PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Socialisti ne znajo delati z denarjem in gospodarstvom

Objavil pavel, dne 17.05.2010

LEVIČARJI NE ZNAJO DELATI S FINANCAMI IN GOSPODARSTVOM.

.Primeri:

1. Socialistična -populistična stranka Pasok je nabila Grkom 450 miljard € dolgov. Od 1981, ko so socialisti prvič prišli na oblast, so do 2010 vladali dobrih 21 let.

2. Laburisti ( sanjači pod vodstvom velikega bleferja Tonya Blaira, ustanovitelja utopije Tretja pot, morda pod vplivom avtorja Tretji Rajh)  so Angležem nabili v zadnjih 15 letih kar 700 miljard € dolgov.

3. Socialist Tito je Jugoslovanom nabil 40 miljard dolarjev dolgov.

4. Slovenci pod socialistom Kučanom že 20 let plačujemo obresti za Titove dolgove, glavnice pa ne moremo zmanjševati, ker je naše gospodarstvo zelo nekonkurenčno ( netekmovalno, nerazvito, zaostalo, nazadnjaško, nepodjetno, hiperbirokratsko).

5. Socialista Križanič in Pahor sta v enem letu Slovencem nabila 10 miljard novih dolgov. Slovenija sedaj dolguje 40 miljard €.

razmišljanje na komentar liberalnega ekonomista Stanislava Kovača v Financah

.

V Žurnalu24 pa je angleški liberalni ekonomist, ki živi v Sloveniji, Keith Miles, napisal fantastični prispevek, ki pa ga Žurnal ne ponuja na spletni strani, da bi lahko citiral link:

Vedno me čudi, kako levici uspe iz gospodarstva narediti zmešnjavo.

Verjetno ne bi smeli biti preveč presenečeni, saj je filozofija, ki jo zagovarjajo, v nasprotju z normalnim človeškim vedenjem in posameznikovimi pravicami.

Prav neverjetno je, kako lahko levičaji še naprej delajo vedno enake napake.

Levičarji v primerjavi z desničarji pogosto poskušajo odločati namesto potrošnikov.

Končni rezultat je manjša gospodarska učinkovitost levice.”

avstrijski ekonomist Ludwig von Mises …citira velikega avstrijskega liberalnega ekonomista avtor komentarja Keith Miles v Žurnal24,tiskana izdaja 19.5.2010

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.