PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

300 žrtev v Konfinu

Objavil pavel, dne 12.05.2010

Na koncu vojne je major Mitja Ribičič dal pisni ukaz, da je treba vse ljubljanske bolnice izprazniti vseh bolnikov in ranjencev, ki niso civilisti in partizani.

S tovornjaki so 300 težkih ranjencev odpeljali v Konfin v bližini Ribnice in Sodražice in jih pometali v jame. Po ukazu Mitje Ribičiča. Ta dokument so našli in ga imajo. To mi je danes ustno zaupala neka oseba. Sprašujem se zakaj Ribičiča ne primejo in mu sodijo za množični zločin.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “300 žrtev v Konfinu”

 1. Alter pravi:

  Meni je pa čisto jasno. Ščitijo ga – celo sodniki. Kar poglej, kako se je stvar izšla nazadnje, ko so tudi imeli dokaze – dovolj za začetek preiskave, pa so jo sodniki onemogočili.

  Lahko daš še množico dokazov, pa ga bodo sodniki ščitili.

 2. Dajana Dajana pravi:

  Dokler imamo komuniste na oblasti, se ne bo zgodilo nič. :(

 3. marš na drini marš na drini pravi:

  komunistov ni že 20 let. da bi sodniki koga ščitili je pa tudi smešno. kdo ga ščiti, a barbara brezigar? a je po novem tudi ona komunist?

 4. Alter pravi:

  Marš, ne delaj budale iz sebe.

  Barbara Brezigar je svoje delo čisto dobro opravila – zbrala je dovolj dokazov za začetek sodne preiskave – dovolj je zgolj en majhen dokaz za utemeljen sum. Sodstvo pa je to preiskavo zavrnilo.

  Da ne govorimo o tem, da so Vinka Levstika vlekli gor in dol po sodiščih, čeprav niso imeli nikakršnih dokazov. En sodnik ga je brez dokazov celo obsodil. Na koncu so morali priznati, da je nedolžen.

  In ja. Komunajzerji so še. Kučan se še oglaša, Potrč noče in noče iz politike. Pa še en kup jih je.

 5. marš na drini marš na drini pravi:

  alter,

  ne vem, kdo bi lahko tu bil budala. očitno ti ni jasno, da je govora o letu 2010 in ne 2006. če so dokument, ki bi dokazoval vpletenost ribičiča, res našli, potem verjamem, da bi vrhovno tožilstvo, ki ga spet vodi barbara brezigar, reagiralo tako kot je to storilo leta 2005. torej, po tvoje ga očitno ščiti tudi barbara brezigar, ker pač na ta dokaz, o katerem je govora, ne reagira.

 6. Alter pravi:

  Blablabla…

  Dokumentov je veliko, ki dokazujejo. Kaže pa, da je Barbara Brezigar zelo zelo previdna, saj pokvarjeni Zalar samo čaka, da jo bo lahko odstavil. Tukaj bi spet imeli propagando, kako “grdi domobranci” preganjajo komunajzerskega heroja.

  Jasno pa je, da je že leta 2006 sodstvo reagiralo komunajzersko. Da bi danes kaj drugače, je še manj množnosti.

 7. marš na drini marš na drini pravi:

  “Kaže pa, da je Barbara Brezigar zelo zelo previdna, saj pokvarjeni Zalar samo čaka, da jo bo lahko odstavil.”

  aha, torej barbara brezigar kljub temu, da ima dokaz, da je ribičič bil vpleten v zločine tega dokaza ne uporabi zaradi svojih lastnih interesov, ker se boji, da jo bodo odstavili? ja, potem je pa res pokvarjena in bi jo mogli res odstaviti. ker je pač njena dolžnost, da če ima dokaze o zločinu, potem mora ukrepat, a ne? ker praktično s tem, da ne ukrepa krši zakon.

 8. Alter pravi:

  Tvoj namen je itak za vsako ceno braniti zločinca Ribičiča in blatiti vse, ki niso komunajzerji.

  Ne. Ni Brezigarjeva pokvarjena, ampak je pokvarjen Zalar. Brezigarjeva je pa le izgovor zate.

  Dejstvo je, da je Ribičič zločinec, čeprav je najbrž marsikaj zastaralo, marsikaj pa so načrtno zašuštrali.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.