PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Država, nacionalna država in nacionalizem

Objavil pavel, dne 8.05.2010

Spodaj Shaman opisuje razliko med državo, ki je zgolj moderna oblika urejene družbe. In pa med nacionalno državo, kjer se država pretežno ukvarja z narodom, s ščitenjem in konzerviranjem določenega naroda. Narod je umetna in dokaj mlada tvorba.

Vmes pa Shaman vkomponira tudi sedanje razmere v Sloveniji, ki zaradi dolgotrajne majhne rodnosti kar kličejo nove prebivalce iz Afrike, Bližnjega Vzhoda in Turčije in nenazadnje iz Kitajske v Slovenijo. Pokaže kot indikatorski papir, kako je večina Slovencev proti Kitajcu ali Turku v resnici nacionalistična. Če dodamo še njihovo intimno prepričanje socialistov, pa dobimo spet nacional-socializem kot državno religijo Slovenije.
.
.
.
Forum Financ:
popravek: janezpizdek 08:13
Če v človeški skupnosti, ni važno kateri, namesto iracionalnih “nazi” kategorij rulajo pravo in pravna država (Jaz sem proti nacionalnim državam nisem pa proti obstoju države oz. točneje povedano – pravno urejene skupnosti, kot take), potem “prihod” milijonov Kitajcev v SLO in zilijonov Indijcev v Evropo in tak dalje nima nikakršnih konsekvenc, ker premoženje, svoboda, varnost in status nikogar niso ogroženi.Če nekdo pride danes v SLO iz recimo Kitajske in ugotovi, da ima kje pravno-validno živeti in delati, mene ta človek nič ne moti. Nacisteki in sebičneži si seveda takoj izmislijo, da jim bo Kitajček postavil šotor na njihovo prelepo trato, ki jo negujejo s kosilnico Honda Electron Autostart Comfort 2145, ter da bodo izgubili “šiht”, ker bo kitajski ćefur delal za burek, itd…
.
Ne bi zdaj o tem, da prihod Kitajca, “ki dela za burek v Sloveniji” ni smiselno preprečevati, ker bo sicer na Kitajskem delal za pest riža in bo od tam še huje konkuriral taistim nacistekom in sicer zato, ker slovenski Purinoli Enterprajzis Inkorporejtid a bogami i Limitid namesto da fotrajo slovensko etato-fašisto-nazi-soc rentarsko klepto-kamariljo, znajo sesti na letalo in si na Kitajskem naročiti proizvodnjo, ki jo potem prodajo boksigavedikjevse, tudi v SLO. Kaj se pa zamudijo, knede, takorekoč.Če pogledamo na dovolj dolg rok, globalizacija selendre, ki se ji reče planet Zemlja maršira in galopira, ter pospešuje neodvisno od tega koliko hrupa so sposobni zagnati evropski in severnoameriški nacisteki, ki bi v času radi zamrznili svoje trenutne privilegije.

Slovenijo od prihoda Indijcev in Kitajcev in Afričanov in otočanov raznoraznih, bolj ščiti zaroftanost in vobča bizines in slepočrevna neatraktivnost, kot pa kakšni mehanizmi na liniji “še dobro da imamo nacionalno državo”. Takorekoč, če hočemo ostati večno sami na sveti slovenski zemlji, raje poskrbimo, da bomo večni roftarji v iber. To bo bolj učinkovito orodje, kot pa nazi-država per se, he,he.

No, ja, malo bi pomagalo tudi, če bi na vsakih sto metrof ob glavnih prometnicah imeli đambo plakate “Čefurji Raus” in “Srbe na Vrbe”, pa “Kitajce na jajce” alpa “Kitajce predelati v majice”, pa “Japončke v lončke, mamico jim bonsajsko”, kar spominja na bosansko, pa je zato vobče fajn, he,he, a ja pa še glavno “Hrvate [obesimo] na kravate”, lahko tudi malo za popestritev “Kdor ne skače naj puši naše mahedrače”, ipd…

Poskrbeti moramo, da se fsi ksenoti čefurski počutijo slabo pri nas, mislem no, da jim neb ratalo preveč všeč, da jim ne pride na okus,… da jih pač mine, he,he.

