PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Zagovornica načela nestrpnosti

Objavil pavel, dne 24.02.2010

Zagovornica načela nestrpnosti ekh… enakosti

Eno najbolj nestrpnih poslank v prejšnjem mandatu parlamenta ( članica Slovenske nacionalne stranke in kasneje Lipa), ki se je obnašala lumpenproletarsko, primitivno, sovražno in  včasih že fašistično-komunistično, so prav pripadniki t.i. strpne t.i. levice oživili in ji poiskali spet nenaporno in prijetno državno službico, edino tisto kar so nesposobni socialisti v življenju sposobni početi ( biti uradniški fikus na delavčevih prsih parazitsko prisesan). Verjeno so ji to službico dali predvsem zaradi tega, ker je aktivno rušila Janševo vlado in svojega šefa, ki je znan po sovražnosti do Hrvatov, čeprav doma na vrtu časti enega največjih hrvaških zločincev. Seveda je Barbara naša, ker časti tekovine revolucije in brani z ultrakonzervativizmom vse njene privilegije. Če pa bi se postavila kontra- pa bi jo označili za prvovrstno fašistko. Eno je obnašanje, drugo pa je za katere vrednote se boriš. Tavševa se na fašističen način bori za konzerviranje vrednot rdečih socialistov.
.
.
“Pahorjeva vlada je nekdanjo poslanko stranke Lipa Barbaro Žgajner Tavš presenetljivo imenovala za vršilko dolžnosti zagovornice načela enakosti. Zaradi njenih številnih evidentno nestrpnih stališč in diskriminatornega ravnavnja med poslansko kariero je imenovanje Žgajner Tavševe privedlo do številnih javnih protestov in zbiranja podpisov proti njenemu imenovanju; med podpisniki protesta najdemo celo predsednika protikorupcijske komisije Draga Kosa in nekatere mnenjske voditelje, ki so blizu Zares in LDS. Močno pa je zavrelo tudi med Socialnimi demokrati, saj naj bi za novo službo Barbare Žgajner Tavš lobirala predvsem poslanka SD Melita Župevc, trdijo naši viri iz največje vladne stranke. Župevčeva to zanika, potrdila pa nam je, da sta z Barbaro Žgajner Tavš prijateljici; navsezadnje obe prihajata iz Trbovelj. Prav v Trbovljah pa naj bi se na letošnjih jesenskih lokalnih volitvah za županjo potegovala Barbara Žgajner Tavš, s podporo Socialnih demokratov, kar naj bi ji spet poskušala zlobirati poslanka Župevčeva. “(vir Bojan Požar, Požar Report)
Verjetno je glavni simbolni cilj te premišljene šahovske poteze:
VSI ENAKI, VSI FAŠISTIČNO -KOMUNISTIČNO NESTRPNI!

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Zagovornica načela nestrpnosti”

 1. miroslav pravi:

  Za bruhat, ko pogledaš Župelevčevo in poslušaš BTŽ. Kako nizko še lahko padeš Slovenija?

 2. kinkitone kinkitone pravi:

  No, končno se enkrat strinjam. Imenovanje Barbare Žgajnar Tavž za zagovornico načela enakosti je kriminal. Podobno je z imenovanjem Eve Irgl za komisijo za človekove pravice.

 3. Alter pravi:

  In kaj je narobe z Evo Irgl? A to, da opozarja tudi na kršenje človekovih pravic v komunizmu, kar bi naši komunajzerji radi kar pometli pod preprogo?

 4. pavel pravi:

  Ne moreš Irglove primerjati z BŽT glede nestrpnosti in sovražnosti. Tukaj je spet želja po relativizaciji. Oseba, ki bruha primitivno sovraštvo, ni sposobna zagotavljati dialoga z drugače mislečimi, kaj šele enakosti- kakšna enakost je tukaj mišljena, enakost pred zakonom, ali enakost dohodkov ali enakost spolov…verjetno enakost v zblojenosti in revščini.

  Kdaj in s čim je Eva Irgl kršila komu človekove pravice? In kdo ji to lahko očitajo: mar ji lahko to očita komunajzer-fašisti- ki se niti v špeglu ne morejo videti – kot se psihopata Trobec in Plut nista mogla nikoli videti kot bad guya oz. kot serijska morilca?

  Se pa strinjam da tisti poslanec SDS, ki je goljufal pri izpitih ( če je to res), da ni primeren za vodenje komisije. Toda ali lahko primerjamo tako minorno stvar z ogromnimi stvarmi kot so Kresalova in Golobič za ministra, ki sta obremenjena s sumi zlorabe pravne države, korupcijo, zajedanja državne blagajne s svojimi privatnimi računi in prijatelji, omrežji… Treba je ločiti kaj je težji delikt: ali to, da je nekdo serijski morilec ali euromiljonski ropar čez noč ali to, da je nekdo konkurenca barbiki na lepotnih tekmovanjih.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.