PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Fidesz močno zmagal!

Objavil pavel, dne 26.04.2010

Fidesz, liberalno desna stranka je na Madžarskem dobila 2/3 večino ( 253 sedežev). Zato bodo lahko spremenili ustavo in poenostavili zakone, oživili gospodarstvo. S tem pa posredno povečali podjetnost, odpiranje novih delovnih mest, konkurenčnost in boljše plače. Viktor Orban bo znova postal premier Madržarske po 8 letih socialistične vlade, ki je večinoma zavirala reforme Madžarske v bolj kapitalistično oz. v bolj podjetno in bolj pravno državo. Madžarska je zaostajala za Poljsko, Češko, Slovaško in celo za Baltskimi državami.

  • Fidesz je dobil 68%
  • Socialisti 15%
  • Skrajno desna stranka pa 12%.
Seveda naši, slovenski mediji namenoma temu dogodku posvečajo čim manjšo pozornost, raje napihujejo predsedniško zmago socialista Fischerja v Avstriji nasproti skrajni desničarki ali pa razkol v vladajoči Berlusconijevi stranki. Ves čas ne pozabljajo poudarjati, da je zmaga desnice konec sveta ( kot da bi Hitler ali Mussolini prišla na oblast!) oz. da zmagujejo konzervativci.

Konzervativci? Toda tako kot na Poljskem, kjer so na oblasti klasični liberalci, bomo kmalu tudi na Madžarskem videli številne LIBERALNE REFORME za razliko od socialističnih vlad, KJER SE UMIRA NA OBROKE V REVŠČINE IN V LAŽNIVIH UTOPIJAH. Kaj je bolj konzervativnega kot pa vztrajanje v socializmu, kjer razen utopij vse gnije in smrdi po bankrotu in dolgotrajni revščini.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.