem financirajo aktivnosti vesoljne inštitucije KURAC in Falange 21. Saj vete gospod, fsak je prostovoljno član F21 in fsak da kolikor sam hoče, he,he.

Skratka, čisto nasprotje prispevkom za zdravstvo, (ki mu tovariš Bifši ne zaupa, in pokojnine, kjer zgornji limit za tovariša Bifšega nea velja). Ni prisilno, ampak prostovoljno, po načelu NjegoviSvoji Njemu, On NjegovimSvojim. In ni v državno blagajno, ampak iz blagajne, he,he. Grejt sakses! Na zdravje Butalistan, pizda ti materina sjebana!

Glede na to, da je tovariš Bifši zvit, da je Maestro di tutti maestri unikalne slovenske veščine, (pridobljene med “polpreteklo preteklostjo” v času vladanja komunistof), hi,hi, sprenevedavega demagoškega nategunstva (lat. obscuria demagogica potemkinae communistae carniolus unica maximus) in da večina slovenistanskih žurnalistof vsaj solidarizira, če že ni včlanjena v falango H571-N572, dandanes lahko kakšno eksplicitno razodetje pričakujemo zgolj od piscev, kot je Kovač, v medijih v tuji lasti, seveda. Ali bo slovensko ljucvo sploh kdaj dojelo? Ne bi vedel, ni pa zelo verjetno, sodeč po rekaciji na razodetja o Brozeku, na katera se ofce odzivajo tak, da mu za nagrado ulice po njega lopovskemu imenu poimenujejo. V letu 2009, lepo prosim! V EU in sredi Evrope!

Če pa bo, bo škoda, ker bo to prav gotovo posthumno. Takrat pa bo žal prepozno, saj veste, o mrtvih zgolj najboljše, he,he.

Evo recimo o Drnilaminih 2 meljonih v Švici od Ericssonovega posla, o katerem se je nekoč čivkalo po kuloarjih, je dandanes skoraj degutantno pisati. Za življenja velikega guruja je pa bilo bogohulno, he,he.

P.S.

Kar zadeva mene osebno: Ni treba, da nam razkrijejo eno samo konkretno vulgarno svinjarijo na ravni zlodel vaških kurjih tatov, alpa velikih tajkunskih mafiozov.

Meni je glavni corpus delicti zločinov vseh teh komunajzer zlodejev to, da so lastno ljudstvo brez vseh težav z vestjo oz. brez vseh skrupul, sistematično pahnili v položaj garjavih sužnjev in jim v posmeh arogantno prodajali mudologijo o “veselju do socialnega kapitala”. Pihajoč jim psihodelične pasate utopičnega egalitarizma na, skozi stoletja izmučene dušice, polne ran od sužnjevanja in tlake fevdalnim gospodarjem.

In so se hkrati, seveda brez pomislekov, postavili v rolo novega fevdalnega gospodarja ustrahovanemu pohlevniziranemu plebsu, ki so mu dokončno polomili oz. fleksibilizirali še zadnji odsek hrbtenice, ki ga je ta večno tlačeni plebs premogel. Sistematično in dosledno!

Kdor je na oblasti in se brez slabe vesti izživlja nad deprivilegiranimi, za to zlorabi državo, ter za povrhu še žali temeljno inteligenco nacije, je zločinec nad vsemi zločinci, za katerega jaz ne potrebujem razodetij o švicarskih računih, scanju po rokah tajnice med seksom, dildotih v pasjih ritih in podobih sranjih. Meni je dovolj že de facto odnos do deprivlegiranih. Za katere po naravi stvari nihče ne lobira. “Za teškoće fukare nitko paši ne haberi”, bi rekel Ivo Andrić.

Nihče, razen redkih viteških umov.

Ki jih v slovenski politiki ni! Amen!

V slovenski družbeni smetani so pa redki! Amen!

Ker je slovenska samooklicana družbena smetana, ki de facto drži vse poste v družbi, povečini (pro)komunajzer provinijence.

V slovenski naciji so vitezom, sledom 65-ltenega učinkovanja komunajzer ideoloških kontaminatov, v očeh plebsa itak pripisali status ridikulov in osovraženih pravljičnih bitij, saj se častilcem in promotorjem osebne svobode in zaščite osebne integritete vseh, zlasti deprivilegiranih, v naši slovenski družbeni misli pripisuje stigmo in negativni predznak. Ozmerja se jih z liberalci, kajti pri nas je “liberalec” psovka, a bogami tudi z neo-liberalci, kar je že ekvivalent izobčenju, he,he.