O.K. v turizem naj pridejo in zapravijo čimveč, pa tam iz te njihove Ćefurije od koder so doma, od tam naj naročajo naše izdelke, to pa ja, več kot to pa ne.

Sicer pa seveda je tudi meni jasno, da je danes, na ravni realizacije, debatirati o svetu brez nacionalnih držav, dokaj iracionalno utopično, celo absurdno in to niti ni bila moja ambicija.

Zgolj misel sem izpovedal, vrednostno sodbo takorekoč, da je meni nazi država in omejevanje svobode gibanja, ki paše zraven, pač brezveze. Nisem pa jaz tam izpovedal cel koncept, ki pravi, da današnja nazi-država poleg tega da je nazi je tudi država in kot taka ima v domeni zagotavljanja pravne varnosti enako rolo kot katerakoli, recimo Nenacionalna država. Katero jaz ne zavračam, pod pogojem, da na našem planetu in kasneje tudi v dosegljivem vesolju ne uvaja omejitve gibanja. Danes pač se v imenu sebičnosti omejuje gibanje ljudi. Praktično, mora se, ok, ma ni to v redu, pa da ga jebeš.

Če ilustriram, izrečena misel je bila neki tacega, kot če rečemo: Človekova anatomija je, primerjano z idealom, ki se bi ga dalo sestaviti iz v naravi raspoložljivih rešitev pri drugih ne-človeških beštijah, dokaj patetično omejena in polna neoptimalnih rešitev.

Če pa pomislimo na hipotetične možnosti širom po vesolju, pa je smešno že to, da smo energetsko odvisni od kemičnega reaktorja, ki se mu reče želodec, he,he. Že dejstvo, da se nam sapnik in požiralnik stikata in obstaja možnost zadušitve že med prehranjevanjem, je žalosten spomenik neoptimalnosti antomskega dizajna homo sapiensa.

Ne glede na to, da v konkretnem primeru ne gre niti za obstoj možnosti sprememb po volji človeka, lahko na akademski ravni debatiramo in povsem validno konstatiramo, da anatomski dizajn človeka ni idealno optimalen…eee, to vedno moramo pripisati…primerjalno z možnostmi v naravi.

Glede nacionalnih držav in nacij pa to.

Te so [relativno mlade] umetne tvorbe, ki niso nič drugega kot uzakonitev človeških strahov in sebičnosti. Amen.

Ker so pa hkrati tudi kaj drugega, recimo trenutni model vzdrževanja pravne države in stabilnosti človeških skupnosti, moje mnenje ni naravnano na anarhijo in rušenje le teh, ali bognedaj odpravo zasebne lastnine, pač pa zgolj na konstatacijo, da so to tvorbe, ki so zgolj ovira in morajo izginiti v prid globalne skupnosti s povsem prostim pretokom blaga, storitev, ljudi in idej.

Razvoj od sedanjega stanja z nacionalnimi državami, do stanja, ko bo cel planet funkcioniral kot ena sama skupnost brez meja in ovir pretoku blaga, storitev, ljudi, znanja in idej, je pa seveda svar dolgega naravnega razvoja in vzpostavitve prerekvizitov.

Jemanje iz konteksta, češ 5 milijonov Kitajcev pride taborit v SLO je pa zgolj izražanje iracionalne anksioznosti, kajti do trenutka, ko bodo dozoreli in se vzpostavili vsi prerekviziti, Kitajci ne bodo imeli današnjih ekonomskih motivov za beg v Slovenijo, Slovenija pa ne današnjih nevarnosti, da bo “fasala sirotinjo na socialo”.

In tudi ne bremena današnjih utopičnih idej, da lahko obdržimo razmere, da Nemčija ima poselitev 230 na kvadratni km, Slovenija pa 100 na kvadratni km.

Ker vemo, da bo na dovolj dolg rok, sledom naravnih procesov prišlo do bolj enakomerne porazdelitve in je za pričakovati, da bo na sedanjem teritoriju SLO nekoč habitiralo 5 in več miljonov prebivalcev. (Nas in Kitajcev 1,325 meljarde plus 5 meljončkof, he,he)

Vir Shaman na forumu Financ

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.