PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Slovenski kvazi okoljevarstveniki (bleferji in nevedneži)

Objavil pavel, dne 10.12.2009

OMIG piše:

“Nina Štros mi je bila kar smešna z eno od svojih izjav – “primernejši sogovorniki bi bili drugi znanstveniki, ki so sami delali raziskave in bi znali bolje kot jaz razložiti te pojave”

Skratka, Nina Štros nima (kaj dosti) pojma o problematiki, o kateri se krešejo mnenja znastvenikov, in je ne zna (prav dobro) zagovarjati. Kljub temu z vsem srcem zagovarja raznorazne (subvencionirane) tehnologije in politike, za katere so ji rekli, da so koristne, potrebne in super duper okoljevarstvene. Sicer ne dvomim v njeno iskreno okoljevarstveno prepričanje in dobre namene, vendar se mi ob takih izjavah zdi kot kakšna Jehova priča. Tudi oni iskreno verjamejo v stvari, ki jih pridigajo in želijo v svoj prav na vsak način prepričati tudi druge.

Druga “zanimiva” izjava Nine Štros je bila, da namesto vsakega delovnega mesta v tradicionalni energetiki, nastane 8 delovnih mest v tehnologijah učinkovite rabe in obnovljivih virov. V šali bi lahko rekel, da glede na to, da je teh 7 dodatnih delovnih mest subvencioniranih, bi imeli povsem enak učinek, če bi ohranili tisto delovno mesto v klasični energetiki in tistih 7 zaposlili na ministrstvu za “istraživanje ruda i gubljenje vremena”. Sploh če veš in vidiš, kakšne projekte, pravljice in raznorazne agencije ter pisarne financira Evropska Unija.

P.S.: prebral sem kar nekaj “študij”, ki jih na svoji strani ponuja Greenpeace in mirne duše lahko rečem, da je večina tekstov, ki je ožigosanih kot produkt raznoraznih lobijev (jedrski, naftni, premogovni,…), mnogo bolj objektivnih in strokovnih.

P.S.2: Vida Wagner Ogorelc ni povedala nič pametnega. Še svojega Plana B ni zagovarjala.”

forumaš na formu Financ OMIG

pa še link do Miša Alkalaja na omizju RTVSLO1 , ki argumentirano razsuje skorumpirane zagovornike lažne histerije o človeškem vplivu na globalno segrevanje (AWG)

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.