PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Jarc, Čadonič, Bukovec

Objavil pavel, dne 22.02.2010

V zadnjem tednu je bilo precej razkritega. Vida Čadonič Špelič je javno v medijih potrjevala, da so bili psi nedavno zlorabljeni ( en pes je imel anus odprt 6 cm), hkrati pa so našli brazgotine ( brazgotine v rektumu, anusu, debelem črevesju in celo v tankem črevesju), ki dokazujejo dolgotrajno zlorabo. Čadonič Špeličeva je odprla stvari, ki jih je policija dolgo časa prikrivala.

Policisti ( morda eden, morda več)  očitno preko forumov spuščajo informacije, da je bila v hiši seks soba, kjer so elitniki hodili na seks s psi.  Da so se to snemale video naprave in da so DVDji bili shranjeni. Zakaj tega uradno policija ne potrdi?

Že od samega začetka je znano, da je v zgodbo globoko vpletena najpomembnejša oseba kmetijskega ministrstva v zadnjih dveh desetletjih, Sonja Bukovec , SLS, ki je bila tudi ena prvih na prizorišču tragedije. Kako je to zvedela in zakaj je prestopila kriminalistični trak, ki ga ne sme prestopiti niti običajni policist?

Zakaj je bil odvetnik Senica že eno uro po tragediji na kliniki Barsos? Je želel uničiti ali zaščiti kakšne sporne zdravniške datoteke?

Če so branitelji vladajoče koalicije s svojim relativiziranjem dejstev znanih izpred 3 tednov AGRESIVNO dodajali tudi formalizme, “kako je bilo vse legalno pri vračanju psov” – pa sedaj ratujejo zelo patetični. Dea Baričevič ( do pred kratkim SLS), sestra pokojne(ga) Saše, je začela z jeznim obtoževanjem Janše, ki da za vsem stoji v ozadju. Prihajajo prave paranoidne zgobice s strani tistih, ki so bili zadnja desetletja v sedlu in so vsako zgodbo o mafiji v Sloveniji pospremljali s cinizmom tipa ” to govorijo paranoiki”. Govorila je o tem, da je bil njen brat umorjen. Da je bil naključni pešec Janšev agent, ki naj bi pse izzival in se jim nastavljal. Da so pse zlorabljali in omamljali prej, in to ljudje, ki so 5 let skrbno načrtovali ta umor. (vir novih informacij Žurnal24, POP TV in Požar Report, Vroče omizje na INFO TV).

Mediji so prvi trenutek po tragediji ujeli pogovor med Deo in Sonjo: ” Ne da se več prikriti, je že preveč ljudi videlo!”

Zakaj potem policija ni poklicala preiskovalnega sodnika in tožilca? Zakaj se je potem policija lagala, da je Dea s Sonjo (šli sta preko kriminalističnega traku, kamor ne bi smeli)  bila na prizorišču umora zgolj z namenom identifikacije brata. Dea pa zatrjuje, da brata ni videla, ker ji je policija odsvetovala ogled raztrganega in izkrvavelega trupla. Že druga laž uradne policije: prva je bila, da so naročili VURSU pregled spolne zlorabe psov ( ob truplu so našli 30 cm dolg dildo ( kar policija še vedno ni uradno potrdila). Ali kot je Jelinčič na Vročem omizju jasno povedal: policija se trudi čas prikriti ključne informacije hkrati pa poiskati tistega policista(e), ki v medije spuščajo te ključne informacije.

Vmes je na Finance vskočila s svojim prispevkom slavna ustavljalka desnice ( ki je Slovenija nima že 70 let), Spomenka Diklič Hribar, katere enostavčni povzetek njenega teksta glede na % napisanega pove, da je za zadnje afere najbolj kriv: Janša in Vatikan in “neka mafija”, ki pa ni rdeča mafija.

Očitno pa se poleg SD in LDS ( sodba Boštjana Zalarja – brata LDS ministra za pravosodje, nekdanjega šefa sodnikov v LJ – ni pravilna po izjavi pravnika Rajka Pirnat),  naveze kažejo že od začetka tudi omrežja kadrov SLS. Predvsem preseneča diplomat in nekdanji minister za kmetijstvo v Janševi vladi Iztok Jarc, ki je ustavil usmrtitev na nepravni način.

Zanimiv pa je odziv Nika Kavčiča ( bančnik, UDBA, šef LB) – Sultana, ki je v medije povedal, da mora Katarina Kresal takoj izstopiti iz politike, Pahor pa iz mesta predsednika vlade. Nika Kavčiča štejejo med bolj liberalne ekonomiste v času komunistične diktature, ki je v Sloveniji vpeljeval s pomočjo mafije ( nelegalni posli UDBE) paralelno ekonomijo in državo konec 60 ih let in bil s takratnim predsednikom Stanetom Kavčičem odstavljen in v privat zaporu do prvih demokratičnih volitev. Vmes je pomagal Bavčerju in Janši napisati knjigo o takratnem predsedniku ZKS Stanetu Kvačiču, ki so ga stari komunisti odrstrelili in na njegovo mesto postavili servilno barbiko, Kučana.

vir Žurnal

Pa še bistvo, ker se moj blog  SKUŠA s strani zlonamernih blogerjev potvarjati:

Niso bistvo psi, niti pasji seks, niti naslajanje nad tujo nesrečo. Psi so bili tu tako žrtve kot zločinci. Ko se pogavarjam z ljudmi, jih velika večina pade pod manipulacijo: ” o pokojnem vse dobro”, ” le zakaj je treba to odpirati”, ” res so prasci tisti, ki drezajo v to”.

