PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

EMA, narodno zabavna

Objavil pavel, dne 22.02.2010

Ne spremljam EME, niti Evroviziji, a ujamem detajle iz Poročil.

Pozitivno sem presenečen, da je zmagala Etno slovenska muzika v mešanici Rocka.

Sicer ta stil glasbe ni na mojem repertoarju poslušanja glasbe, nimam pa nič proti, če se kdaj pojavi.

Servilnost mazohistične mainstream sloenvske družbe je v tem, da se z gnusom in z zanikovanjem upirajo tej alpski-polkarski muziki, hkrati pa “narodno-izdajalsko” poslušajo “hrvaške narodne” ali “srbski turbofolk”, da ne govorim o “ameriškem rocku”.

Spet se je pokazala slovenska pragmatičnost in oportunost, saj si avtorji niso upali iti na izbor z novimi Avseniki ali Slaki ( ki so si oboji priborili s svojo kvaliteto številne mednarodne visoke rezultate in uspehe, za  razlike od številnih kritizerskih kvazi umetnikov, ki se že celo življenje šlepajo na državnih subvencijah s svojo bullshit umetnostjo, ki jo noben ne povoha), ampak so morali iti kot SLS v koalicijo z nepoznanimi rockerji, “svobodnjaki” tipa LDS, ki imajo umazane dolge lase in sprane kavboje – glasovno pa so na nivoju tipa, ki zjutraj po mačku zakriči s hripavim glasom: “Dej dol rolete!”

Morda pa bo žensko alpsko jodlanje ( kjer vsaj Slovenci sežemo v svetovni vrh)  kaj več glasov prineslo, kot slovenski podpovprečni rock in “wanna be something special” z transvestitsko-gayevskimi – “kao liberalnimi” komadi.

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “EMA, narodno zabavna”

 1. anonimnixyz pravi:

  :-)

  to je že čist noro. če en kao “levičar” nardi drek, vsi levi vpijejo, kako da lepo zgleda in še lepše diši. in seveda obratno – desničar desničarjev smrad hvali.

  a si, pavel, najprej videl, kako se servilna antislovenska homoseksofilna degenerirana narkomanska kvazi-umetniška wannabe transvestitsko-sodomistična levičarska klika zgraža nad – bodimo pošteni – tem vnebovpijočem sranjem, ki je zmagalo na emi, in si ga zato začel hvalit, ali si morda najprej slišal komad?

  kar nam manjka, so levičarji, ki pošteno povejo, da je (recimo) siddharta (al pa “hami in gogi” al kaj sta že, pa žilberto žil in podobno “fri đez” vsakoletno sranje) težek fejk. in desničarji, ki pošteno povejo, da so avsenikarji zaradi tega, ker se jim je tako mudilo švabskim ostudnežem za denar v rit zlest, zjebali in uničli skoraj ves slovenski etno s servilnim udinjanjem velikonemškim ritmom in melodijam.

  fuj in fej.

 2. anonimnixyz pravi:

  pardon – izraz “vnebovpijoče sranje” je seveda pretiran. taka pritlehnost ne more vpiti tako visoko.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.