PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Javni sektor v Sloveniji je prevelik, neučinkovit in predobro plačan

Objavil pavel, dne 1.02.2010

Javni sektor je prevelik, neučinkovit in predobro plačan in nobena politika, koalicija se ga ne upa lotiti. Toda samo tu je lahko vir prihranka s katerim bi spodbudili nižje davke na delo ( višje plače) za delavce v gospodarstvu oz. za tiste delavce, ki delajo za kruti globalni trg.

Slovenija ima javni sektor ( birokracija) kar za 30% večji kot Nemčija ( relativno gledano). Najbolj je razbohoten v šolstvu, zdravstvu in področju raziskovanja.

Če Slovenija ne bo delala takih reform kot jih je pred 30 leti začel Ante Markovič v SFRJ ( pa jih ni uspel izpeljati), potem bo šla po poti bankrota in razpada SFRJ.

Nujno je zmanjšanje BIROKARACIJE, ki SE MNOŽI V SLOVENIJI NA KVADRAT ( a večina birokracije je volila stranke koalicije, da ohranijo status quo)

Status Quo, ki ga pelje vlada pa bo Slovenijo že letos ubil, saj bo do poletja na ulici 1 miljon brezposelnih, delavcev z minimalkami ter penzijonistov. Le norci in bedaki danes zaupajo sindikatom.

Nujno je čimveč služb in podjetij spraviti na prosti trg in dopustiti, da se najmanj neučinkovit del birokracije  (okrog 30%) takoj odpusti.

VIR FINANCE

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.