PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Plačilna nedisciplina v naši državi je načrtna

Objavil pavel, dne 3.03.2010

Slovenski podjetnik je naredil samomor, ker mu šefi večjih gradbenih podjetij več mesecev niso plačali del in materiala, kar se je nabralo za nekaj mio €.

Razlika je samo v odzivu. Kako ravna Slovenec, slovenski podjetnik, ko ga mafija zjebe: naredi samomor, orožje obrne proti napačnemu človeku.

Kako ravna bosanski podjetnik, ki na pogajanja z mafijo, ki mu noče izplačati denarja, v žepu prinese orožje, toda v ključnem trenutku se ustraši in sodni sistem ga TAKOJ sankcionira. Plačilne discipline pa noče vzpostaviti, kaj šele TAKOJ vzpostaviti in OSTRO sankcionirati ekscese plačilne nediscipline, saj je vele interes socializma, da nimamo podjetnikov, razen tistih “podjetnikov”, ki so polit-komisarji velikih kolhozov. Podjetnik zna pač razmišljati s svojo glavo, kar večino ovc na tekočih trakih ne zna.

Kako ravna normalen človek: opravi delo, ki ga “pravna” država NAMENSKO noče opraviti. Sam sankcionira mafijo.

Delavci garajo. Obrtniki garajo. Podjetniki žrtvujejo za svoj posel, projekt večino svojega kapitala , časa, znanja in organizacijsko-vodstvenega dela. Potem jim pa lopovi v velikih pol-državnih podjetjih številnih del ne plačajo. Ravno načrtno uničevanje podjetništva Slovenijo pelje v propad.

Skrajno patetično pa je, da ravno taki šefi velikih podjetij, ki bogatijo na račun krvi južnjaških sužnjev na gradbiščih, garaških obrtnikov in številnih pravih podjetnikov, da taki osebki dobivajo v naši državi pomembna mesta, celo županstvo. In to le za to, ker so “naši” in “imajo srce na levi”.

Večina folka pa pljva proti resničnim podjetnikom in delavcem, ki žrtvujejo za svoje preživetje vse kar lahko. Medtem pa častijo barabe na mafijskemu vrhu fevdov.

Tale tragična zgodba spodaj je resnično večkrat tragična.

  • tragično je žrtvoval svoje prihranke
  • tragično je kot lev vodil svoje podjetje in delavce
  • tragično je večino denarja odvajal državi s prisilnimi astronomskimi davki
  • tragično mu je mafija ukradla denar in ga stisnila v kot
  • država je vse njegove pridne delavce stisnila v smrt z zakonskim dopuščanjem ( PERMISIVNOST) finančne NEdiscipline
  • država podpira velike solhoze (in gospodarsko nesposobne politike na vodstvenih položajih) na račun izkoriščanja delavcev in podjetnikov, ki se borijo na malem prostem trgu mafijskega fevda
Medtem, ko zgodba o Baričeviću ni bila niti malo tragična. Bolj logična. Celo pravična, če seveda ni šlo za umor na kar zaenkrat znani dokazi ne kažejo.

vir Žurnal24ur

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.