LP shaman

 • Share/Bookmark

33 odgovorov v “Amoralna avtoriteta Milan Kučan”

 1. kozmonavt pravi:

  Če en priden in pošten delavec dobi 400€ plače po strašnem 50% obdavčenju, kako se lahko, če odmislimo vse ostalo, recimo šolstvo, ki izobražuje njegove potencialne otroke, iz 400€ davkov financirajo eden do trije državni birokrati s plačami med 1200 in 4000€?

 2. Rado Rado pravi:

  Bolno! Stanislava Kovača ni mogoče racionalno komentirati. Danes, več kot dvajset let po padcu berlinskega zidu in od propada komunizma še vedno vleče ven stare strahove. A resnica je takšna. Kapitalizem, danes nima nobene ovire več. Povsem samcat je na čistini. In za svetovno gospodarsko krizo je kriv izključno sam.

 3. pavel pravi:

  @ kozmonavt: podjetje plača državi skoraj celo plačo delavca, potem pa mora delavec državi prisilno plačati še pol svoje bruto plače ( če ne 70%). Sicer pa se pipica za zdravstvene storitve in penzijske storitve zapira, ker je blagajna izčrpana in pokradena. Davke pa država pobira še kje drugje kot samo pri plačah, tudi pri nakupih v trgovini država dobi 20% od nakupa.

  @Rado: 1. ne diraj mi Kovača, ki je zelo racionalen. Ravno za socialiste ne morem trditi, da imajo kaj racionalnosti. 2. socialistična ideja (utopija, fantazija, idealizem, fatamorgana) je med neumnim plebsom po celem svetu najbolj popularna (religija). Tudi v tej krizi so ukrepali na socialistične načine. Že ena Nemčija ima več kot pol folka na socialistični strani ( v času Hitlerja pa kar 98% socialistov), pa tudi v ZDA vse tako kaže, da imajo socialisti večino. Komaj več kot polovico pa imajo ne-socialisti v EX-komunističnih državah, kjer so prišli gor na vlado ljudje iz sredine in desnice, ki želijo gospodarstvo in državo liberalizirati( Madžarska, Poljska, Slovaška, Češka).

 4. kozmonavt pravi:

  Ok, sprejmimo tvojo psiho verzijo. Firma plača državi 800€, delavec plača državi 560€. Kako se lahko iz okrog 1360€ OB vseh storitvah, ne glede na njihovo ukinjanje (samo zdravstvo predstavlja skoraj 10% BDPja) financirajo eden do trije državni birokrati s plačami med 1200 in 4000€? Ker tole ne pride niti blizu.

 5. Alter pravi:

  Rado, a spet kvasiš neumnosti?

  Komunizem je še kako prisoten – v glavah ljudi.

 6. nevenka nevenka pravi:

  No, socialisti so vsaj toliko trezni, da si želijo dobro živeti za časa življenja in ne šele po smrti. Toliko o fatamorganah v glavah tistih, ki nimajo ravno dosti stika z realnostjo.

 7. Alter pravi:

  Socialisti že živijo – samo želijo živeti na račun drugih.

 8. kozmonavt pravi:

  Kaj, torej želijo živeti kot katoliška cerkev?

 9. Alter pravi:

  Katoliška Cerkev nikomur na silo ne vzame denarja. Socialisti ga.

  Zato Cerkev živi pošteno, socialisti pa kradejo.

 10. kozmonavt pravi:

  Ne, cerkev bi živela pošteno, če bi nekaj proizvajala ali opravljala neko storitev in z njo služila. Mimogrede, moraliziranje ni storitev. To je nekaj, kar počnejo klošarji. In vsi vemo, kje so oni na trgu dela…

 11. nevenka nevenka pravi:

