PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Pahorjeva vlada z injekcijo 1 miljarde € spet rešuje bankirje

Objavil pavel, dne 1.02.2010

Ta teden je Pahorjeva vlada spet v banke vložila injekcijo 1 miljardo € ( pa še ni niti par mesecev kar je 1,5 mld € vrgla v banke). Uradno naj bi bila jamstvena shema, neuradno pa vlada skrbi, da naše bankrotirane banke ne bi propadle zaradi neumnih in pohlepnih poslov v zadnjem desetletju. Pa ni niti deset let minilo od zadnje sanacije državno vodenih bank.

Davkoplačevalski denar VLADA razmetava za neumne in pohlepne ( polit-birokratske) bankirje, ki so dajali kredite gradbincem, da so le ti zadnja desetleja napihovali balon nepremičnin. V Sloveniji so stanovanja 2x dražja kot v Italiji in Avstriji. Namesto, da bi Pahor pustil trg stanovanj pri miru, da se sam regulira s tem, da bi gradbinci pač morali spuščati ceno stanovanj ali bankrotirati. To bi pomenilo tudi, da bi banke morale prodajati stanovanja svojih bankrotiranih  gradbenih podjetij in bi marsikatera propadla. Na koncu bi bile v Sloveniji znane tržne vrednosti stanovanj, hiš in parcel. Ljudje bi bili srečni, ker bi lahko po normalni ceni kupovali stanovanja, sploh mlade družine. Tako pa gre vse po istem kopitu kot gradnja AC, ki so zaradi državnega-tajkunskega podjetja, ki je podkupoval vse politične stranke, 4x predrage ali včasih celo 10x predrage, da o kvaliteti ne govorimo, kaj šele o sledenju novim tehnologijam.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Pahorjeva vlada z injekcijo 1 miljarde € spet rešuje bankirje”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Že, že, res so nepremičnine v tujini cenejše. A večja pocenitev nepremičnin bi zelo prizadela ljudi, ki so jih odplačevali zadnjih trideset let z večjim deležem svojih prihodkov in zaradi tega niso uspeli privarčevati ničesar za svojo pokojnino in razmišljajo tako kot jaz, da bodo nepremičnino prodali in šli v dom upokojencev. Kdo bo pa tem ljudem vrnil življenje, ki so že bili oropani?

 2. Alter pravi:

  Joj, kako je hudo… Saj ni samo pri nas tako, da je marsikdo plačal dražjo nepremičnino, zdaj v krizi so pa cene padle.

  Dokler boš zagovarjala socializem, ne bo nič boljše.

 3. nevenka nevenka pravi:

  Ja, ljudje so siti tveganj, stabilnost bi radi in varnost. So to čudne želje?

 4. Alter pravi:

  To so neuresničljive želje. Ljudje lahko dobijo le iluzijo varnosti.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.