PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Psihopati ne morejo priti v stik s svojo VESTJO

Objavil pavel, dne 26.03.2010

Jože Dežman piše na svojem blogu povojne spomine kesajočega se malega kriminalca, ki je v predvojnem zaporu prišel v stik s komunisti, kasneje pa pristal v politični policiji, ki je med vojno na svojo roko izvajala umore med slovenskimi civilisti, družinami.

Moje vprašanje pa sledi:

Jože, tukaj pišeš pripoved  malega kriminalca, ki se je po naključju znašel v politični policiji, med morilci in psihopati. Bil je mejna osebnost, a čez čas je VEST v njem vseeno začela delovati in občutil je KRIVDO. Krivda je čustvo, ki človeka usmerja k boljšemu, k popravi in k učenju. Če pa je seveda prevelika krivda in brez obračanja k Odrešeniku pa človek trpi za preganjavico, blodnjami, alkoholizmom in na koncu aredi samomor – kar so storili številni morilci v partizanskih vrstah, ko so se soočili s svojimi zločini, ki so jih dostikrat storili pod ukazom nadrejenih.

Kaj pa, Jože, ko imaš PSIHOPATA, ki je zagrizen, talibanski, idealist in ideolog? Kot so bili zagrizeni komunisti tipa Kidrič, Kardelj, Tito, Maček in še eden od živečih oblastnih kriminalcev “ki je baje izgubil spomin”. Ki daje ukaze za pobijanje, ki pobija na veliko in to še z užitkom. Mar ne veš, da ti ljudje niso zmožni dotika s svojo VESTJO ( nimajo vesti), da ne zmorejo oobčutiti lastne krivde in se ravno zato imenujejo po definiciji PSIHOPATI, SOCIOPATI oz. psihopatski morilci v tem primeru?

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.