  Jap in tako mimogrede, še lekcija iz zgodovine, posest in bogastvo si je nagrabila še v času fevdalizma od 4. stoletja naprej, začela pa je še v suženjstvu s papežem Nikolajem V. Nato so tlačani pošteni cerkvi morali dajati desetino, tako kot vsakemu drugemu fevdalcu. Prostovoljno, seveda, ali pa so končali na kolcu ali vislicah. Bližnjici v nebesa, seveda. Cerkev je bogatela s prodajo titul in odpustkov za hude grehe (kot so umori in uboji). Cerkev je ropala in plenila itd. Potem je ropala tudi v času inkvizicije. Obešenje je stalo 18 kron, razčetverjenje pa petnajst. Se da še danes prebrati v skrbnih cerkvenih zapisih. Dokazano je, da je pridobivala posest tudi z ponarejanjem listin. Že dolgo je na lovu za dediščinami, to je zelo očitno tudi pri nas. Papeži so se ukvarjali celo s prostitucijo in bogateli od nje in kadar se le da, cerkev izkoristi vernike in se obeša celo na proračun, ki ga financirajo tudi neverniki. Dandanašnji pa se njena dobrobitna dejavnost večinoma pretaka po Wallstreetu. Mislim…res ne duha ne sluha o nobeni sili. Cerkev je rak družbe.

 12. Alter pravi:

  Cerkev živi pošteno, ker nikogar ne sili, da naj ji kaj da. To, kaj je zate storitev in kaj ni, je pa tvoj problem.

  Socialisti pa preko države prisilijo delovne in poštene ljudi, da jim dajemo denar.

 13. Alter pravi:

  Nevenka, Cerkev je vzela desetino – danes nam desetina ostane. Kje so tisti dobri stari časi?

 14. Alter pravi:

  Cerkev je služila s tistim, po čemur so ljudje povpraševali. Cerkev ni nikogar ropala, niti ni nikomur plenila. Inkvizicija je bila pa prvi pravni sistem in je bila napredek. Komunizem je bil pa nazadovanje.

  Seveda tudi danes zapori stanejo – samo, da jih plačujemo vsi davkoplačevalci.

  Vse ostalo pa lažeš. Cerkev je dobivala premoženje čisto pošteno. In o kakšnem lovu na dediščine ti trobiš tukaj? Saj še sama ne veš, kaj flancaš.

  Cerkev se ne obeša na proračun, tudi ne izkorišča vernikov. Lažeš – kot prava komunajzerka.

  Socializem je rak družbe, Cerkev je pa ena od možnih zdravil.

  In kaj je narobe, če Cerkev vlaga v gospodarstvo? S tem ustvarja delovna mesta in naredi dosti več dobrega kot pa s karitativno dejavnostjo.

 15. kozmonavt pravi:

  Ne, cerkev je ljudi prepričala, da bodo šli v pekel, če ji ne dajejo keša. A te Mercator ustreli v nogo, potem ti pa proda flajšter?

  Haha, desetina. Desetino je pobral fevdalec, ne cerkev. Skupaj z dodatnimi davki za vsako možno priložnost. In potem so bili kmečki upori – dobri stari časi, ko so bili vsi zadovoljni. In iz te “desetine” ni kmet dobil ničesar. Razen vojske, ki je ta denar izterjala. Danes se iz davkov financirajo šolstvo, zdravstvo, ceste, knjižnice, gasilci, vojska, pokojnine. Neprofitna infrastruktura znižuje obratovalne stroške komercialnih dejavnosti. Razen če vsi razmišljajo kot ti.

  Glede vlaganja cerkve v gospodarstvo, pa tudi glede dajanja česar koli cerkvi: bogu, kar je božjega, cesarju, kar je cesarjevega. Jezus? Kdorkoli? Borec proti mešanju ekonomije in vere? Borec proti politizaciji vere? Mislim, kakšen debilizem! Cerkev kot zdravilo za socializem?! Tip se obrača v grobu.

  Ni kaj, Alter. Kapitalizem ni zate – naprej v srednji vek!

 16. nevenka nevenka pravi:

  Kako zelo si nerazgledan in intelektualno omejen, alter. Kot da je zapisano zraslo na mojem zelniku, pa kar lažem. Verjemi, da ima cerkev skrbne evidence o svoji dejavnosti, ki so še bolj skrbno proučujejo in seveda bi cerkev rada tudi marsikaj prikrila, a so o njenih dejavnostih ostali zapisi po drugih institutih, posvetne oblasti. Ničesar si nisem izmislila, samo izpustila sem še velik del grdobij, ker se mi o tem ne ljubi pisati. Škoda časa.

  Res je bilo težko nevednemu revčku groziti s peklom, če ne bo dal cerkvi edine kravice.

 17. nomercy nomercy pravi:

  nič bat – bo Cerkev v zameno za “odpustke” vse sprejela kot “darilo” :)

 18. Alter pravi:

  Nevenka, ti si tista, ki si nerazgledna in intelektualno omejena. Zato pa si socialistka.

