PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Učenje govorjenja

Objavil pavel, dne 26.11.2009

Mali sine bo vsak čas začel več govoriti. Ker vedno bolj čeblja.Ne spomnim se, a vseeno mislim, da je starejši pri teh mesecih že zelo govoril.

Zadnje pol leta zna komaj deset besed. Najpogostejši sta ATA in MAMA ter pa AMA AMA in AJA AJA. Pozneje je začel imenovati svoje 4 sestrične, predvsem ZALA in HANA. Ter JAN in NEJC.

Zadnje čase poimenuje svojega bratca in mene.

Dolgo časa oponaša že traktor DRRRR, kuža OV OV, kravico MU. Zadnje čase pa že žabo KVA KVA. Od živali poimenuje zgolj leva ( EV). Drugače pa je vsaka poimenovana stvar in vsak stavek samo polglasnik, ki ga tukaj na tipkovnici ne najdem (agh).

Razume pa zelo dobro. Lahko mu rečem osnovne stavke in stori kot mu rečem.

Zadnje dva meseca obožuje, da mu prebiramo slikanice in lažje knjižice. Hkrati pa vsak večer posluša pravljico o volku in sedmih kozličkih, ki  jima moram povedati na vztrajno zahtevanje starejšega otroka.

Še vedno pa imava težave s spanjem, saj ga moram dolgo uspavati, da ga lahko rahlo položim v svojo posteljico v kateri se čez 3 ali 4 ure zbudi in ga potem vzameva v anjino posteljo do jutra. Komaj kakšno noč je že zdržal celo v svoji posteljici.

Pred 14 dnevi sta oba imela 40 stopinj vročine, dala sta kri in dobila tudi antibiotike.

Tamali ima drug teden revakcinacijo.

V vrtec hodita rada. Vsak dan jih pobiram zelo zadovoljna iz vrtca, a kljub vsemu se mi zelo prikleneta, ko mi planeta v objem in se nekaj sekund stiskamo.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.