Bistvo te zgodbe so elite, ki so lahko vplivale na državo, politiko, uradništvo, stroko, policijo, kriminaliste, medije, sodstvo. In to ključno, monopolno, totalitarno. To dokazuje še enkrat, da Slovenija ni pravna država. Da imajo vplivni ljudje v državi strahotno moč ( oz. da državo vodi skrita država, mafija). Tako kot smo videli pri SCT, ki že 20 let gradi 10x ali 15x predrage ceste v primerjavi z EU, pa predrage bolnice – a večina političnih strank je v to vpletena, so bile in so še plačane od SCT. Danes je glavna prioriteta finančnega ministra , da z davkoplačevalskim denarjem ( lani je šlo 20 miljard € za nova posojila)  rešuje te gnile, ponekod kriminalne poslovne odločitve državno-političnih bankirjev- gradbincev in tajkunov.

Nič nimam proti elitam na splošno. Vsak družba jih ima. Tudi socialisti so imeli in še vedno imajo elite. Tako komunistični sistem, kot fašistični in nacional-socialistični sistem je imel skrite elite ( na zunaj pa sta oba širila manipulacije o enakosti , enakopravnosti in socialni pravičnosti). Celo podpiram, da ima družba elite: toda take elite, ki so ves čas na trgu in jih je kvaliteta dela prinesla na vrh in jih tudi ta kvaliteta dela na vrhu trga drži. Ko pa se enkrat posamezniki iz elite polenijo in poslabšajo ( ali celo postanejo kriminalni) pa je nujno, da TAKOJ odpadejo iz elite, če je treba direktno v zapor ( to je smisel kapitalizma, ki je kvalitetno drugačen od fevdalizma, ki pa reakcionarno brani stare elite, za vsako ceno. V Sloveniji imamo socialistični fevdalizem, ki brani stare socialistične  kadre na vseh mestih v družbi, na račun razvoja oz. propadanja države Slovenije in vedno slabšega blagostanja prebivalcev Slovenije).

Ni problem mreženje. Vsak normalen človek ima mrežo znancev, mrežo prijateljev, mrežo poslovnih partnerjev. Problem je kriminalna mreža oz. fevdalna mreža,ji z eno besedo rečemo MAFIJA. Ta mafija se lahko vplete v marsikatero državno institucijo in spreminja rezultate sebi v prid. V demokratičnih državah to strogo kazujejo, prav tako mediji pišejo proti temu. Pri nas pa ne, kar kaže, da je oblast prepletena z mafijskimi kadri. Prav tako glavni mediji. Janez Markeš v Delu ves čas relativizira to zgodbo po 10 dneh molka Dela Pa ne vem: ali je problem v cenzuri urednika, ali v samocenzuri ali v nekvaliteti pisanja). Celo brani Gregorja Golobiča, medtem, ko poudarja odkritje Patrije in sedaj te mafije (očitno cilja na LDS in SLS)  kot problem.

Pa še malo humorja v vsej tej tragediji:

Požar Report je pravkar objavil SMS, ki je krožil pred začetkom včerjašnjega tekmovanja EME:

Nekaj ur pred začetkom prvega, sobotnega večera letošnje Eme, je zaokrožil naslednji evrovizijski SMS: “Slovenska estrada je v zraku zaradi najavljenega nastopa Katarine Kresal na Emi. Obstaja namreč velika verjetnost, da bo zmagala. Miro Senica bo kupil glasove, melodija Kuža pazi, pa gre ljudem zelo dobro v uho.

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Jarc, Čadonič, Bukovec”

 1. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Za eno infomacijo bi prosila. Med naštevanjem medijev omenjaš tudi Vroče omizje na Info TV in kasneje omenjaš celo neke izjave Jelinčiča, ki jih nisem zasledila. Vroče omizje spremljam naknadno, kadar me zanima tematika in gosti, preko računalnika. Zdaj pa že od 10. 2. v arhivu Info TV ni posnetka oddaje. Je bila še kakšna vmes na temo Baričevič orkana? Tudi arhiv Odmevov naprimer je zataknjen za dva tedna nazaj.

 2. pavel pravi:

  @simona: na internetu slišim velikokrat, da številni TV mediji nimajo več svojih info oddaj v arhivih. Seveda verjetno zaradi te “dildo afere”, ki je razkrinkala kriminalno mrežo. Te informacije na blog vržem, ko jih uspem par povezati v logično celoto. Sproti pa jih nabiram po raznih medijih, predvsem pa preko forumov. Očitno nekateri v rokah držijo dokaze in z njimi izsiljujejo to elito. Menda tuje obveščevalne službe. Dvomim pa, da je Janša tako sposoben, da se je do tega uspela dokopati, kajti zaenkrat njegova stranka ne upa v tej smeri nič kaj dosti komentirati, temveč odpirajo teme, za katere imajo dokaze.

  Lahko ti samo svetujem, da glej TV INFO proti večeru, po 22h se vrtijo številne ponovitve teh omizij (jaz to mimogrede poslušam, med delom). Samo to ti lahko povem, da je na tem omizju bluzil Slivnik, da se je slinil Štrajn s svojo še večjo revščino. Da pa je dobro izpadel Jelinčič, medtem, ko je lobist Dimnik očitno zelo neuspešno ščitil nek lobij, morda prav to mafijo.

  lp Pavel

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.