  Cerkev ima evidence. Drugo je pa tvoja lažniva interpretacija. Ničesar nisi dokazala, samo floskule pišeš – in to celo v sedanjiku. Cerkev se je za pretekle grehe in napake opravičila. Socialisti se še niste, pa še vedno isto trobite.

  Seveda si si izmislila precej. Tako je.

  Seveda je to ena čista laž o grožnjah s peklom, če ne boš dal edine kravice. A veš, kaj pomeni desetina? 10%, ne več.

  Socialisti mi ne samo grozite – tudi uresničite grožnjo, če ne plačam davkov za vas lenuhe – in to 90%.

 19. Alter pravi:

  Kozmonavt, uporabljaš iste neumnosti, kot trosiš.

  Fevdalec in Cerkev sta nekaj drugega. Cerkev je pobirala desetino in nič več. Fevdalec je pa včasih preveč povišal davke, oziroma preveč povečal socialno državo, potem se je pa zgodil kmečki upor.

  Kot, da jaz danes iz teh 90% davkov, ki mi jih požre država, pa dobim kaj več, kot je dobil kmet v fevdalizmu. Za tiste funkcije države, bi bilo 10% davek čisto dovolj. Z upoštevanjem Lafferjeve krivulje bi država celo pobrala več denarja od davkov.

  Iz teh davkov, gre 10% za uporabne stvari, ostalo so pa neumnosti. Pokojnine – razen, če nisi dovolj star, ne boš videl, pa čeprav plačuješ oderuške prispevke – in še davke za to. V zdravstvu so tako dolge čakalne vrste, da prej umreš, če ne plačaš dodatno.

  Neprofitna državna infrastruktura, da znižuje stroške? Ne laži. Socialna država je krivična in vedno bolj požrešna. Vedno pa je manj učinkovita kot ekvivalentna profitna ustanova.

  Kozmonavt, ti kar piši neumnosti. Ne bo ti pomagalo. Če Cerkev vlaga v gospodarstvo – seveda profitno – je to dobro. Ustvarja delovna mesta in blaginjo. S tem naredi več dobrega kot pa dobrodelnost.

  Cerkev je dobro zdravilo za socializem. Cerkvi bi lahko prepustili karitativno dejavnost in s tem ukinili socialo, ter prišparali vsaj 50% proračuna. To bi lahko znatno znižali davke.

 20. kozmonavt pravi:

  Ja, šur, gotovo se s tabo strinjajo povsod, kjer so privatizirali vodne vire. Fevdalna socialna država, saj ne moreš verjet tem debilizmom… :) =

 21. Alter pravi:

  Kozmonavt, tako, kot socialisti nočete priznati, da je bil nacizem socializem, nočete videti tudi zelo velike podobnosti med fevdalizmom in socializmom oziroma komunizmom v praksi.

  Fevdalizem je bil zelo podoben komunizmu v Severni Koreji. Zanimivo je, da vas tudi Severna Koreja precej boli, ko jo omenjamo.

  V obeh primerih:

  Imaš sloj fedalcev/partijskih voditeljev, ki živjo dobro. V Severni Koreji precej boljše kot v fevdalizmu. Imaš sloj med seboj enakih navadnih ljudi, ki pa živijo v revščini. V Severni Koreji nič boljše kot v fevdalizmu.

 22. Rado Rado pravi:

  “Kozmonavt, tako, kot socialisti(!) nočete priznati, da je bil nacizem socializem (2), nočete videti tudi zelo velike podobnosti med fevdalizmom in socializmom(3) oziroma komunizmom v praksi.”

  1) Vsak, ki se ne strinja z Alterjem je avtomatsko socialist?! Za resničnost takšne trditve ni nobenih dokazov. Pa tudi socialističnost ni nujno slabšalna. Avangardnost (brezprizivnost oblasti) komunizma je bila tista, ki je delovala negativno. Vendarle je potrebno imeti dovolj subtilnosti za zaznavo razlik.

  2) in 3) Podobnost med socializmom in fevdalizmom? Vsak lahko zapiše, kar ga je volja, a izjava je nepodprta z argumenti.

  Alter le poskuša zatolči drugače misleče. Argumentov ne navaja.

 23. Alter pravi:

  Rado, kot zagrizen skrajni levičar vidi le tisto, kar hoče.

