PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Socializem nasprotuje evoluciji

Objavil pavel, dne 13.02.2010

Darwin ja, kadar je treba na sramotilni steber pribiti Cerkev, češ kako je zagovedena in razglaša teorijo kreacionizma. A ko gre za vprašanje dela, sociale in življenje, Bog Marx ne daj evolucije!

Da je hec še večji, je socializem prišel na oblast z nasiljem, hipoma, v trenutku, z revolucijo. Socializem ni sad evolucije, temveč revolucije. Socializem se evoluciji na vse kriplje upira, zato socializem nima perspektive. Samo vprašanje časa je kdaj bo socializem v celoti propadel. Tudi v provincialni socialistični Sloveniji. Vprašanje je ali z evolucijo ali z revolucijo. Kako se permisivni socializem v Sloveniji evoluciji upira: z večanjem davkov delavcem in večanjem pogoltne državne uprave oz. državne birokracije. Današnji delavec zato dobi zgolj 1/3 plače v roke, ker mu 2/3 požre fevdalna elita in njeni dvorjani v birokraciji. Kako dolgo bo še to upiranje evoluciji gospodarstva, svobode in življenja?

Že samo pri plačah delavcev se vidi, kje v svetu je socializem. Tam, kjer so nizke plače, kjer so delavci obravnavani tlačansko, suženjsko – tam je socializem. Zadnjič v TV Odmevih si je voditeljica upala privoščiti izjave, ki jih 20 let na naši TV nismo slišali: kako so naši gradbeni delavci suženjsko izkoriščani. Naši “podjetniki” ( gradbeni fevdalci) jih uvažajo iz Bosne, Albanije, Srbije, Romunije in jim poberejo večino denarja. Nihče v Sloveniji ne upa o tem govoriti. Spregovoril pa je avstrijski ( tam je demokracija, kapitalizem, svoboda govora!) žerjavist iz gradbišča v Stožicah, kjer zaradi maršala Jankovića in njegovih narcisoidnih kapric delavci 24 ur na dan gradijo štadion. V mrazu in dežju, v ledu in snegu.

Ta avstrijski delavec je rekel:

 • fantje iz Bosne mi zaupajo, da dobijo le 3€ na uro
 • pri nas delavci za isto delo dobijo od 8 do 10€ na uro – tudi ti ki sedaj tukaj delajo
 • fantje iz Bosne spijo v mrzlih luknjah, 5 do 10 jih spi v eni sobi
 • nas Avstrijce je naš delodajalec nastanil v vaš hotel, kajti delo na gradbišču je nevarno in naporno, zato se moramo naspati
 • naša avstrijska firma je plačana vnaprej – vaše firme pa so tu v Stožicah plačane na koncu in še to jim potem 1/3 odvzamejo ( to mi je znanec govoril za Jankovićev način dela s podizvajalci, ki jim na kanocu ni plačal dogovorjene cene – temveč je rekel 70% tega vzemi – ali pa nič ne dobiš)  in izsiljujejo ali pa celo nič ne plačajo
Evolucija je postopna sprememba na boljše. Socializem kot deviacija nima šans. Čeprav so davki na delo vedno večji, bo kmalu konec fevdalizma. Iz zgodovine in iz sedanjosti vemo, da je kapitalizem evolucijsko premagal fevdalizem. Le v nekaterih fevdalnih državah so fevdalci in tlačani složno revolucionarno nastopli proti podjetnikom in izobražencem ( intelektualcem), ki so v deželo prinašali svobodo, znanje, pogum, blagostanje in širino duha.

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Socializem nasprotuje evoluciji”

 1. Alter pravi:

  Glede na to, da so ateisti dosti bolj socialistični od vernikov, je zelo zanimivo, da ne verjamejo evoluciji. Oziroma so celo še bolj patetični – evolucija se je dogajala dolgo dolgo nazaj. Zdaj se je ustavila.

 2. Alter pravi:

  Zahodnjaki že vedo, kako se dela z Balkanci. Vse je treba plačati vnaprej, dokler se ne izkažeš kot dober in zanesljiv plačnik.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.