PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

27.april 1941, dan upora proti okupatorju je samo titoistični mit

Objavil pavel, dne 27.04.2010

BUTALSKA SENCA

Kako že gre tisti štos, ko Butalci tolčejo srdito po svoji senci?

Mene to spominja, ko danes poslušam to množično nabijanje komunistov čez fašiste in naciste. Kako so se uprli in kako so jih premagali. Ja, premagali ste lastno senco. Tolkli ste lastno senco, vmes pa 95.000 kolateralnih žrtev. Brez vas ZLOČINSKI nacizem in fašizem ne bi crknila. Kakšna iluzija! Iluzija na iluzijo, socializem.

.

TOTALNO USTRAHOVANJE LJUDI

Podobno kot se danes Talibani borijo proti Američanom: mečejo v luft stotine svojih prebivalcev na ulicah. Pa nobenega Američana vmes, nobenega proameriškega Iračana ali Afganistanca. Sploh ne moremo govoriti več o kolateralnih žrtvah. Prej o zblojenih množičnih pomorih z edinim ciljem : TOTALNO USTRAHOVANJE LJUDI.

.

TITOISTIČNI MIT O UPORU in OF

Danes že vsak pismen osnovnošelec lahko ve, da se v Sloveniji aprila 1941 nihče ni uprl Nemcem in Italijanom, čeprav je ogromno ilegalnih skupin delovalo po Sloveniji. Ker so bili komandanti OF prav komunisti, le ti pa so bili v paktu s Hitlerjem, torej so ovirali osvobodilni boj. Prepovedali so ga. Hkrati pa so ga monopolizirali, saj so vsakemu, ki bi se boril proti okupatorju, zagrozili s smrtjo oz. izdajstvom.

.

RDEČI KOLABORANTJE

Šele ko je socialist Hitler izdal socialista Stalina in 22.julija 1941 napadel SZ v hrbet, so komunisti dobili iz Moskve  ukaz o začetku napada na naciste in fašiste. Šele takrat so kolaborantski rdeči hlapci Moskve začeli pokati po Sloveniji. Pa še to so pretežno pokali slovenske može in žene, dostikrat uradne slovenske orožnike, v glavnem pa nedolžne slovenske civile: človeka najprej proglasiš za sovražnika, izmeček in ga nato hladnokrvno ubiješ. Brez najmanjšega občutka krivde. Zelo enostavna psihopatska logika, ki jo normalen človek težko sprejme in človeško dojame.

.

Sodobno slovensko gospodarstvo je FAŠISTIČNO GOSPODARSTVO!

Ko se komunisti danes množično in brez najmanjšega občutka krivde ( kako značilna psihopatska poteza!) trkajo po prsih, da so se uprli nacional-socializmu (fašizmu), me spominjajo na Butalce, ki srdito tepejo s palico svojo senco. Poglejmo v medije kako danes prav komunajzerji srdito zagovarjajo (množično, monopolno enoumno in brez razumno – kar je spet značilnost fašistov) socializem z nacionalnim interesom – ki bi ga lahko mirno prevedli v slovenski nacional-socializem ( ob brutalnem suženjskem izkoriščanju “čefurjev” na gradbiščih). Da ne omenjam tujega diplomata, ki je pred 8 leti (Drnovšek – Ropova vlada) izjavil, da ima Slovenija v letu 2002 natančno tako ureditev gospodarstva kot Mussolinijeva Italija leta 1922.FAŠISTIČNO GOSPODARSTVO!

.

SODOBNA KOMUNISTIČNA IKONOGRAFIJA IN PRAZNOVERJE

Titova avenija, slovenski ministri s petokrako zvezdo v Dražgošah, odlikovanje šefa rdečega Gestapa itd. Ko hkrati ob naključnem odkrivanju množičnih grobov bevskajo, da “se ne obračajmo nazaj v zgodovino, temveč glejmo naprej”. A po drugi strani takrat, ko so spet v celoti na oblasti, takrat z vsem pompom in triumfom  ne zamudijo dneva, da se ne obračajo na svojo mitomansko, heroično, skonstruirano zgodovino skoraj na vsaki spominski slovesnosti, kjer izdatno nabijajo svoje mite, baročno ozaljšane s svojim potvarjanjem zgodovine.

.

KAKO NACISTIČNA JE BILA TITOVA JUGOSLAVIJA

Adrijan Panonski na svojem blogu zelo nazorno in inteligentno ponazori kaj se dogaja danes v Severni Koreji, ko je njihova unikatna socialistična ideja splet boljševizma in nacizma.

Podobno je bilo z Miloševičem ( o kako sem danes užival ob gledanju filma Za sovražnikovo črto, kjer Američani VOJAŠKO nabijejo v Bosni srbske nacistične boljševike). Nekaj podobnega je bilo z 2. Jugoslavijo: SFRJ, kjer je bilo polno elementov nacional-socializma. Jugoslovenskega nacionalizma, rasizma.