  Bistvene stvari – torej tiste, zaradi katerih večina ljudi živi dobro ali slabo, so v socializmu in fevdalizmu enake.

  Seveda Rado piše kar nekaj tja v tri dni, in noče videti argumentov, ker jih ni sposoben ovreči.

  Torej. Ali morda ni res, da sta bila v komunizmu dva sloja? Isto v fevdalizmu?

  In sploh. Če je komunizem ali socializem tako dober, zakaj pa nikomur ne uspe uvesti delujočega komunizma. Vedno tulite, da je komunizem dober, samo ljudje so zajebali.

 24. kozmonavt pravi:

  O, fak ej… najprej je fevdalizem raj, v katerem milostna cerkev in fevdalec pobereta vsak po desetino (mimogrede, 10+10=20, in če nekdo “pobira”, potem pobrano ne more biti prostovoljni prispevek), potem je pa enak komunizmu in njegovi mitološki 90% obdavčitvi (povsem tehnično gledano v komunistični ekonomiji itak ne moreš obdavčiti ničesar, ker osebne lastnine ni, plače pa pljuva sistem). Na razdalji parih komentarjev. Kaj je to, neka nova oblika disleksije ali kar totalna retardiranost?

  Ej, “ljudje so zajebali”, a ni bil to komentar Vatikana na pedofilsko afero? Sicer pa, kdo drug naj bi zajebal? Samo mi smu tu.

 25. Alter pravi:

  Kozmonavt, nikjer nisem napisal, da je bil fevdalizem raj. Seveda uporabljaš manipulacije, ker ti ni všeč, da te z argumenti tako očitno sesujem.

  Je pa res, da so bili davki takrat nizki, danes so pa oderuško visoki. V srednjem veku so prisilno pobrali 10%, danes prisilno poberejo praktično 90%.

  In kozmonavt je potem v svojem obupu spet nekaj naklada, samo zato, ker noče priznati dejstva, da sta si bila fevdalizem in komunizem pri ključnih zadevah identična.

  Bistvo visokih in progresivnih davkov po Marxu je namreč težnja po enakosti ljudi. Tistega, ki več ustvari, se kaznuje z visokim in nesorazmernim davkom, ter tako naredi manj neenakega neuspešnim in lenim.

  Fevdalizem je to dosegal na drugačen način. Je pač drugače vse kmete med seboj ohranjal enake.

  Fevdalizem je še po eni strani identičen komunizmu. Kmetje niso imeli svoje zasebne lastnine, ampak je bila lastnina v lasti fedvalca/v komunizmu države, kmet pa je le delal tam.

  Seveda pa provokacijam ne nasedam. Predvsem tisti finti, ko zmanjka argumentov za branjenje komunizma, in potegnete na dan Cerkev.

 26. kozmonavt pravi:

  Oh ne, šah mat. Moje inferiorno državno šolanje me je pustilo na cedilu. Priznam, jaz sem Milan Kučan, in s to debato je bil komunizem dokončno poražen za vse večne čase.

 27. Rado Rado pravi:

  “Rado, kot zagrizen skrajni levičar vidi le tisto, kar hoče.”

  Alter, človeku pritisneš etiketo, da ti ni potrebno iskati argumentov. Zelo prozorno in resnega debaterja nevredno.

  “Bistvene stvari – torej tiste, zaradi katerih večina ljudi živi dobro ali slabo, so v socializmu in fevdalizmu enake.”

  Če naj bi videl argumente, bi jih predhodno moral našteti Alter. Zgolj tvoja trditev ne zadostuje.

  “Torej. Ali morda ni res, da sta bila v komunizmu dva sloja?”

  Je to argument? Tudi v kapitalizmu sta dva sloja Lastniki kapitala in najemna delovna sila. Potemtakem je tudi kapitalizem izenačen s prej omenjenima!

  “In sploh. Če je komunizem ali socializem tako dober . . . ,” Tega jaz nisem nikoli trdil. To si mi kar sam pripisal, da bi me lahko dikreditiral!

