PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Evrovizija in Slovenija ima talent

Objavil pavel, dne 30.05.2010

Ko sem bil majhen, sem z mamo in ostalimi otroci vsako leto gledal in poslušal Evrovizijo. To mi je pomenilo toliko kot marsikateri gospodinji kasneje gledanje mehiških nadaljevank ali pa nekaterim nastopačem med sošolci v OŠ, ki so vsak dan gledali nadaljevanke Dallas.

Zadnjih 20 ali celo več let pa tega ne počnem več. Ker mi je dogločasno. Vseeno sem ujel videospot našega predstavnika ( Ansambel Roka Žlindre) , ki se mi je zdel dokaj zanimiv, saj je skušal za razliko od mainstream korektnosti popevke v “ponavadi angleščini” predstaviti del naše glasbene kulture. Zdaj slišim, da te pesmi nočejo vrteti na državnih radijih. Le zakaj, če ne iz čiste ideološke omejenosti? Iz ideološke nadutosti in ideološkega cinizma, ki je tako tipičen za komunistično religiozne pripadnike.

Vem, da se večina Slovencev sramuje naše preteklosti, kulture in naroda izpred začetka komunistične diktature, ker jim je diktatura to v 50-ih letih  zelo uspešno vcepila v glavo. Pranje možganov z rdečo varikino. Zasramovanje sebe in svoje kulture. Frajer si, če zasramuješ narodno zabavno muziko, vse kar je narodnega ( razen ko mainstream politika reče, da je nekaj “nacionalnega -interesa), vse kar je v zvezi s katoliško vero ( kajti edina prava vera je vera v socializem), vse kar je v zvezi z liberalnimi meščanskimi podjetniškimi vrednotami ( kajti edina vrednota je enakost ovc za tekočim trakom in v klopeh FDV faksov), itd.

Ko je danes žena med filmom in reklamami skakala na Evrovizijo, sem ugotavljal, da je večino pesmi takih, da jih ne bi niti 2x poslušal. Sploh ni kakšne posebne kvalitete. Pravkar sem v Financah prebral, da je zmagala Nemčiija, avtorica Lena.

YouTube slika preogleda

Všeč mi je bil ta hitri, afriški ritem. Vešč mi je bila Lena, zelo zapeljiva v seksi črni oblekici. Preprosto lepa, simpatična, očarljiva, z žarom in okusna. Plus še stil Lolite za semi-pedofile. V prednost ji je tudi odličen angleški naglas in niti najmanj znakov, da je švabica. To pa je tudi vse. Večina pesmi govori oz. se upira kot kakšna najstnica. Občasno pa zapoje dokaj nezahteven refren kot povprečna deklica pod tušem. Glas ima zelo zoprn. Kvaliteta petja je pod nivojem. Pesem pa gre v ušesa. Kajti je neka ponovitev sodobnih trendov, saj sem nekaj navdušujočega že slišal v ameriškh pesmih na radiu.

Me pa zelo pozitivno preseneča oddaja Slovenija ima talent. Prva oddaja, kjer so se razni talentiranci in pa ekshibicionicti selekcionirali, mi je bila pretežno taka, kot so vse odprte oddaje zadnjih let. Ljudje bi babico prodali, da bi bili za 5 minut slavni ali na naslovnici oz. na TV.

Naslednje etape polfinala in finala pa so bili na nivoju. Tisti, ki so peli, so peli izvrstno. Tisti, ki so igrali so spet igrali izvrstno. In isto ostale dejavnosti: od plesa do zvončkljanja.

Vprašal sem se kateri naš pevec, ki ga Val 202 vrti vsaj 3x dnevno ( ali bodimo skromni: vsaj 1x dnevno), bi skozi tako ostro sito sploh prišel v polfinale, kaj šele v finale:

  • Niet ( ki ga Val 202 vrti non-stop)
  • Dan D
  • Zoran Predin
  • Pero Lovšin
  • Vlado Kreslin
Jaz mislim, da nobeden od njih ne bi prišel v naslednji krog v oddaji Slovenija ima talent. Le ta je pozitivna, ker po 60 letih v Sloveniji ljudem omogoča, da poiščejo svoje talente, jih podjetno obdelajo in predstavijo. Ter da končno izstopimo iz centralno planskega dolgčasa državnih medijev in kontrole političnih urednikov ( new age komisarjev) v pestro večbarvno življenje. V večjo kvaliteto, ki jo je socializmu vedno kronično primanjkovalo.

Oddaja Slovenija ima talent je oddaja, ki na polju talentov in medijev zabave odpira svobodni trg na katerem lahko vsak podjetnik tekmuje. Končno imamo v Sloveniji nekaj LIBERALNEGA oz. NE-MONOPOLNEGA: Končno imamo v Sloveniji liberalno pozitivno selekcijo, namesto da z uporabo več-deset-letne negativne selekcije politiki ZLORABLJAJO družbo in gospodarstvo. Da o številnih zlorabah oseb, človeka in njegove ekonomske svobode sploh ne govorim.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.