PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Prve 3 nedolžne žrtve norenja skrajnih socialistov v Grčiji

Objavil pavel, dne 6.05.2010

3 nedolžne bančne uslužbenke so zgorele v požaru banke, več deset uslužbencev pa se je uspelo rešiti. Skrajni socialisti so metali molotovke v izložbe in avtomobile. Uničili so okrog 100 avtomobilov in prav toliko izložb in uradov. Nespoštovanje tuje lastnine in življenja. Začenja se talibanizacija Evrope. Z Balkanom pa je tako, da se počasneje evropeizira kot se Evropa balkanizra v času krize, ki je zahtevala, da pokeraši vržejo karte na mizo. In pokazalo se je, da je med njimi večina luzerjev, špekulantov in bleferjev. Pretirano zapufanih in brez možnosti,da bodo kdaj realno vrnili kredite.

Grški premier je pravilno poimenoval to skrajno dejanje kot kriminal, kot MORILSKO DEJANJE. Seveda v slovenskih medijih tega poimenovanja nisem zasledil, ne v prispevkih, kaj šele v naslovih. Zgolj relativiziranje o tem “da se je zgodila nesreča”, ” da “protestniki niso želeli nikogar ubiti”. Čisto drugače kot lani, ko je policist med samoobrambo streljal na skrajnega levičarja in ubil 16 -letnega fanta, ki ga je napadal. Takrat je bil skrajnež good guy, nedolžnež, medtem ko je bil policist poosebljeni zli mož. Sploh pa sem pozorno pogledal video posnetek demonstracij, kjer sem opazil, kako se je en skrajnež s kovinsko palico priplazil za hrbet policajem in enega močno uadril po nogah, da se je ta sesedel od bolečin. Nato pa jo je podrepno pobegnil. Res partizanski boj.

Ta zgodba se bo v Grčiji nadaljevala in se bo stopnjevala v spirali. Več demonstracij, večja kriza. Večja kriza, več demonstracij. Grčija bo bakrotirala in izključena bo iz EMU. Kljub laganju eminentnih EU politikov bo kmalu na vrsti Španija, Portugalska, Italija in Francija. Enostavno sklepam, da je kritična masa razvajencev, ki sanjarijo ob TV o svojem lagodnem in bogatem življenju na račun drugih, prevelika. Večja od mase tistih ljudi, ki se zavedamo, da se denar zasluži s trdim delom. Najprej bo počilo v državah, kjer je večina socialistov, saj bo kriza v teh državah večja, ker so nekonkurenčne in zapufane. Morda se bodo večjim demonstracijam zaradi daljše liberalne tradicije ognile  Švica, Anglija, Irska in skandinavske države.

V Sloveniji pa je 75% TITOFILOV, titoistov, ki bi raje spet živeli v SFRJ ( po anketi Drugi svet) in ki s to vlado že restavrirajo in še močneje konzervirajo titoistični aparthaid. Le kdo bo novi Tito med temi zvezdami s talenti, ki morajo biti podobni Titovim: psihopat, narcisodni egocentrik, megaloman, uživač, brutalnež, pravljičar in končo napihnjen voditelj v teatraličnih unifomrah za “karizmatično” vodenje neumnih ovc.

razmišljanje na medijsko blokado in relativiziranje dejstev v Sloveniji, vir RTVSLO

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.