PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Beda slovenskega podjetništva

Objavil pavel, dne 14.01.2010

Podjetništvo je edina pot, da neka skupnost v globalnem svetu lahko preživi, da ne propade v totalni revščini. Cel normalen svet se v tem trenutku z vsemi napori trudi, da bi kakorkoli že povečali podjetništvo v lastni družbi, odgovornost, delavnost, ustvarjanje. Še dolgo bodo v svetu obrestne mere valut skoraj pri ničli, samo da bi vzpodbudili nove podjetniške zagone. Samo podjetniki, ki rastejo v svoji podjetniški ideji in s svojimi cilji lahko odpirajo NOVA DELOVNA MESTA. Samo podjetniki, ne birokrati, ne država. Slednji lahko to delajo navidezno. Pač odvajajo denar iz Zavoda za zaposlovanje v neko šupo, kjer je novoustanovljeno državno “podjetje”.

Pri nas, v Sloveniji, se je podjetništvo razmahnilo v času propada komunistične države. Toda sčasoma je plačilna nedisciplina, nepravna država in nasploh podjetništvu sovražna kultura naših državljanov = birokratskih državnih uslužbencev v službi VARNE države pripeljala do trendov, ki z lahkoto kažejo, človeku, ki zna narisati iz dveh točk premico, kam nas bo to pomanjkanje podjetništva in večanje birokratskega zajedanja pripeljalo.

Kaj slovenska sodobna kultura, slovenska večina in slovenska država danes sporočajo vsakemu podjetniku, ki ima svoje podjetje v Sloveniji: ” Neumen si, da si še vedno tukaj!” “Nezaželjen si, mar ne vidiš, da te oviramo kjerkoli te lahko, butec?”

Leta 2008 je bilo med odraslimi 6,4 odstotka nastajajočih in novih podjetnikov,

lani, leta 2009 le še 5,4 odstotka….. Skratka trend je slabih  20% upada na leto.

vir podatkov

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.