PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Mafijska država

Objavil pavel, dne 26.03.2010

V banana republiki so v zadnjih mesecih policaji privedli na zaslišanje dva prvaka največjih opozocijskih strank.

V tej isti banana republiki so zaradi majhne proceduralne napake sodno kaznovali sodnika, ki je raziskoval kriminal podrejenih sodnikov (seveda so ti ostali na pozicijah in formalno nedolžni).

V tej isti banana republiki ne preganjajo mafijskih kadrov, kaj šele mafijskih šefov, temveč tisti promil državljanov, ki upajo spregovoriti o kriminalu in s prstom ali pa materialnimi dokazi pokazati na kriminalce.

V tej isti banana republiki mafijci preko svojih podkupljenih uradnikov in politikov dobivajo državne posle na podmizniški, netransparenten način in s tem pobašejo v svoje žepe miljone € dodatnega (ker so ti posli dražji) davkoplačevalskega denarja.

V tej isti banana republiki je kvadratni meter AC + zgrajena bolnica ali državni objekt nekajkrat dražji kot v razvitih, normalnih, kapitalističnih državah.

V tej isti banana republiki sindikati dopuščajo oz. celo srdito branijo najbolj krvosesno obdavčenje delavcev v EU in na svetu.

V tej isti banana republiki je za “manjšo napako” pomembnega kriminalca s strani predsednika države označeno hudo kriminalno dejanje, ki ga je nek državljan končno po desetletju uspel odkriti in objaviti v množici desetine namerno spregledanih in s strahom zastrtih kriminalnih dejanj.

Ko v tej banana republiki taistega kriminalca že 3. najdejo z dokazom očitnega kriminala (in večina medijev še bolj srdito relativizira dejanja in olepšuje tega politika, kriminalca), le ta odstopi in pravi, da je za njegov odstop popolnega nedolžneža kriva hudičevo nestrpna in pokvarjena opozicija, ker ga tako krivično in inkvizicijsko preganja, da revček Kalimero ne more niti živeti.

V tej isti državi je 95% medijev v lasti ene in iste politične stranke, ki je zaradi blefa do volilcev ovc in pogoltnih frakcijskih bojev razdeljena  na več političnih strank.

V tej isti banana republiki večina prebivalcev še vedno nostalgično in srdito brani in KONZERVATIVNO vzdržuje večino prvin SOCIALIZMA kljub številnim bankrotom socializma v zgodovini in kljub dolgotrajni revščini in tretjerazredni razvitosti (nerazvitost, revščina, beda, tretji svet) teh držav v svetu.

Ko tej banana republiki sorodna država pa večih desetletjih kreativnega računovodstva in varanja EU zapade v hudo krizo, je kriva vse te sedanje bede le egoistična Nemčija, ker noče solidarno pomagati revežu v težavah.

In nazadnje, vsi ti dogodki na žalost ZA JAVNOST niso sprevračanje resnice in laganje v obraz, temveč samo hudičevo dober spin in hudičevo dobro kreativno računovodstvo.

Ta država so Butale, v katerih se piše leto 2010. In Butalci so nanjo zelo ponosni. Sploh, ko branijo državno srebrnino pred pokvarjenimi tujci, ki jih več čas paranoidno ogrožajo.

Razmišljanje ob branju Liberatrca

Avtor izjavlja, da za svoje pisanje ne prejema plačil PR-agencij, lobistov ali interesnih skupin.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.