 28. nevenka nevenka pravi:

  Itak vsi vemo, da alter uporablja za argumentacijo izključno agresijo in neutemljene ocene. Bolj že ne bi mogel razvrednotiti izobrazbe psihologa, ker se ves čas izkazuje izključno kot človek, ki psihologa nujno potrebuje. Skrajno zafrustriran in popolnoma nemočen v razumevanju dejstev okoli njega. Deuje izrazito selektivno, tendenciozno in popolnoma neobjektivno. Popolnoma skregan z resničnostjo. Res je vsakega človeka označi z etiketo, tudi mene, bila sem nekakšen komunajzer, čeprav to nikadar in nikoli nisem bila, to če poznam komunistično idejo, še ne pomeni, da sem njen pripadnik. Če se zavedam dobrih plati in slabosti posameznega sistema, pa naj bo komunističen ali kapitalističen, še ne pomeni, da sem vernik. Ampak samo to, da sem sposobna kritične distance do družbenih pojavov. To je za alterja očitno pretežko. Ker njegova narava nujno potrebuje berglo. In je vernik po naravi. Enostavno je njegov jaz prešibek. Konec koncev je zato študiral tudi psihologijo. Ne bi mu škodilo malce čisto navadne človeške zrelosti, ki nikakor ne more temeljiti na žlehtnobi. Njemu pa vedno očitno udari v to smer. Na vsak način hoče ponižati mnenje drugih ljudi in to je vse kar mu nudi zadovoljstvo tu na blogih. Res žalostno.

 29. Alter pravi:

  Rado, ti najprej pometi pred svojim pragom.

  Ti si prvi, ki si meni prilimal etiketo, zdaj pa meni očitaš to, kar počneš ti.

  Ali si se potrudil in napisal, zakaj fevdalizem ni enak komunizmu? Ne.

  Če ti samo iztrgaš izjave iz konteksta in potem rečeš, da ni argumentov, to še ne pomeni, da jih zares ni. Samo ti se sprenevedaš.

  Še enkrat argumenti, da jih ne boš mogel ignorirati:

  Imaš sloj fedalcev/partijskih voditeljev, ki živjo dobro. V Severni Koreji precej boljše kot v fevdalizmu.

  Imaš sloj med seboj enakih navadnih ljudi, ki pa živijo v revščini. V Severni Koreji nič boljše kot v fevdalizmu.

 30. Alter pravi:

  Rado ne sprenevedaj se. Ti sam trdiš, da so socializmi dobra stvar in da je komunizem dobra stvar, samo ljudje so zadevo pokvarili – z ideologijo pa ni nič narobe.

  Zdaj se pa kujaš.

  In ne. Kapitalizem ne pozna dveh slojev. V kapitalizmu vsak lahko postane podjetnik=kapitalist, vsak je lastnik kapitala, samo eni imajo več, eni manj kapitala.

  Kapitalizem temelji na svobodi posameznika. V komunizmu in fevdalizmu to ni mogoče.

 31. Alter pravi:

  Nevenka, tvoja težava je, da opisuješ sebe.

  Si skrajno frustrirana in nemočna v dojemanju dejstev okrog tebe. Deluješ izrazito selektivno, tendenciozno in popolnoma neobjektivno. Popolnoma si skregana z resničnostjo.

  Predvsem pa te boli to, da sem dober psiholog in te tudi dobro preberem. Zato pa tako cviliš. Vsake toliko časa se ti pa utrga in potem trosiš svoje frustracije tukaj gor.

  In potem natrosiš polno floskul, nekega leporečja in samohvale.

  Ti ne moreš poznati dobrih strani komunizma, ker jih ni. Kapitalizma pa itak ne poznaš. Dokler boš trobila o enem izkoriščanju, ki naj bi bila lastnost kapitalizma, do takrat kapitalizma ne poznaš. Ti nisi sposobna kritične distance do socializma in nobene objektivnosti do kapitalizma.

  Kar poglej se. Vse, kar znaš, je, da se na veliko trudiš, da bi me diskreditirala, pa ti ne rata. Pri tem mi pripisuješ vse možne slabe lastnosti, tudi žlehtnobo. Žleht si pa kvečjemu ti, kar je posledica tvojih frustracij in nemoči. Na vsak način hočeš ponižati mnenje drugih, in to ti je edino zadovoljstvo.

 32. Alter pravi:

  Rado, ti imaš eno težavo. In to je tvoj blog. Vsak, ki pogleda na tvoj blog vidi, da si skrajni levičar. Zato tvoje sprenevedanje ne pomaga čisto nič.

 33. danielvictor pravi:

  Zakaj objavljate take prispevke, ki so pod mejo kritike? Želimo si kultivirane liberalne prispevke v lepem jeziku.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.