PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Otroci in psi

Objavil pavel, dne 26.04.2010

230.000 psov v Sloveniji

Zadnjič sem zasledil podatek, da je v Sloveniji registriranih 230.000 psov. Ne verjamem, da je dosti več kot 1.000 psov neregistriranih, vsaj zaradi strogega nadzora zaradi stekline.

.

12.000 novorojenih otrok v Sloveniji

V Sloveniji pa se vsako leto rodi okrog 12.000 otrok. Recimo, da je otrok do 20. leta enako število kot psov. Kaj če bi šteli še mačke, hrčke in kanarčke, da ne naštevam še ostalih domačih živali.

.

PROBLEMATIČNI ODNOSI

To kar človeka dela človeškega ni odnos z živalijo, temveč kvaliteten odnos s človekom. Ni isti odnos s človekom kot odnos z živalijo, čeprav že po odnosu z enim od teh lahko hitro prepoznamo človeka. Meni pove ogromno, da je današnji človek nezmožen odnosa z otrokom, kaj šele z odraslim človekom. Zmožen pa je za silo odnosa z živaljo, ki je lahko občasno tlačan ali celo suženj. Včasih celo spolni suženj kot v aferi “elitni dildo”

.

5.000 SPLAVOV letno v Sloveniji

Še en podatek: v Sloveniji je vsako leto pobitih okrog 5.000 nerojenih otrok. Kljub napredku tehnologije je očitno splav še vedno glavno kontracepscijsko sredstvo Slovencev.

.

ETIČNA DEGENERIRANOST in MORALNI RELATIVIZEM

5.000 pobojev otrok letno v Sloveniji in okrog 3 miljone v razširjeni EU sta samo vrh ledene gore, ki se ji reče moralni relativizem in etična degeneriranost družbe.

Sprijaznil sem si že, da bomo Slovenci v naslednjih 20 ali 30 letih izgubili vpliv nad svojim teritorijem oz. da bomo kmalu po tem tudi izumrli kot narod. Podobno se bo zgodilo tudi večini evropskih narodov, saj je natalitetno razmerje samo 1,1 do 1,4. Za normalno preživetje družbe pa je nujno 2,2. Čez 20 let nas bo samo še miljon Slovencev in to večina starejših od 60 let.

Vprašanje je samo še kako se bo ta proces v naslednjih 10 letih nadaljeval: ali z vojno ( in takojšnji poraz in smrt) ali na mehek način ( kar pomeni, da bomo morda imeli še kakšne minimalne pravice in penzije): to je naseljevanje tujcev iz Afrike, Bližnjega vzhoda ali iz Azije.

  • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Otroci in psi”

  1. Dajana Dajana pravi:

    Pavel: V vseh državah – modernih državah – se zmanjšuje število rojstev in povečuje število psov. Zakaj? Človek ima raje psa kot otroka. Saj veš, za otroka je treba skrbet, ga ne moreš dresirat kot psa… Pes pa je tam vedno zate, ti je hvaležen za vse, kar mu narediš. Tudi, če ga brcaš… Pa še nekaj je, izredno pomembno. Ljudje v današnji držbi sploh ne komunicirajo več med sabo. Torej si nabavijo psa. Z nekom pač morajo…

  2. Dajana Dajana pravi:

    Pa še: psa ni treba voziti v šolo, ni mu treba kupovati neprestano novih stvari za oblečt. Ljudje se vse kasneje odločijo za otroka, “prime jih” takrat, ko je za žensko že skoraj prepozno, ali ni pravega partneja itd., predvsem pa – to je mislim, da posebej v Sloveniji – (jaz sem imela to), hočejo imeti “vse zrihtano”, da pride otrok. Narejeno šolo, službo, ogromno denarja. Nikoli ne bo “vse zrihtano”! Kako so imeli pa prej otroke? Moja stara mama je imela šest otrok, od teh je samo en ostal pri hiši… In vsi otroci, ki nimajo “vse postlano”, ko pridejo na svet, so veliko bolj “zdravi v glavo”, kot otrok, ki ga pedenajo levo in desno.

  3. minuteman pravi:

    ah ja.. tako žalostno, pa tako resnično. Tako očitno, pa tako mnogim zamegljeno.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.