 • “..v bistvu je tudi rasizem internacionalistična doktrina, saj tako rasizem kot marksizem izvirata iz vulgarnega materializma 19. stoletja.
 • Materializem se rasizma ne more znebiti, saj ponuja zoološki pogled na človeka,
 • večkrat se obsedenost z raso samo nadane krinko anti-rasizma, ki smo mu priča danes na vsakem koraku.
 • Tudi evgenika ni neko presenečenje.
 • Socialistični egalitarizem, ki je bil prisoten tudi v nacional-socializmu, propagira enakost, ki pomeni proletarizacijo družbe (proletarijanizem je izraz, s katerim rad opišem nacional-socialistični egalitarizem).
 • Poudarja leistung, fizično moč in tehnično znanje ter vdanost režimu (državi).
 • Delavec je ideal države.
 • Socialistična evgenika je še kako pristona tudi v današnji liberalno-socialistični zahodni družbi. Že samo ugotovitev britanskih znanstvenikov, da se je število splavov na račun zarodkov z Downovim sindromom v zadnjih dvajsetih letih potrojilo, je zadosten dokaz
 • proletarski snobizem. Snobizem v pravem pomenu besede, to je sine nobilitate, brez plemenitosi. Socialistični proletarizem je bil poskus imitiranja plemenitosti in naprednosti, ki naj bi bila domena enega družbenega razreda.
 • Podobno retoriko najdemo pri nacional-socializmu, ki prav tako daje status izbranstva materialističnemu konstruktu, v tem primeru rasi.
 • Boljševizem je pretendiral na položaj superiornosti z državo proletarcev, nacizem pa z državo Arijcev.
 • Oba sta propadla.”
 • socialistične Jugoslavije, katere državna ideologija je bila kar blizu nemškemu nacional-socializmu – mnogo bolj kot sovjetska.
 • Imela je celo nekakšno lastno verzijo “kri in tla” (blut und boden) doktrine. Sovjetski človek je bil internacionalen (govoril je sicer rusko, a to je bilo tudi vse, kar ga je povezovalo z ruskim narodom),
 • medtem ko je bil jugoslovanski delavski človek južni Slovan. Jugoslovanstvo je imelo cilj dekonstruirati narodne identitete posameznih narodov znotraj Jugoslavije, tako kot so želeli nemški nacional-socialisti dekonstruirati svojo lastno narodnost.
 • Narod kot tak ni imel pomena, pomen je imela kri v smislu nekega starodavnega (južno)slovanskega izvora ali v nemškem primeru germanskega (oz. arijskega).
 • Pan-slavizem je oblika rasizma, le da v bolj romantični obliki; boril se je za “slovansko raso” in zavračal narodne identitete). Že Kraljevina Jugoslavija je promovirala jugoslovanstvo, ki je po letu 1945 samo dobilo bolj socialističen karakter, tako kot pan-germanizem z nacional socializmom.
 • Tako socialistična Jugoslavija kot nacistična Nemčija sta imeli podobno narodnoführer). mitologijo, kot temelj državi in režimu, na čelu katerega je bila močna patriarhalna osebnost, MARŠAL oz. FÜHRER.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “27.april 1941, dan upora proti okupatorju je samo titoistični mit”

 1. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Moj pogled: http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/04/27/dan-boja-proti-okupatorju/

 2. Rado Rado pravi:

  Skupno število žrtev med Slovenci, med II. svetovno vojno in prve mesece po njej, je bilo 93.000. Sem štejejo padli tako, od nemške roke, od partizanske, četniške, belogardistične, itd.

  Vir: Zbornik RS, izdan od državnega sveta 2005.

  Toliko o objektivnosti copy-paste namiga o 100.000 žrtev za katere naj bi bili krivi zgolj tardeči!

 3. nevenka nevenka pravi:

  Mislim, da je 27. april eden najpomembnejših praznikov, kar jih imamo. To je spomin na upor proti genocidu, proti okupatorjem in njegovim podrepnikom, ki bi v imenu cerkve tudi dušo prodali hudiču, za svoje egoistične cilje.

 4. mano pravi:

  Pavel, se ti ne zdi, da je tvoj referenčni okvir tako ozek, da se to reflektira na tvojem življenju?

 5. pavel pravi:

  @Iztok, prebral sem in sem razočaran nad tvojim otročjim gledanjem. Ali si Iztok ti že kdaj v življenju razmišljal s svojo glavo in povezoval različna dejstva, ali zgolj deklamiraš kar so te nekoč kot otroka naučili?

  .

  @Rado: hvala.

  .

  @Nevenka: lepo je biti in ostati naiven.

  .

  @Mano: vesel bom, če mi boš pomagal razširiti moj referenčni okvir. Toda, če ga boš razširjal s komunističnim enoumjem, bom to dojel upravičeno kot zoženje mojega referenčnega okvira. Kot bi to dojelo večino demokratičnih Evropejcev in državljanov normalnega sveta. Ne pozabi: komunisti niso bili nikoli normalni, tako kot fašisti in nacisti ne. Njihov okvir je zelo ozek, ZLOČINSKI, PSIHOPATSKI, SOCIOPATSKI. Razen prelepih idej, ki so gonilo agresij, pomorov, ropanj in laganj – nimajo prav nič kvalitetnega.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.