PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Zaposljivost generacije Y?

Objavil pavel, dne 29.05.2010

Za razvajenčke je značilno, da nočejo delati, se nočejo učiti, po drugi strani pa zahtevajo, da so oni center vse pozornosti in da se jim izpolnijo vse želje. Če tega ni, so blazno agresivni. Kritiko jemljejo izredno negativno, osebno. Iz kritike se niso zmožni ničesar naučiti, ker so jo slišali premalokrat, pa še takrat so jo doživeli kot osebni napad, ne pa kot koristno korekcijo napačnega obnašanja.

Razvajenčki so bili množično ravno otroci socialističnih staršev ( po 1960 letu rojeni). Tipični primer so ZSMS, rockerji in punkerji. Danes pa tudi na vasi ni zaznati kakšne večje razlike na bolje. Nezmožni odgovornosti in notorični lažnivci in manipulatorji. Džankiji.

V Sloveniji ni več aktivnih delavcev z avstroogrsko delovno mentaliteto. Danes imamo polno razvajenčkov in prezaščitenčkov, ki so strastni podporniki birokracije in socializma.

Najbrž ni potrebno poudariti, da razvajenček ni sposoben podjetništva, je pa sposoben kriminala in kriminalnega podjetništva do državnega podjetništva ( črpanje podjetja ali države ali EU).

razmišljanje ob članku v Finacah o generaciji Y

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.